- Vezetékes FÜLhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Sulinetben gondolom nem lehet kapni (mondjuk sulinetben semmi jó termék nincs bent...). Akit érdekel a meglévő (3 hónapos) LG F700P monitorom, irjon a mail cimemre.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #48 üzenetére
szerintem a hm704utc simán ott van a legeslegjobb 17es crt-k között. de mondom a dolog azzal fog eldőlni, legalábbis számomra, h viewsonicot nem lehet kapni, és a jövőben sem lehet majd.
amúgy miklandot elküldtem az anyjukba, na jó nem, de szóltam nekik, h nem kóser az árlista -
Johnny Cage
addikt
Sőt, nem csak a sarkokon, hanem úgy általában olyan erőtlen homály a kép. Viewsonic-ban egy fogott meg (ami nagyon hiányzik a legtöbb monitorból): nem csak vertikális, -horizontális konvergenciaállitással is rendelkezik, ami ritka dolog és nem is utolsó. Belineát szidják és leirják sok helyen (tesztetkben), de én ez előtt is értetlenül állok. Láttam már Belineákat és nem találtam bennük fele annyi kivetnivalót sem, mint pl. a sokak által agyonajmározott LG-kben. Szóval Iiyama van olyan, mint a ViewSonic?
-
szakszi
csendes tag
szerintem a belinea 103055 is jó
-
Notes
senior tag
Amikor én vettem monitort és jól belementem ebbe a témába akkor arra a következtetésre jutottam, hogy Iiyama 704UTc a legjobb.
Samsungból is láttam szépeket, spec. az itt sokak által ajánlgatott LG-ktől nem voltam elájulva (homályos képek a sarkoknál). -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
nem hinném h van még viewsonic vhol. ha volt, akkor van annyira kiemelkedő moncsi az, h már eladták. szal vs-ről mondj le sajnos.
iiyama? ugyanúgy überkategória, mint a vs vagy eizo. pláne ez a hm703, hm704 a nagyon ász. marad ez. a gond hogy a hm704utc bruttó 70 pénz...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
Előbb kis szerkesztési hiba...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #42 üzenetére
Ilyen nincs. Ha szerepel a friss árlistán (gondolom nem féléve újitottak utoljára), akkor mi az, hogy nincs? Küldd el őket előszőr is édesanyjukba /a nevemben is/. Másrészt ha ha figyelmbe vesszük azt, hogy a 2002-es évjáratú LG-m /ezek szerint/ két és fél évig csücsült a raktárban, nem hiszem, hogy pont a ViewSonic-ból ne lenne még ott. Egyébként a slágertermékek a Samsung és az LG monitorai (nyilván csak az áruk miatt). Iiyama-hoz amúgy mit szólsz? Nem homályos a képe - ahogy a rémhirekben hallottam? ült a raktárban. Nem hiszem el, hogy a ViewSonic-okból raktáron sincs már, mert egyébként a slágertermékek a Samsung és az LG monitorai (nyilván csak az áruk miatt). Iiyama-hoz egyébként mit szólsz? Nem homályos a képe - ahogy a rémhirekben hallottam?
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #41 üzenetére
mikland és vmi európa computer árlistájában is szerepel a viewsonic p75f+, telefonon persze elárulták, h ''ááá... nincs is''... amúgy melyik árlistában volt benne?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Sixkiller6 #40 üzenetére
Egyik ismerős épp tegnap szúrt be nekem egy árlistát, annyit tudok csak, hogy pesti, és volt rajta az ominózus ViewSonic modell - biztos, hogy kapható, csak kicsit nehezebb beszerezni. Hasonló dolog ez, mint anno a Quantum winchesterekkel volt nálunk (kihangsúlyozom: csak nálunk): csak azt lehetett kapni - annak ellenére, hogy jó szarok is voltak. Körülnézek még én is. Egyébként ha jól tudom, ez nem túl régi modell - csak összehasonlitásként: az én LG F700P-m - ami most egy jól futó modell (hogy most én ezen akarok túladni, az mellékes) 2002-es évjáratú, pedig én csak 3 hónapja vettem. Lyamanak fakó a képe - ezt sok helyen hallottam, ezért félek tőle.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Johnny Cage #39 üzenetére
sajnos a viewsonic p75f+ -t el kell felejteni, a viewsonic olyan régen (értsd fél éve) nem gyárt már crt-ket, h sehol sem lehet sajnos kapni p75-t. pedig én is azt szemeltem ki.
ne tévesszen meg a 0.25 képponttávolság, ez nem lyukmaszkos képcső, hanem apertúra-rácsos, szal messze a legjobb
második tipp az iiyama HM-704utc, atomállat ez is, itt a link hozzá:
Bővebben: link
esetleg ezek: MIRO A1795F, NEC FE791
ha találsz vhol viewsonicot, légyszi szólj már nekem is
thx
six
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Most végigböngésztem az összes, viszonylag frissebb - erre a témakörre vonatkozó fórumokat (külföldi lapokon is), de egyszerűen nem jutok 1-ről a 2-re. Mindenki mást állit - szubjektiv teszteket, információkat egyszerűen sehol sem találni... ViewSonic p75f+ monitort szemeltem ki, bár az a 0.25-ös lyukmaszk (lyukmaszkos?) kicsit soknak tűnik, de a többi specifikáció mind okés. Ez a legjobb 17 colos ViewSonic CRT - előrhető árkategóriában (60e - nettó). Illetve ebből van egy p75f+B tipus, ami csak szinében különözik az előbbitől - teljesen fekete. Mivel én az LG F700P-met szeretném lecserélni - most keresem, mire érdemes -, ezért akkor erről szóljanak a vélemények: ViewSonic p75f+
-
Igen, igazad van..
Tegnap volt egy köröm a Media Markt-ba, pusztán kiváncsiságból hogy az ott kiállított monitorok hogyan is néznek ki müködés közben..
Na igen.. ott volt az LG-től kezdve a Samsungon át a philips-ig mindenfajta 17''-os (a westendben voltam) és messze kitűnt hogy a Philips moncsik érzékelhetően jobb és szebb képűek voltak! az LG és a Samsung úgy egykutya. (vélhetően a demo video ami rajtuk ment volt elég gyatrább minőségű, mert semelyiken sem volt igazán éles a kép.) Szóval igen, tényleg nem minden a 'száraz' technikai paraméter..
Akkormár csak úgy mellesleg hadd jegyezzem meg, hogy 'eddigi álmaim 17''-os monitora' amit személyesen is használtam fél évig a korábbi munkahelyemen, az egy új IBM P77-es monitor volt. (úgy tudom Trinitron képcsöves - meg is találtam benne a két sor fekete 'feszítő' pixelhúrokat) amik nem voltak zavaróak, csak közelről lehetett észrevenni őket. -
Sixkiller6
őstag
ezért mondom én azt, h egy monitor vásárlás egy fél életre szól, és inkább fizetek érte bruttó 60-70 pénzt, de legyen hibamentes. ezért ajánlom a fent általam említett moncsikat. iiyama, viewsonic, eizo...
-
Johnny Cage
addikt
Na hé-hé... no nem csak ez ám a lényeg, hogy a képfrissités... Én is elég alaposan szivok most a 3 hónapja vásárolt LG F700P-mel. Ugyanis hiába vannak a specifikációk jó arányban az árral, attól még millió tulajdonsága van egy monitornak, amit nagyon fontos, ha szemügyre veszel - mert a mindennapi használatban ezek fogják eldönteni, hogy kellemes e ránézned a monitorodra vagy minden pillantásnál azon bánkódsz, hogy mért ezt vetted. Sajnos ez utóbbi helyzet áll fenn nálam is. Ezért tanuljatok a hibámból, nagyon gondoljátok meg! Ja, és a másik hibámból is jó ha tanultok: ne adjatok más véleményére. Mindenképpen nézzétek meg a saját szemetekkel. Hogy mi is a gondom az ominózus monitorommal, azt már egy másik forúmban leirtam, de dióhéjban: fakó, homályos kép, a minimális fényerő még mindig túl sok, aztán még csak nem is emelt fényerejű. A geometria borzalmas, annyira torzit, hogy még a netezés is egy kellemetlen dologgá vált. Egyébként sem túl éles és a szinektől sem vagyok elszállva. A kép nem elég részletes, a sötét részek - a túl nagy fényerő ellenére - nem jól láthatóak. Én abszolút csalódott vagyok. Viszont tanácstalan is, hogy ha ezen sikerül túladnom, mi a fenét vegyek, hogy ne essek csöbörből vödörbe...
-
ÜDv!
Én is épp monitorvásárlás előtt állok, csak a CRT és a TFT között vacillálok.
Mindenesetre ha 17''-os CRT, akkor majdnem mindenképp a Samsung 765 MB-re szavazok, mert egyúttal a sulinetes árlistákban is bennevan, továbbá 1152*864-ben tud 93 Hz-et!! (szokásos 3 év garival) Bruttó 40k körül van. -
Sixkiller6
őstag
up
-
KINKY_007
aktív tag
Nekem is 757 MB van (bár most eladósorban- 40 ezerért- TFT miatt), de 1024*768@120 Hz, a megnövelhető fényerő miatt, meg a 3 év gari nagyon jó
Az unokatesómnál 757 NF van, szép a a képe, de engem nagyon zavart a 2 piros csík. Ár/értékben szerintem is ez a legjobb, én a legjobbat az ár figyelnem kívül kihagyásával értettem... -
vtechun
veterán
a haveromnak samsung 765mb-je van és az nem rossz 40000-ért, tud 1600x1200-at... én most vettem egy kis gagyi Philips 107e5 -öt de ennek is nagyon szép a képe, de nem sík, 31 000 volt...
-
Flatline
csendes tag
Sajnos a DF/DFX képcsöves monitorokat valóban el lehet felejteni, jónéhányat láttam már és a geometriájuk az elég halvány.
-
Sixkiller6
őstag
Mi a véleményetek a Samsung 757P-ről?
Viewsonicot már sehol sem lehet kapni, IIyamát elvétve, talán -
A 757 NB-t felejtsd el, a DFX képcső messze-messze van a Diamondtronoktól.
Én az Iiyamát venném, vagy a Viewsonicot.
És kövezzetek meg, de ha sikerül kifogni egy jó geometriájú LG-t, akkor az is jó, bár a színei fakóbbak, viszont nagyon éles a képe. -
Sixkiller6
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Szívem szerint én is, csak nem lehet kapni, mikland árlistájában van, de cucc nincs, nem is lesz. vmi másik cégnél ugyanez a helyzet.
mi lenne a második tiped? Iiyama? nec? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #25 üzenetére
Én szívem szerint a másodikat venném
LG-t semmiképpen sem, 757NF-ben van két csík, de ha nem zavar, akkor király monitor, 757MB meg nekem van.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #18 üzenetére
vki? a fentiek közül? ezek azért ott vannak, nem? de melyik az igazi?
alvin, osszad az észt! -
Loha
veterán
A legszebb képű monitor a 17''-osok között: Philips 107P41
Nem véletlenül drága...
A lényeg a képcsőny van, az apertúra rácsos képcsöveg sokkal drágábbak mint a hagyományos, de viszont sokkal több szint meg tudnak jeleníteni, és a képük jobban hasonlít az LCD-k képére, olyan arany középút az LCD és a hagyományos képcső között. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #19 üzenetére
Depo-t marha ritkán frissítik. Amúgy meg nézegettünk már egy csomó nagykert és semmi
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #18 üzenetére
757MB-nek és 757NF-nek ugyanazok a képfrissítései.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #17 üzenetére
depo.hu-n és pl a station.hu-n még hirdetnek vs-eket, nem tudom h télleg van-e nekik...
bár mondjuk örülnék, ha lenne -
Sixkiller6
őstag
na, a fél napot azzal töltöttem, h olvasgattam. mi a véleményetek ezekről:
Iiyama HM-704 1024*768@120Hz 71e bruttó
Viewsonic p75+ 118Hz 61e
MIRO A1795F 118Hz 58e
NEC FE791 SB 119Hz 57e
LG F700P 120Hz 52e
Samsung 757NF 116Hz 49e
Samsung 757MB 104Hz 48e
a viewsonic ára még belefér, ha azt mondjátok, h ér annyit, illetve tud annyit.
nekem a viewsonic, a nec, és az iiyama tetszik a legjobban, nyilván nem csak dizájnra, hanem tudásra is.
de továbbra is várom az építő jellegű kritikát (''mi a faxért neked 70e-ért 17-es?''), de télleg. mostanában sehol egy jó crt teszt a lapokban, mindenhol csak tft...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
Újonnan nem lehet már Viewsonic monitorokat kapni, mivel leálltak a CRT-vel sajnos.
-
Aram
tag
És miért nem?
17 colos monitoron enyhe perverziónak érzem az 1024x768-asnál nagyobb felbontások használatát. Hosszú távon nagyon megerőlteti a szemed, mert túl apró az egész egy ekkora képernyőn.
Az ajánlott felbontások:
15'' - 800x600
17'' - 1024x768
19'' - 1280x1024, 1280x960
21'' - 1600x1200
22'' - 1600x1200, esetleg 1920x1440
Ezen ''ajánlások'' értelmében a 70KHz-es 17''-os monitorok teljesen életképesek, ugyanis az ergonómikus 85Hz-et 1024x768-ban tökéletesen viszik.
Üdvözlet!
Aram -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Sixkiller6 #10 üzenetére
Hát 757MB a legjobb ár/érték arányú a maga 38-40 nettójával. Onnantól felefelé már nagyon nagyok az ugrások árban. LG képe változatlanul nem tetszik
-
Aram
tag
válasz
Sixkiller6 #4 üzenetére
Jah, bocs F700P-t akartam írni.
Üdv! -
greenface
aktív tag
Samsung 757NF igen jó monitor. Síkképcsöves, 96 kHz-es.
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Sixkiller6 #7 üzenetére
Nagyjából
Csak ez is trinitron leszármazott 2 csíkkal
Személy szerint az Eizo között nézelődnék
Szerintem a Philipssel nem egy kategória, az a Samsung, LG.
Az a vicces, h 1 jobb 17-esért kapsz már 19-est, 15 colos TFT, ami 17-es Crt-nek felel meg. Ha lanpartyra csipeled + 3d szemüveg, akkor jó 17-es, szemüveg nélkül 19-es, ha nem játszol éjjel-nappal, akkor TFT... -
delta9
senior tag
hát én olyan 17-est nem vennék, ami 1024-ben 85-tel frissít, tekintve, hogy azt az én 15-ös proview-m is tudja. ellenben a samsung 765mb 1024-ben 104Hz-et tud, inkább azt. Bővebben: link
-
Sixkiller6
őstag
iymából mondjuk egy ilyet?
Bővebben: link
én tippjeim:
Philips 107P20
Philips 107B30
Iiyama HM-704UTc
MIRO A1795F -
KINKY_007
aktív tag
Attól függ, mire akarod használni - nálunk a egyik laborban csak az Eizo jöhet szóba, mert a nagy mágneses torzítás csak az bírja, a sonyra 1 cm-es fém burkolat kell.
A trinitron és leszármazottaiknak van 2 kiegyenlítő csíkuk, fehéren elég zavaró, de nagyon szép a képük és a frisstésük is jó.
Én iyamadát és eizot írnék... -
gerlaip
addikt
válasz
Sixkiller6 #1 üzenetére
Még érdemes megnézni a Samsungok közül, amik bírjaák az 1600x1200-at. Azok bírjak asszem magasabb frekin az 1280x960-at és az azért jó dolog. Igaz a Samsungok között is ki lehet fogni szart. van erről is valami topic. Tesómmal vetettem egy Samsung 763MB-t,ez nem bírja 1280-ban a 85Hz-et, de olyan szép a képe, hogy csak gyönyörködöm, amikor átülök az LG monitorom mögül az övéhez (pedig nem flat)
-
Sixkiller6
őstag
miből gondolod, h nem adok mások véleményére?
szerinted miért kérdezlek titeket?
én csupán azt mondtam, h nem hazabeszélésekre vagyok kíváncsi, ahol mindenki isteníti a sajátját (értehető pszichológiai okokból ugyebár...), hanem arra, h én láttam ilyet meg ilyet meg ilyet, ezek közül ez a legjobb... vagy, h azt olcűvastam egy tesztben, h ...
szal érted, nem kell nekemugrani... -
Aram
tag
válasz
Sixkiller6 #1 üzenetére
Ha ennyire nem adsz az emberek véleményére, akkor ne fórumozz!
Mellesleg, nem a Samsung és egyebek alkotják a csócskategóriát.
Nézz körül ezeknél a márkánál: NEC, CTX, EIZO, Hitachi. Én ettől függetlenül azt mondom, hogy 17 colos CRT monitorban LG F700B (1024x768@85Hz), vagy LG F900P (1280x1024@85Hz) a nyerő választás. Ennél többet nem érdemes 17 colosért adni, mert ezeknek nagyon jó képük van és 3 év teljekörű garanciával kapod a jobb helyeken.
A többi rád van bízva...
Aram
(ViewSonic-ot direkt nem írtam)
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
először is elnézést, h megint nyílik egy ilyen topic, de a meglévők túl specifikusak (757mb topicok), illetve az átfogók nagyon régiek.
gondoltam lehetne egy topic, amiből mindig frissen kiolvasható a legjobb vétel a témában.
szal a kérdés az lenne, h 17''-es crt monitorok közül, épeszű árhatáron belül mi a legjobb vétel. mert valahogy nem hiszem el h a mindenféle samsung cuccok 25-30 pénzért a csúcskategórát adják.
nem saját véleményekre lennék kíváncsi, h nekem ez van és milyen szuper, hanem objektív válaszokra, akár teszt-linkekkel.
thx
six
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest