- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz CsiguszMaxim #28563 üzenetére
A 4830 topicban kérdezz rá hogy adnak-e hozzá átalakítót, meg az xfx-et most annyira nem dicsérik .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz CsiguszMaxim #28563 üzenetére
Tuning nélkül vinnie kell, az adataimnál lévő konfig evett tuningolva monitorostól a konnektorból 200 W-ot terhelés alatt .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz legenda007 #26691 üzenetére
Corsair cx 400, Fsp 400 pnf, giga superb 460 W, ezek biztosan jók és a gépedhez is elég, árban hasonlók vagy olcsóbbak .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Rossz a következtetésed, csak neked jutott ilyen az eszedbe . Én végig az 550-ről írtam , az meg a Te bajod hogy pont ilyet akartál eladni, de ettől még Te is bevallod hogy volt egy rossz széria, én is csak ennyit állítok . Meggyőzni meg nem engem /minket/ kell hanem a vevőt .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Elhiszem hogy kellemetlen dolog hogy emiatt lépett vissza a vevő, de talán nem azt kellene utálni aki tájékoztat egy érdeklődőt, hanem esetleg a gyártót ? Amennyiben meg vagy vele elégedve akkor miért is akartad eladni ? Bennem fel sem merülne hogy a vx 450-emet eladjam, pedig most fél évesen drágábban vagy ugyanannyiért tudnám eladni amennyiért vettem . Az már akkor sem tetszett hogy itt árultad többször is a tápodat, holott az még most sem illik, de ha valaki kérdez ilyen tápról akkor a véleményem ezután is az eddigi marad . Ha válaszolsz akkor a kérdésekre is, részemről ennyi .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Amennyiben ott az 5 év gari akkor Te miért is árulod ? Egyébként senki nem mondta hogy mind sz@r, viszont azt sem tudja senki garantálni hogy nem abból a szériából veszel, raktár mélyén még lehet, nem olyan olcsó táp hogy több ezres darabban fogyna nálunk . Gondolom ha valaki el tudja kerülni a szívást az elkerüli, vagy nem az a normális ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Amennyiben ennyire értesz hozzá akkor ne vedd figyelembe amiket írtam, vegyél egy corsair 850-es tápot, az biztosan elég lesz . Nekem a hang miatt kellett másik táp, illetve corsairból ez volt akkor a legkisebb, ilyen egyszerű . A hozzáértésről, ha neked ennyire megy akkor miért vettél hkc tápot ? Miért utólag jössz ide ? Csak hogy egyértelmű legyen, ez a topic táp vásárlás előtt a leghasznosabb . Részemről ennyi, megvan a tudásod ahogy látom hogy egyedül is jó vásárt csinálj .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Ha megnézed az adataim akkor az a gép eszik 200 W-ot a monitorral hangfallal együtt a konnektorból /a proci 3,2-őn, a videokártya 650-en megy (575 helyett) / . A gagyi tápok a ráírt értéket csak hírből ismerik, a giga az le is adja a 460 W-ot . A számításod egy kicsit túlzó . Ami kimaradt, azt a 200 W-ot műszerrel mértem, nem szoftveres számítás . Itt láthatod, a 6400-as procival felszerelt rendszer evett 231 W-ot, egy erősebb videokártyával .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #25671 üzenetére
Egy ilyen biztosan elég, a hx 520 is elég lenne, de az drágább .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Triumph #25556 üzenetére
Mondjuk értelmetlen kérdésekre egész értelmesen válaszoltam, szerintem . Nem igazán értem miért a tápon akarsz spórolni, főleg ha már raktál össze gépet . Akkor meg főleg tudnod kellene hogy a táp ad mindennek áramot, emiatt sok múlik rajta . Ha meg összerakod és igazam lesz akkor jössz vissza sírni hogy milyen hülyeséget mondtam . Gondolom kocsit sem ezres motorral veszel pedig az is tudja a 130-at, tehát Mo.-ra elég . Mint írtam dönteni neked kell, miattam 300-as táppal is megpróbálhatod, nem az én cuccom, részemről ennyi .
mert olyat is olvastam hogy minnél kissebb tápot rakok a gépbe annál kissebb lesz a fogyasztása. (na jó ez így furcsán hangzik de aki érti az érti) Erre inkább nem írok semmit, de javaslom olvass még .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Triumph #25550 üzenetére
Ha ennyire vágod akkor nem értem mit kérdezgetsz itt . Leírtam miért nem javaslom, adtam alternatívát, dönts, azt neked kell . A végén eljutunk oda hogy nálatok nem 230 V jön a konnektorból hanem 235 V, tehát valószínűleg a 300-as táp is elég, de ezt ne velem próbáld megvitatni . Ha nem tudtad volna a tápot lehet cserélni minden házban, jobb boltokban valamennyit engednek is az árból ha nem a gyári táppal veszed.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz rb26dett #25534 üzenetére
Kereső segít, röviden túl van árazva, terhelés alatt elég zajosak, illetve a 12 V-os ága nem túl erős, a mai gépekhez meg főleg az kell . Szünetmentesekkel is akadnak gondjai . Nem rossz tápok, csak azonos áron vannak jobbak .
Mod szaya : A hipert nem ismerem, de a cx bőven elég a mostani gépedhez, később egy 4850-et is elbír .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Vettem egy fogyasztásmérőt, konnektorból kivett teljesítmény, monitorral plusz egy sztereó hangfal :alapon, a monitor készenlétiben 74 W, 2d mindennel 95 W 110 W között, 3d-ben /stalker clear sky /185 W körül / a max nem érte el a 200 W-ot / . Tehát nem csak a gép hanem a monitor és hangszóró is .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Új seasonic tápok, tűrhető árakon .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Adrian Mole #25197 üzenetére
Corsair vx 450 szinte mindenre elég, hacsak nem akarsz x2-es kártyákat hajtani akkor nyugodtan veheted .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
A 3870-et annak a 450-nek simán vinnie kell /az tény hogy terhelés alatt zajos, nekem is volt/, ha nem lesz erősebb kártya akkor én meghagynám , Amennyiben a későbbiekre gondolsz, akkor tudni kellene hogy mi lesz a majdani gépben / a mostani procid elég kevés lenne bármilyen erősebb kártyához / . Ha van keret akkor egy corsair vx 450 elég szinte mindenhez, ha kevesebb akkor fsp 400 pnf, corsair cx 400, giga superb 460 . Ezek 10-12 körül kaphatók .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Olyannal találkozott már valaki, hogy a tápegység tápkábele megadta magát ? Stalkerben gyaktam az ellent, aztán se kép se hang, a monitor készenlétire váltott, a hangfal ledje világít . Próbáltam áramtalanítással, csatlakozókat megmozgatni, semmi . Rámértem a tápkábelre, semmi áram nem jött, most beraktam a corsair kábelét ezzel megy . Egy másik helyen rámértem a régi kábelre, most abban is van áram, de nem úgy volt hajlítva ahogy a gépben ment . Kíváncsi leszek mi van, mindjárt megterhelem .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Már ne haragudj, de ha neked valami hülyeséget mondanak akkor Te tapsolni szoktál ? Egyébként ebben a topicban felesleges ezt a vitát folytatni, a milyen gépet topicban egy sokkal kiegyensúlyozottabb konfigot is összeraknak /ott elmondhatod a jövőállósági igényedet is /, ha meg nem akkor szerintem egyedül is meg tudod oldani . Amennyiben az alapelveket is elolvasod akkor talán megérted .
Látom a smiley használata hamar összejött .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Miért lett volna gonosz ? Az első hsz-edben írtál egy tényt /hogy mit szeretnél/ erre írtuk többen hogy nem lesz jó, Te meg indokoltad hogy igen, még ha elég érthetetlen indokokkal is . Senki nem értett veled egyet, akkor most mi van ?
Mod : Javaslom az alapelvek elolvasását, nem olyan bonyolult .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Amennyiben mindenre van megoldásod, ötleted akkor mit keresel itt ? Nem hiszem hogy rossz tanácsokat kaptál, de az elég nevetséges hogy a tápon akarsz spórolni, holott az összes alkatrészt az látja el árammal és messze nem mindegy hogyan . Ezzel az erővel miért nem veszel asrock lapot /nem lenézni akarom, ahova szánták oda azok is jók/, az is alaplap és még az ára is jó . Javaslom egy-két tesztet topicot olvass át /memória videokártya táp ügyben főleg/, de ha magadtól is tudsz dönteni akkor hajrá .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ahhoz a monitorhoz miért kell 285-ös , az 1280x1024-es felbontáshoz ? Ha gyengébb videokártyát veszel /gtx 260-4870 1 Gb / akkor nagyobb monitor is belefér, azokhoz egy tuningos 8400 is elég, aztán sokkal jobb az egész . DDR3-nak 1600 Mhz fölött alacsony időzítéssel van előnye a ddr2-höz képest, az is felesleges ezen az órajelen . Javaslom a milyen gépet vegyek topic első hsz-nek az elolvasását, majd ott tedd fel a kérdésedet, szerintem ott sokkal kiegyensúlyozottabb konfigot összehoznak ennyi pénzből . Itt .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Nekem 407 W-ot hozott az a kalkulátor, itt 168 W-ot mértek . Amivel több van nekem : egy dvd -rw, egy 8 cm-es házventi, a ram 2x2 giga, a proci 200 Mhz-el magasabban megy de alacsonyabb fesszel mint amit a calculátorban meg lehet adni, a videokártya gpu-ja 575 helyett 650-en megy, ennyi . Azért ez csak nem több mint a duplája ?
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Egyébként egyes lapokon van egy 4 pines "molex" csatlakozó / ugyanaz mint pl az ide dvd csatija /ahol a pcie foglalatnak lehet + áramot adni, ezen a képen nem látok, a lap manuálját kell megnézni .
Mod : Persze, ha gond van úgyis észreveszed .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Milyen táp, milyen kártya, a konfigod nincs kitöltve . Sok kártyához adnak átalakítót, de ha most vettél normálisabb tápot azon szinte biztosan van . Azt a feszvédőt nem értem, viszont logikusan a tápból jövő kábelt a feszvédőbe, majd onnan a vinyóra és dvd-be . Mondjuk ha normális a tápod akkor nem értem miért kell még plusz "kütyü", ha annak rossz a minősége akkor az is lehet gond .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Bátran használhatod a válasz gombot , illetve már írtuk hogy a hozzászólásod 5 percen belül szerkesztheted . Mielőtt egy vagon hsz-t írsz szerintem gondolkodj hogy mit akarsz kérdezni, majd érthetően tedd fel a kérdést . Egyikünk sem gondolatolvasó, ezért egy kicsit érthetőbben kellene fogalmazni .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz dzseron #24896 üzenetére
Amennyiben a szünetmentest valahogy berakod a táp és a gép közé akkor megvédheti a táptól a gépet, de mivel ez nem fog összejönni egy másik táp inkább . Ahhoz a géphez egy corsair 400 cx, fsp 400 pnf vagy egy giga superb 460 is bőven elég, még tartalék is marad benne . A chieftec tápoknak szoktak gondjai lenni szünetmentessel, ezért inkább az említettek közül választanék, nem mellesleg szerintem jóval olcsóbbak annál a chieftecnél .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Azért én egy 400 W-os tápot legalább raknék mellé, a későbbi bővíthetőség miatt, a márka maradhat . Amennyiben játékra kellene a gép akkor azért egy izmosabb videokártya is mehetne bele, mondjuk egy sapphire 4670 .
Itt vannak az adatai, a 12 V-os ága /10 és 13 A/ azért nem túl izmos . Amit írtál azt el kell bírnia, viszont ha bővíteni akarod majd akkor gond lehet .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz stage69 #24469 üzenetére
A seasonic az egyik legjobb táp gyártó, a cwt-k gyengébbek . A videokártya ventijét att-vel tudod szabályozni /egy-két kivétellel/ . Mondjuk ha az adataidnál a cuccok részt kitöltenéd akkor könnyebb lenne segíteni .
Mod MattX : Mondjuk gondoltat olvasó nem vagyok, egész eddig a mostani konfigról volt szó . Akkor vegyél egy corsair hx 520-ast vagy egy vx 650-est, akkor az biztosan elég lesz .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ha 10-15 óra után hangosodik akkor nem hiszem hogy gariban cserélik, a konfigod nem vesz fel szerintem 250 W-nál többet, ezért érthetetlen . Ha cserélsz akkor ne chieftecre, azok sem túl csendesek . Egy corsair vx 450 javaslok, az halk is, a terhelést is jobban bírja . A géped nincs egy asztalban vagy egy rosszul szellőző helyen ? A ventilátorok kifelé fújnak ?
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz stage69 #24458 üzenetére
A ventikkel nem érdemes szórakozni, abban egyébként hangos a venti vagy miért akarod cserélni ? Mondjuk ha tudná az ember milyen proci videokártya páros van könnyebb lenne, viszont az a seasonic biztosan lead 400 W-ot, az meg sok mindenre elég .
Mod MattX :[link]
Mod zsolt1129 : Már írt, olvass vissza .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz 3.Aragorn #24192 üzenetére
Nem bántom, de 233 nap alatt olvashatott annyit hogy senki sem fogja javasolni a két említett "levélnehezéket" . Akkor meg nem értem miért kell még is megkérdezni, hátha ? Ha meg Te vagy olyan bátor akkor ne velem vitatkozz, írd neki hogy jó lesz, majd két hét múlva meg veled fog balhézni hogy mégsem lett jó pedig azt mondtad .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest