Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
tribunus
csendes tag
Plextor + Feurio!, 1-4X
És nem kell hozzá milliós cucc, hogy halld a különbséget. :) Elég hozzá egy jó asztali lejátszó és egy pár Canton hangfal. A szoftverekről pedig felesleges vitatkozni, mindegyikkel meg kell írni ugyanazt a CD-t ugyanazokkal a paraméterekkel és meghallgatni az eredetivel együtt. Én egy zenész ismerősömmel játszottam el, hogy cserélgettem a CD-ket, ő nem látta mit teszek be, csak hallotta. Nyert az eredeti és a Feurio!-val írt. Ott nem tudott különbséget tenni.
Engem egyébként a fentebb említett kérdések mellett az érdekelne a legjobban, hogy a guruk közül kinek milyen nyers CD vált be igazám audio írásra??? -
Brae
őstag
A SCSI-s Plextorok a legjobbak.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Atomcsirke #43 üzenetére
Bár lehet, hogy ott már az író is közrejátszhat.
-
mcbobo
tag
Ha azt akarod, hogy minden asztali cd és dvd lejátszóba szóljon az általad írt zene akkor 4X sebességgel kell írni és persze így 1-2 év múlva is lejátsza a cd vagy dvd lejátszó. Persze lehet 48X sebességgel is írni de akkor nem mindenhol lehet lejátszani és 1-2 év múlva már biztos hogy semmi sem olvassa az audio cd det max a sáját íród :o
-
tomcsi23
veterán
Mi a helyzet a CD-R Audio lemezekkel? Színét illetően világos, mint a mostani gyorsan írható lemezek, viszont írás alkalmával sokkal kisebb maximális sebességet lehet beállítani azoknál.
Egyáltalán nincs rajta (eddig még nem láttam) semmilyen sebesség hitelesítés, minimális, maximális írási sebesség javallat. Ergo: simán lehetne (hacsak nem pont arra van szánva) 1x-esen is írni. -
Kriza
őstag
Nem akarok kötözködni, de ha valakinek annyi pénze van, hogy millió forintért vesz hi-fit, akkor az miért akar másolt CD-t lejátszani benne?
Én nem vagyok egy vájtfülű, de én 8*-osan írom a lemezeket (ADAT/ZENE mindegy!) SONY íróval :t Bár az is igaz, hogy max 8*-osan megy :DDD
De amit írtál azt én is észrevettem: a gyorsan írható lemezeket lassabban olvassa vissza a DVD-m (meg maga az író is), mint a régebbi, lassabban írható lemezeket. Ez főleg az 52*-es Memorex lemezre jellemző, sokkal kevésbé a 48*-os Verbatimra. Valószinüleg tényleg árt neki a lassú írás (a verbatim lemezt nem is lehet 4*-es vagy lassabb tempóval írni, rá van írva a csomagolásra. Pedig nem RW!)
Hogy a nyitó gondolathoz is hozzászóljak: szerintem vegyél egy TEAC-ot, az teljesen normál árban van. Ha meg millás cuccon akarod hallgatni a lemezeket, akkor inkább vedd meg eredetiben! :) -
toeri
aktív tag
Nem értetted félre. Ha túl sok ideig pörökli egységnyi erővel ugyanazt a lukat a lézer, és ezért nem szép éles szélű lyuk keletkezik, az valóban káros lehet a hangra. De lehetséges a lézert is szabályozni, meg a nyersanyagot is megválogatni, magában a lassú írás továbbra is üdvözlendő, csak nem 48-52X-es (teljesen világos színű hordozóréteg) nyersanyagra...
Ui. Ha úgy értetted, hogy egy CD-t rengetegféleképp el lehet szúrni, akkor jól értetted, ezt akartam mondani. Ennek egyik módja az, hogy nem ideális -a neki megfelelő- sebességgel írunk egy lemezre. Túl erős és túl gyenge lézer szintén jó megoldás ha el akarunk kefélni egy lemezt... :D -
toeri
aktív tag
OFF Lusta! :DD
[L]http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=Writing+Quality&index=27[/L] -pl. ez egy cikk utolsó oldala, de érdemes elolvasni a cikket is!
Ui. A krátereset most nem találom, pedig szebb is volt, meg nagyobb is, mint ezek. (Nekem is levélben küldhették a linket, de már régebben.) Ha lesz több időm még utánanézek... ha közben L nem felejtem... :t (Agyam mint a szita.) :( ON -
ferrus
csendes tag
''Szemfülesek találhatnak a Net-en elektronmikroszkópikus felvételeket is'' - egy szemfules szurjon mar be egy linket lecci.
-
toeri
aktív tag
Sajnos úgy tűnik nem tapasztalatból beszélsz... :(((
A dolgot ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy F1-es autóval mennél ki utcára, neadjisten terepre! Az F1-es autó a hasonlatban a HighEnd futómű, az utca/terep, pedig az írt/sz@rul írt lemez felülete. A hibajavítás jó dolog, de nem elég ha a 0-1 az 0-1. (pl. MIKOR?) Én most ebbe nem mélyednék el, tényleg egy rakat cikk/leírás/stb. foglalkozik ezzel a Net-en, bárki elolvashatja, akit mélyebben érdekel a dolog... (És nekik javallott is.)
Ui. És attól még jó autó a F1-es, mert nem megy el terepen... Nem arra szánták ugyanis. :P -
toeri
aktív tag
OFF Egyszeres írást se köpködni! Van akinek nem az a fontos, milyen hamar lesz készen a lemez. Az általam emlegetett recorder épp azért épül régebbi futóműre (talán PXW4012TS-re?), mert az még tudta az 1X-es írást. :t
Cserébe nem tud GigaRec-et, meg egyéb ilyen talmi dolgokat... :DD
Ui. Csak azt a nyavajás leírást nem találom sehol, úgyhogy elnézést ha valamiben tévednék, de az emlékezetemre vagyok szorulva. :( ON -
didyman
őstag
Ne flémeljünk már...
Egy milliós rendszer cdegysége nyilván jobb hibajavítási lehetőségeket is tartalmaz. Jegyezzük meg: Az írt cd hallható ''minőségromlása'' abból fakad, hogy a hibásan detektált adatfolyamot az olvasó elektronikája kvázi ''kipótolja'', megsaccolja-interpolálja. Az olvashatóság sok dologtól függ, például a PLL-től, ami egy millás cuccban nem olyan xar :))
A más hangzás forrása ebben rejlik, nem másban. Mert 0-1 az 0-1, csak tényleg az legyen. A tartósság pedig akkor a következő dolog.
A plextor a sanyo által készített Burn-proof technológiát használja. Belügyileg az újakat nem ismerem, a régiek sanyo-k voltak.
Szummázva az eddigi beírásokat, nem lehet egfyértelműen megállapítani, hogy hányszoros írás, milyen alapanyagra. Tapasztalat és szerezz be elektronmikroszkópot:DDD -
Alex91
félisten
Na, mondtam en, hogy az alapanyag is szamit (meg persze az iro is)! Egyszeres iras, ha-ha... (Regen, mikor meg max. 4x-esen lehetett irni oke, de ma?)
-
toeri
aktív tag
Basszus! Érezzétek lecseszve magatokat!!! (Kevés kivételtől eltekintve.)
Tele van a Net jobbnál jobb leírásokkal arról, hogy mi merre hány méter a CD írás körül, ti meg osztjátok egymásnak az észteket! :DD
Csak rövid összefoglaló:
1, pit/land minőség már az íráskor is eltér a különböző íróknál. Szemfülesek találhatnak a Net-en elektronmikroszkópikus felvételeket is, azokon tökéletesen látszik, hogy mekkora krátert üt egy lassú írás, a gyors íráshoz kifejlesztett lemezre. (Rendesen felgyűrődik a széle, mint egy holdkráternek!!!) Az egyre gyorsabb DVD-íróknál is felmerül ez a gond, ott úgy akarják áthidalni, hogy nem egymás után ütik az egymás meletti lukakat, ezzel időt hagynak az anyagnak a szilárd állapotba való visszahűlésre.
2, persze, hogy számít az alapanyag. Minden számít. A Plexiken nem véletlenül lehet állítani a lézer erősségét audió (4x-es) módban. Ez pont azért van, hogy a világosabb színű (gyorsabb írásra optimalizált) hordozóréteggel készült nyersanyagot lassan írva vissza lehessen venni az erejét. Nekem spec. bevált.
3, szintén a nyersanyag tulajdonsága, hogy miképp tűri az igénybevételt/az idő múlását. Fellelhetők olyan felvételek is, amiken az látszik, hogyan repedezik meg a lemez felülete mikroszkópikus méretben idővel. (Ehhez nem kell semmi különös. Néhányszor kiveszed a tokjából, vagy akár még az se.)
Sajnos általános törvények nincsenek, csak tapasztalatok. Lehet, hogy az enyimek mások, mint máséi, ezért azok sem ''mértékadók'' vagy értékesebbek másokénal. De azon érdemes lenne elgondolkodni, hogy szvsz azért beszél el egymás mellett a társaság, mert nem lett definiálva a célterület. Van aki audó-írás alatt azt érti, hogy 1milla feletti rendszeren se legyen zavaró különbség az írt és az eredeti CD hangja között. Ez nem ítélhető meg másképp, mint ilyen rendszeren hallgatva, és ez nem nagyképűség vagy fölényeskedés, hanem -sajnos- tény. (Azért sajnos, mert az én rendszerem is ez alatt van jelenleg.) :P
OFF Jó-jó, tudom én, hogy bután is el lehet költeni a fent nevezett összeget, de ne tessék kötözködni, nem ebből indultam ki, aki akarja szerintem érti, mit akarok mondani... :DD ON
Ami a topicindító kérdést illeti, lehet kapni egy spec. Plextort, kifejezetten audio-mastering célra, amikor legutóbb néztem 200eFt+FA körül volt az ára. (Mérget nem vennék rá, de így emléxem.) A célgépeket leszámítva most az a legjobb a topic-címbeli célra. Ennyi. -
toeri
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24 üzenetére
Alapvetően egyetértek. Sajnos.
-
sziszegő
senior tag
Szerintem vegyél TEAC-ot nyugottan mert a plextorokba is a teac belseje van vagy forditva mindegy a lényeg hogy teac=plextor
Elég ha megnézem a firmware-t,ja és persze Burn-proof is a plextor találmánya amit ugye a teac+yamaha+pioneer+nec tud a többinél ezt másként hivják de gyakorlatilag ugyan az. A plextor yamaha 20e körül mozog a teac meg 12 és ugyan az -
bajnokpityu
félisten
ennyi barmságot,mint ebbe a fórumba irtatok...
1. ne szivasd csak ellenfeled
2. eddig alapvetően jó volt a véleményem a prohardverről..
mi ez LGvel audioCDt???meg 16,48x audioCDt irni?
próbáld egyszer rendes hifin,elámulsz,mennyire hiányos a hangja.
ennyi fatális állatságot... -
didyman
őstag
Hummm...Azt, hogy a pit-ek és land-ek milyen minőségűek, esetleg mikroszkóp alatt láthatod. Mint ahogy azt sem tudod, hogy pár év múlva mennyire fognak szenvedni vele más meghajtók...Mert az, hogy írás után az író hibátlan adatellenőrzést hajt végre, monnyuk így: természetes dolog, nem?:) Teszia dolgát...
CDRWIN? Ne tegyünk pálcát senki mellé. A Feurio! vagy a plextools is kiváló ezen a téren (utóbbi hibája, hogy nem tud cuesheet-et kezelni:( ). Egyéni íze-szaga. -
Integra
titán
hi
nekem eddig egy yamaha crw-2100s scsi cdrw-m volt.
tökéletesen írt mindent, igaz zajos volt. aztán két év múlva szinte napra pontosan tönkrement.
plextort veszek ez biztos, a kérdés hogy kiadjak e 25rugót a premiumra...
audio-t max 4x szabad írni, felette minőségromlás van.
adatot meg annyival amennyit az író tud, azt úgyis maga állítja be ahogy a fej halad középről a cd széle felé.
audi cd írásához egyébként a cdrwin a legjobb -
kla
csendes tag
en is a teac partjan szallnek be a temaba; nekem tobbfele irom volt (lg, liteon, msi, teac) de ilyen szempontbol is a teac vitte a palmat; egyszeruen tokeletes amit csinal; audiot 4x-esen irtam vele minden gond nelkul; es meg olcso is (most adtam el egy 52/24/52-est jo sok garival 7rugoert)
-
ferrus
csendes tag
Hali!
Én Teac írót használok, teljesen OK. Audio oldalrol jottek a pc vilagba, eleg precizen dolgozik es olcsobb a Plextortol. Vki mar irta, h 16x sebessegen még optimalis az iras. Ezt megerositem, en is 16x-on irom az audiot es hibatlan. -
!attis!
tag
Egy éve vettem én is Írot! LG volt a legolcsobb ezt vettem és Hangsúlyozom Nekem Nagyon Bevált!
LG 48x24x48
Nekem nagyon bejött!Még 1 cd sem rontot el magátol!
És Már vagy xxxx cd megírtam de még mindíg úgyan az!
Árarányban szerintem a nagyon ott van a szeren! -
didyman
őstag
Olyan nincs, hogy gyors írásra belőtt alapanyag...Ez nem cdrw...:D
LG vs. Plextor/Yamaha. Hmm..Na igen. Suzuki vs. Mercédesz. Négy kereke van mindkettőnek, gurul, benzinnel megy. Mégiscsak van vmi különbség...
De akinek füle nincsen hozzá, annak lehet ezt bizonygatni. Mindenesetre egy 16x-osan több megírt lemezzel egy philips író bebizonyította számomra, hogy igenis lényeges...Nekem ilyen a fülem. Jó volt, hibátlan, de ótvar érzés volt hallgatni az addig jónak gondolt philips termékét. Sok dologtól függ ez, lehet író vagy anyag is szar, de: Nekem Plextorom van. 8x a tető, bár 12x a max és azt is CLV-ben söpri, de egyrészt türelmes vagyok, másrészt meg ez vált be-minek gyorsítsak, kímélem vele a gépet egy kicsit. Az új írók egyébként CLV-ben a 20-et is simán tudják, legalábbis a plex biztos:).
Én ezzel vagyok boldog, hibátlan lemezeket ír, nem ront és se pattogás, se jitter (olyan mértékben, amit az én fülem érzékel) és nem válogatós.
A régiek közül a yama és a plex egyértelműen audio-ra való, a különbség annyi, hogy míg Yamahát láttam meghalni fejvégkimerülésben, addig plextorral nem találkoztam még, ami ne lett volna friss és fiatalos egy jó kis pucolás után(az előző íróm egy px-r820 volt, az az előző tulajnál is vagy 4000 lemezt égetett meg-iparban dolgozott:DDD , a tálcája lötyögött, de egy rohadt lemezzel nem volt baja, pedig igen furcsákat is látott..).
De korrekt és abszolút szakértő véleményekért keresd a cdgrab.hu-t és PPétert -
greenface
aktív tag
Ez nekem is eszembe jutott már, bár nem biztos, hogy igaz...
Az tuti, hogy a 48-52x írás nagyon-nagyon a technológia határa, rizikós, semmi értelme, márcsak azért sem, mert kb. 2-3 percet nyerünk a 16-24x-hez képest....
Az viszont nagyon érdekelne, hogy az új íróknál/lemezeknél írási minőség szempontjából valóban jobb-e a 4-8x, mint a 12-24x...
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
IMHO alapanyagtol (is) fugg, hogy mekkora sebesseggel erdemes irni. Mert egy gyors irasra belott alapanyagnal lehet, hogy pont a lassu iras miatt lesz xar.
-
mojo
csendes tag
audio: 4x-es
adat: 16x-os
de nem kell gyakran cd-t írnom :)
egyébként én is úgy tudom a jitter miatt jobb lassan írni...
(cd-rom vissza tudja olvasni, asztali viszont nem, így könnyebben tévedhet) -
demagóg
aktív tag
Nem kell. És természetesen mindenki úgy ír, ahogy akar. Amit a tapasztalatai alapján leszűr. Általában a nagyobb sebességhez kényszerűen nagyobb lézer teljesítmény miatt a sugár kiszórása nagyobb. Emiatt a szomszéd csatornába is átszórhat, az írt pitek minősége is romlik. Ez a műszaki érv. Adattárolás esetén jóval keményebb a hibajavítás mint audio CD-nél. Audio esetén kevesebb a tartalék. Nagyon sok függ az olvasótól. Ha ez elég nagy, akkor tényleg mindegy az írás sebessége. Egy gyengébb műszaki kivitelű készülék (itt együtt kell kezelni az írót és az olvasót is) viszont hamarabb feladja. Minden egyedi esetben a teljes láncot kell vizsgálni, minden használni kivánt eszközzel.
-
Aram
tag
Azért, mert vannak olyanok, akik szeretik elrontani a zenehallgatási örömüket, azzal amit nem hallanak. Parázs vita lesz ebből is :)
Én a 16x írást preferálom, mivel ez a legnagyobb lineáris sebessége a CD íróknak (a lemez teljes felületén egyenletes sebesség), így teljesen egyenletes lesz a CD felülete, nem lesznek sebességváltási határok (Z-CLV), vagy a folyamatos gyorsulás miatti homogenitásbeli eltérések (huh de ocsmány szó).
Üdv! -
rzoli
senior tag
Mert szar alapanyagra, vagy túl gyorsan írva, ráadásul szar alapanyagon :)) esetleg fél év múlva nem tudod visszaolvasni a dolgaidat.
Persze mindig lesz valaki, aki majd beír, hogy a leggagyibb cd-re, 48x sebességgel írt, s mindig minden jó, de ez a valaki nem biztos, hogy Te leszel!
Z
[Szerkesztve] -
T_bee
aktív tag
tudom h. nagyon láma, de miért kell lassan írni a cdt? :F
én 36x írom, mer annyit enged maxra a princo cd miatt de ful jó, és minden hifibe ment ahol próbáltam -
twollah
nagyúr
LG a TE baratod.
16xosan szoktam irni az audio CDket. -
PeliScan
addikt
[célszerű olyat venni, ami támogatja a lassú írást, de gondolom ezt te is sejtetted.]
-
Marcus
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem tulajdonképpen bene van a topic címében.
Hallottam, hogy a yamahának van valami audio master technologiája, meg azt hiszem a plextornak is van valami hasonló.
De ha tudtok jobbat, ne tartsátok magatokban! :)
Szóval, ha valaki tudna segíteni, hogy milyen márka, és esetleg el is tudja magyarázni, hogy miért, vagy be tud linkelni tesztet, nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- 500GB 500 GB-os SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST SATA HDD és SSHD új és használt
- 10db 500GB 2,5" HDD
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest