- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Nem értetted félre. Ha túl sok ideig pörökli egységnyi erővel ugyanazt a lukat a lézer, és ezért nem szép éles szélű lyuk keletkezik, az valóban káros lehet a hangra. De lehetséges a lézert is szabályozni, meg a nyersanyagot is megválogatni, magában a lassú írás továbbra is üdvözlendő, csak nem 48-52X-es (teljesen világos színű hordozóréteg) nyersanyagra...
Ui. Ha úgy értetted, hogy egy CD-t rengetegféleképp el lehet szúrni, akkor jól értetted, ezt akartam mondani. Ennek egyik módja az, hogy nem ideális -a neki megfelelő- sebességgel írunk egy lemezre. Túl erős és túl gyenge lézer szintén jó megoldás ha el akarunk kefélni egy lemezt... :D -
toeri
aktív tag
OFF Egyszeres írást se köpködni! Van akinek nem az a fontos, milyen hamar lesz készen a lemez. Az általam emlegetett recorder épp azért épül régebbi futóműre (talán PXW4012TS-re?), mert az még tudta az 1X-es írást. :t
Cserébe nem tud GigaRec-et, meg egyéb ilyen talmi dolgokat... :DD
Ui. Csak azt a nyavajás leírást nem találom sehol, úgyhogy elnézést ha valamiben tévednék, de az emlékezetemre vagyok szorulva. :( ON -
greenface
aktív tag
Ez nekem is eszembe jutott már, bár nem biztos, hogy igaz...
Az tuti, hogy a 48-52x írás nagyon-nagyon a technológia határa, rizikós, semmi értelme, márcsak azért sem, mert kb. 2-3 percet nyerünk a 16-24x-hez képest....
Az viszont nagyon érdekelne, hogy az új íróknál/lemezeknél írási minőség szempontjából valóban jobb-e a 4-8x, mint a 12-24x...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest