-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz xxSanchez #27973 üzenetére
Szia!
Topic címében ott van, hogy "mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!"
A felvázolt konfighoz bőven elég egy jó minőségű 400W-os táp, még a GTX680-hoz is. Ha HD7970 kerülne a gépbe, akkor viszont már nem ártana az 500W, hogy terhelés közben is megfelelő maradhasson a táp zajszintje.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Mans20 #27982 üzenetére
Sirtec beles, és a 450W-osról talált teszt alapján valószínűleg a 400-as is megbízható darab.
Azért 73%-os a hatásfoka, mert amikor még kijött ez a sorozat, akkor a 70-75% volt az átlagos. Ma már a 80-85%. Az teljesítményét ez nem folyásolja be, csak a villanyszámlát.Szerk (#27986): A PNF megbízhatóbb, de a HLN szériáról sem érkezett panasz. A Gigabyte SuperB 460-ban FSP 400-60GLN bél található. Használd a keresőt.
(#27983) Zsigi72: Max. 10k-ig konkrétan 2db ajánlható tápegység van a piacon, az FSP 350-60APN és 400-60APN. Ezenkívül csak használtan vannak megbízható tápok.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Cobra. #28020 üzenetére
Még egyszer leírom. A Be Quiet Pure Power zajszintje ugyanolyan, mint az FSP APN-é. Straight Power E7 és attól felfelé vannak az extra halk tápok (a felfelébe beletartoznak a Dark Powerek is).
(#28021) dépé: Az a gép maxon járatva talán kérne a táptól 120W-ot. Hót felesleges 500W-osakat nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ebegab92 #28061 üzenetére
Egyrészt ez nem beárazós topic. Másrészt biztos, hogy Liberty? Mert az már nem ér sokat. A Liberty ECO viszont jóval többért elmehetne. Egyébként tudomásom szerint 2-3 évvel ezelőtt már nem lehetett kapni a sima Libertyt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz #03482112 #28075 üzenetére
Ahhoz is elegendő a felsorolt szériák közül a 400W-osak.
(#28076) szörnyeteg77: Szia!
ADATA HM-550, vagy Antec HCG-520.
(#28077) ebegab92: Max. 8k. Kérhetnék egy linket a tápról? Mert 2-3 éve nem volt a piacon már sima Liberty.
(#28078) mrbig25: Üdv!
Jobb a TT minden téren a felsoroltaknál (hatásfok, zajszint, felszereltség), de kérdés, hogy milyen áron találtad?!
-
vzsryl
nagyúr
válasz kegyetlen19 #28080 üzenetére
Szia!
Megéri, de nem a legjobb vétel. Az Antec HCG-520 ugyanazt nyújtja olcsóbban.
(#28081) mrbig25: Én az Antecet venném a Seasonic bél miatt. Van egyébként sok alternatíva:
FSP 350-60APN, 400-60APN, 400-60GHN, Aurum 400W, Chieftec CTG-400-80P, Corsair CX430, Seasonic S12II 380, S12II 430, Enermax PRO82+ 385W, PRO82+ 425W, Be Quiet Straight Power E8-400W, E9-400W...(#28082) ebegab92: A Libertyért sok a 12k. Annyiért már szerintem lehet szerezni Liberty ECO-t is. A GPS-ednél annyiban jobb, hogy moduláris. Megbízhatóbbnak nem mondanám, hiába az Enermax bél. Mivel a Delta GPS bele a piacon az egyik legtöbbet bizonyított széria, beton stabil.
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #28085 üzenetére
A HX520/620-as időkben véghez vitt gányolásaiknak köszönhetően kicsit megrendült bennük a bizalmam, vagyis ameddig el nem kezdtek áradozni a melegedős panaszok. Pl. XFX Core Edition 450 és 550-et sem nagyon ajánlom már. Úgy vagyok vele, hogy amit meg lehet kapni rendes, gyártói változatban (pl. Seasonic), akkor inkább azt javaslom. Ez alól kivétel a Be Quiet FSP beles szériái és a Lepa P & G szériája. Előbbi azért, mert többször bebizonyosodott, hogy jobb a BQ a sima FSP-nél, az utóbbi pedig egy az egyben Enermax, csak a címke más.
Persze, ha sokkal jobb az ára a nem gyártóinak, akkor az is jó vétel lehet, pl. Antec HCG, Némelyik Corsair (pl. TX, AX). A Corsair új CX szériája meg kimondottan irritál, mondjuk a V2-es verziót már elfogadtam.(#28086) Mans20: Szerintem annyiban lehet jobb, hogy talán stabilabb, de a CTG is bizonyít már egy ideje. Úgy tűnik, hogy születőben van az új GPS.
-
vzsryl
nagyúr
válasz f4lcon #28162 üzenetére
500W alatti platinum hatásfokú tápok leginkább az FSP kínálatában vannak, legalábbis a megbízható gyártók közül. ETN, Platinum és Platinum CM széria.
De a legkisebb, könnyen beszerezhető platinum táp az Enermax Platimax 500W. Ez biztosan jobb minden tekintetben a MODU82+ 425W-nál. Más gyártótól származó tápok közül maximum a Seasonicok vehetik fel vele a versenyt.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
FSP 350-60APN, vagy használtan pár ezerért valami FSP, Delta vagy Chieftec. 200W-os is elég.
(#28179) Smyth: Jó táp, és ennyi pénzért nagyon drága. Vannak sokkal jobb vételek.
(#28180) erno18: Nem táp hiba. A táptól nem lesz kevesebb az fps-ed. Vagy elég a táp teljesítménye, és megy a gép, vagy gyenge a táp, és leáll, lefagy a gép. De az fps-t nem tudja befolyásolni.
A floodot pedig offold, nem chaten vagy.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Krissz5435 #28184 üzenetére
Miért?
Az Aurum Gold 400W legrövidebb kábele is 55cm. A Sharkooné sem hosszabb.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz 88Prot #28228 üzenetére
Tápoknál ha márkát nézel, akkor az elektronikája márkáját kell figyelembe venni. Az ADATA HM-550-ben CWT bél van, ami az egyik legjobb márka, és az ebben a típusban található darab egy kiváló széria.
A Be Quiet-ben nagyrészt FSP belek vannak, de manapság sajnos elkezdtek a HEC-től is vásárolni, és a 630-as Pure Power L7-ben is egy ilyen gyártmány van. Az ADATA HM-550 egyértelműen jobb táp.
A Nexust elég jóra értékelték, és a beszállítója (ATNG) régen vetekedett az Enermax minőségével, de manapság már gyártanak konkrétan ipari hulladékokat is. Szóval ez a Nexus számomra kissé kétséges, de tesztek alapján mindenképpen ajánlott típus.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz 88Prot #28265 üzenetére
A 650-esben is ugyanaz, de értelemszerűen egy 100W-al erősebb elektronika. De arra semmi szükséged, mert a leendő VGA-hoz is bőven elég lenne egy erős 12V-os ágú 400W-os táp.
30k-ig rengeteg jó vétel van: Antec HCG-520, HCG-520M (vagy Seasonic S12II, M12II 520, ami ugyanez), Corsair TX550M (TX650v2 is, csak feleslegesen erős), Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 450, 500, 550, 480 CM, és külön kiemelném az Antec EA-450 és EA-550 Platinumot stb...(#28266) error0615: Hali!
Én inkább a molex-->6pin pártján vagyok, de megpróbálhatod az alaplapról is. Egyébként elég lehet a táp, de valóban szépen le tudod majd terhelni. Helyedben idővel cserélném, és a Deltat megtartanám póttápnak, mert nagyon jó.
(#28268) Mr K: Vannak még ilyen tápok, de amellett vagyok, hogy a táp vezérelje saját magának a ventilátorát, mert a user bármikor csinálhat valami problémát.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nem az alaplap, hanem a user. De írtam is...
Egyébként sokan kivezetik azt a kábelt a ventilátor szabályzóra (pot meter), és azzal szabályozza. Sajnos ezt még tapasztaltabb userek is csinálják, pedig nekik tudniuk kellene, hogy ez veszélyes lehet.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz A tumi #28276 üzenetére
Szia!
200W-nál semmiképp sem fogyaszthat többet ez a rendszer, tehát a CTG-400-80P is bőven elég lenne. De mivel alsó-tápos házba menne a táp, ezért lehet jobb választás lenne a hosszabb kábelekkel megáldott CTG-500. Egyébként még a Corsair CX430v2 is jó választás lenne. Szintén hosszú kábelei vannak.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz timeja4 #28288 üzenetére
Maradj az Asus-odnál. 7k-ért max. használt tápot tudsz venni, és a jó öreg Delta GPS-450-nél jobb beles tápot ennyiért nem nagyon kapsz. A kábelei hossza a Vaya-ba elég hosszú kell legyen. Ha jól emlékszem 50cm-es a legrövidebb kábele is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz timeja4 #28295 üzenetére
Használtan pl. 7k-ért kell legyen FSP 400PNF, aminek a kiegészítő CPU csatlakozójának kábele 52cm. Nekem Xigmatek Utgardom van, ami eggyel nagyobb kategória a Vayanál, és ide is elég hosszúak a kábelei. A Chieftec GPS-eknek 50cm-es kábelei vannak, tehát az is jó lenne neked.
-
vzsryl
nagyúr
válasz chatran #28297 üzenetére
Bőven elég lesz.
(#28298) The.Bali: Szia!
Ki kell kapcsolni az energiagazdálkodási funkciókat. Erre a zajszűrésre nincs megoldás, csak ha épp mákod van, és egy olyan tápot fogsz ki, amivel nincs ilyen probléma. Erre biztosat nem lehet írni. Bármikor, bármelyik konfiggal lehet ilyen, bár szerencsére elég ritka.
-
vzsryl
nagyúr
válasz The.Bali #28301 üzenetére
Az első. Tehát akár egy ugyanilyen típusú táppal is lehet szerencséd, de lutri az egész.
A Corsairek egyébként különös érzékenyek erre. Pl. anno rengetegen panaszkodtak itt, hogy a Corsair tápjuk a Gigabyte alaplapjukkal tücsökzenét játszottak egész nap.
Van akinek a több 100k-s konfigja csinált ilyet, és direkt úgy építette meg a gépet, hogy a lehető leghalkabb legyen a nagy teljesítmény mellett. Ez az egyik legkelletlenebb dolog a gagyi tápos-gépleégéses dolog után.(#28302) tomy0628: Szia!
Igen, de terhelés közben lehet, hogy kicsit megjön majd a hangja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz energy_ #28337 üzenetére
Szia!
Ha eddig bírta, akkor ezután is bírnia kell, de mivel már tavaly megjelent a gagyi Hiprok, ezért necces a tápod minősége.
(#28338) szipak: Szia!
Mindkettő jó választás lenne, de az enermax sokkal jobb minőségű. Egyébként még Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 400W-ot tudok javasolni. Az E9-es már Gold hatásfokú.
(#28339) Tbor: Szia!
1. Igen, rendben lesz.
2. Kompresszorral, óvatosan, nem az alkatrészeket kifújva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz timeja4 #28354 üzenetére
Hali!
Nem okozhat, de mivel szabvány csavarok vannak rajta, ezért be kell menni fordítva is annak a tápnak. Egyébként Acbelt inkább kerülném. A Delta-k jók.
(#28355) Tbor: Szétszedheted, de óvatosan bánj vele.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Cseri0058 #28407 üzenetére
Szia!
Nem normális. A ventilátora forog?
(#28408) BroCreSt: Kérlek olvasd el az 1. hsz-t, és aztán térjünk vissza a dologra.
(#28409) KingKongáska: Üdv!
Ezen az áron vannak sokkal jobb választási lehetőségek a konfigodhoz. Pl. Antec HCG-520, Be Quiet Straight Power 450-500W, FSP Aurum 500W, ADATA HM-550 stb...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Levi's #28471 üzenetére
Üdv!
Prémium kategóriás táp, ami minden szempontodnak megfelel, sőt talán túl is tud teljesíteni.
(#28477) chelsea_fc: Lehet, hogy kevés hozzá a táp, viszont az meg biztos, hogy az M-Tech egy ipari hulladékokat kibocsájtó cég... Tápegységek terén híresen rossz és veszélyes. Ha jól rémlik, kb. egy 200-250W-ra képes belső van benne. Ez még elég lehet az említett konfighoz, viszont az egész tervezés, és jelentős védelmek hiánya miatt javallott a mielőbbi csere. Egy ilyen árú VGA-t nem érdemes kinyíratni egy gagyi táppal...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szcsaba1994 #28586 üzenetére
FSP 400-60APN. De ezzen nagyon kevés a csatlakozó, tehát inkább Chieftec CTG-400-80PB.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Aquasheep #28639 üzenetére
Szia!
Előszöris bőven elég 400W, főleg ha még tuning sem játszik. Fekete tápokból van bőven 20k alatt, pl: Antec HCG-400 (ezt különösen ajánlom), Corsair CX430V2, Cooler Master GX450, Be Quiet Straight Power 400W stb... Az ADTA HM-550 jóval komolyabb táp a Gigabyte-nál, tehát a kettő közül egyértelműen az a nyerő.
-
vzsryl
nagyúr
Jó a CTG. A PB a Bulk=OEM kivitel, csak zacsi, nem adnak hozzá hálózati tápcsatlakozót. Tehát értelemszerűen teljesen ugyanaz a P és a PB, csak a csomagolás más.
Keresztterhelést bírja, és ha valami gond adódna, akkor a védelme közbe kell avatkozzon.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ezek általában nem rizikósak, szoktuk is ajánlani őket.
(#28647) Apone33: Valószínűleg csak poros a ventilátor.
(#28648) lizRRR: Fogalmam sincs. Ha a gyártó 4-et kellett volna adjon, és csak 2-t kaptál, akkor beszélj a gyártóval, vagy az üzlettel.
(#28650) szcsaba1994: Max. 6-7k-t ér. 10k-ért Chieftec CTG-400-80PB, vagy FSP Hexa 400W.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kiki18 #28679 üzenetére
Valamit nagyon keversz itt. Egy 35W-os TDP osztályba tartozó CPU maximum 35W-ot fogyaszthat, de annál mindig kevesebbet szoktak, pl. 20-25W-ot. Ugyanez a tendencia vonatkozik a többi TDP osztályra is.
(#28682) Apone33: Így akkor már más a leányzó a fekvése. De megvárom még mit tapasztalsz, mielőtt valamilyen téves következtetést vonok le. Mert ha tiszta a ventilátor, és úgy csinál ilyet, akkor már bonyolódik a helyzet.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Apone33 #28685 üzenetére
Nekem is ezt csinálja a 400PNF-em. Az archívum topicban úgy emlékszem valaki leírta, hogy ez miért van pontosan, próbálj meg rákeresni.
(#28689) Kiki18: Nem, te ezt írtad: "Ha 35W-os procit veszel,akkor kb 50-60W-ot fog enni. Ha 65W-os procit,akkor 80 körüli fogyasztásod lesz."
Gondolom, hogy nem így akartad.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.