- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Előbb gyanakodnék az alaplapi VRM-ed túlmelegedésére, mert a hűtőd oda egy gramm levegőt nem juttat.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Balathruin
veterán
Neked a régi FX limitál, a Zambezi nem valami izmos. Mivel normális alaplapod van érdemes lenne tuningolni, viszont a hűtőd elég gyenge hozzá. AMD FX
Alkatrészek nagy terhelésre adhatnak ki furcsa hangokat, nekem az öreg HD 4870 nyöszörög ha több száz (600+) FPS van. Ha nem indul újra vagy áll le Prime95 + Furmark kombó mellett, akkor nem kell cserélni. Ilyenkor érdemes meglesni a hőfokokat is, FX-et 70 alatt kellene tartani.
Ha már csak a hang miatt is cserélnéd, akkor írd meg mennyi a keret, esetleg kell-e modularitás vagy honnan rendelnéd.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Egy kis (célszerűen 8centis) ventit támassz oda közvetlenül az alaplapi feszültségellátó részhez, meghálálja!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Balathruin
veterán
CPU biztosan nem csinálja, nincs mi csinálja benne. Lap, táp és a VGA lehet, esetleg HDD, de az más.
Alaplapon a VRM a zöld-fekete hűtőborda alatt van, ha az forró, akkor annak kellene adni légmozgást.
5 percen belül nem kell új hozzászólást írni, szerkesztheted az előzőt.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Nekem FX-8350 (4.5GHz és felette) volt jelen ez a "cicergés" dolog FSP Raider 550w és GTX770-OC társaságában, de problémát nem tapasztaltam (tette a dolgát és 5GHz-ig ment a proci OC(kemény tesztek is lefutottak Phanteks léghűtéses megoldással) M5A97 EVO R2.0 (Asus) lapba /ha jól rémlik/ már bánom is, hogy eladtam
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Prime95-t neki!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ren Hoek
veterán
Biztos a CPU-ból jön?
Nehezen találtam meg a forrást, de végül bebizonyosodott, a tápból jött nekem a cicergés bizonyos játékoknál, jelenetenként változóan (pl feketébe fade-nél elhalkult) stressznél pedig semmi.
Cseréltem Antec NEO 520c-re, és a cicergés megmaradt ennél is, viszont csak 5 cm-ről hallható, és még úgy is tolerálható. Széktávolságból már detektálhatatlan A régi tápomnál fejhallgatón keresztül is lehetett hallani.Úgy tudom bizonyos VGA-k ciceregtethetnek, csak gondolom a tápok eltérően tolerálják... Persze másból is jöhet, régebbi i5-ökről hallottam, hogy ciripelnek. Viszont prociknál még csak olyat hallottam, hogy idle-ben power saverben jött elő. Majdnem FX-et vettem pedig...
-
titán
Okozhatja. De a táp is okozhatja a VRM cicergését, és a lassulást egyben. Ha például dögrováson vannak a kondik a tápban, és zajos a 12V egyenfesz, az is okozhat ciripelést a VRM-ben, és throttlingot a CPU-nál. Minden mindennel összefügghet. Főleg gyanús a táp, mert említetted, hogy van ciripelő hang a táp felől is.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kutya topik
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Milyen NAS-t vegyek?
- Külpolitika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest