Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
Most nincs a kezemben az E5, (gondolom, annak a távirányítójáról beszéltek), de emlékeim szerint azon nincs ''hold'' kapcsoló. Szerintem ezért nem lehet arról bekapcsolni a készüléket. Mármint mivel nem lehet lezárni a gombokat, ezért nem is reagál rájuk kikapcsolt állapotban, nehogy véletlenül bekapcsoljon a kütyü.
-
solarix45
senior tag
Újabb kérdés, bár az előzőre még várom a választ (E5 halvány kijelzője):
Végülis milyen sorrendben játszák le a Meizu cuccok a számokat? Nem igazán sikerült még rájönni, hogy dátum, név, vagy id3 alapján teszi-e. Pedig már elég rég óta megvan a cuccosom.
-
solarix45
senior tag
Köszi, végülis nem akksis lett, hanem egy E5.
E5 tulajokhoz: Úgy vettem észre, hogy a kijelző elég halovány, még 8-10-es kontraszttal is. Normális ez? Illetve mintha amikor egy számot elkezd lejátszani, akkor picit sípolna, de ha változtatunk a hangerőn, akkor jó.
Ezek normális jelenségek? -
solarix45
senior tag
Gyors kérdés X6 tulajokhoz: Ha a kütyü csatlakoztatva van USB-re töltés céljából, akkor lehet vele lejátszani? Vagyis lehet ''hálózati módban'' használni?
-
solarix45
senior tag
Hú de rég írtam ide, pedig mennyi kérdés van.
Én írtam, hogy le fog törni az ajtaja, de az csak azért, mert kétbalkezes vagyok, és ez az ajtó nem kétbalkezesbiztos. Ha zárva van, nincs vele semmi gond, de elemcserénél, biztos összetöröm majd egyszer. Egyébként mindig a bugyijában hordom, úgyhogy még annyira sem törhet el.
A 6.001-es firmware már jó ideje létezik, de eddig csak a kínai oldalon jelent meg. Nem értem, hogy miért ilyen vacak a supportja. Bár a fórum kezd kicsit fellendülni.
Érdekes, hogy ennyi bibi van az X6-tal. Lehet, hogy azért, mert több mindent tud. Jó ez az ME. Óra, meg ilyenek minek egy mp3 lejátszóra? Ott van a karomon, vagy a telefonomon. Meg azért is jobb, mert zsebreteszek 4 töltött AAA elemet, és azzal egy hétig kibírok egy unalmas kirándulást
. Ahogy nézem az E5-öt, ott még tovább...
-
solarix45
senior tag
exile: És a bootmanager részre milyen verziót ír? Az is 6.x-es? Nem 000.000.000?
Nem tudom, az X6 milyen, de az ME-nek csak az előlapja fém, pl az elemfedő biztos, hogy le fog törni.
Infopatika: Te, mint kereskedő... mi a hivatalos álláspont a firmware frissítéssel? Ugyebár úgy hirdetik ezeket a cuccokat, hogy upgradelhető, de ha fw frissítéstől meghal a kütyü, az garanciális gondnak számít? -
solarix45
senior tag
Csak a 6-os széria hiányosságaira próbáljuk felhívni a Meizu figyelmét. Ha van valami fontos, megírom ide is
!
-
solarix45
senior tag
De, akármilyen régi verzióra lehet downgradelni a fw-t. De hiába teszem fel az 5.-x-et, aztán meg a 6.x-et, mindig 0-s marad a verzió.
MP3 logós cuccról nem tudok semmit mondani, az enyémmel nem használható. Viszont létezik egy MP3 Resources editor, amivel igen erősen át lehet (elvileg) szabni a Sigmateles lejátszókat. Betűk, stb. Mondjuk érdemes lenne utánanézni, hátha lehet rá ékezeteket varázsolni.
A basszust lehet növelni valami 3-5 lépésben. Meg amúgy is mindent több lépésben lehet állítani. -
solarix45
senior tag
Hogyhogy visszalépni? Ez egész úgy néz ki, hogy leállítás helyett rebootol és leállít.
A 6.001-eshez kell egy kis kínai tudás. A hivatalos oldalról kell becserkészni az update progit. Mármint a kínairól.
-
solarix45
senior tag
rumos14: Hú, tényleg, nem fejeztem be a választ a második leveledre, ne haragudj! És köszi az infót. Egyébként amit kinéztél, abban azt hiszem, egyel nagyobb chip van, mert tud oggot is, de amúgy tényleg az is Sigmatel chipset, onnan meg csak a menüben, meg a készülék házában vannak szerintem különbségek. Szóval le merem fogadni, hogy ugyan olyan jó mindkét lejátszó.
1egal: Most megnéztem mindkét linket, és jók. Amúgy meg nem emlékszem, hogy nem sikerült volna kilépni az olvasásból, úgyhogy biztos sikerült, és biztos elég kézenfekvő módon.
ionMusic: Nálam is megvan ez a hiba! Majd felvetem a hivatalos fórumon, bár nem hiszem, hogy nagyon törődnének vele... Amúgy a 6.001-es verziónál is megvan a hiba. Neked X6, vagy ME van? -
solarix45
senior tag
Kis érdekesség (legalábbis a képek, el kéne olvasni
: [link]
-
solarix45
senior tag
A képernyőgubanc a settings.dat korrupciójától volt. Nem tudom, hogy mitől lehetett. Illetve nem is az.. nemtom, de mindenesetre szoftveres hibának tűnik.
A dictionary az egy angol - kínai szótár cucc. Kell hozzá egy 5 megás fájl, azt kell a lejátszó gyökerébe tenni. Sok értelme nem hiszem, hogy lenne.. Mondjuk angol helyesíráshoz esetleg. De nem tudom, mennyire teljes.
[link]
Amúgy azt tudtátok, hogy .txt fájlokat is meg lehet jeleníttetni? Lehet szépen olvasgatni a lejátszón! -
solarix45
senior tag
Nem is ott, de a firmware letöltése mellett van link az instrukciókhoz.
Ajánlom figyelmedbe az fm.ini fájlt. Én beraktam mindent, amit találtam, aztán csak le kell menteni!
Dátum? A tiétek olyat is tud? Amúgy gondolom azt nem a settings.dat fájlban tárolja, hanem a készüléknek van belső órája, ezért nem törlődött.
-
solarix45
senior tag
1. Eltávolítod a régi firmware update progi(ka)t!
2. Feltelepíted a 6.x-es fw-hez valót!
3. Megnyomod a play gombot és nyomvatartod!
4. Csatlakoztatod az USB kábelt és még mindig nyomvatartod a gombot!
5. Addig nyomvatartod, míg a rendszer fel nem ismeri az eszközt, mint Recovery nemtommi, és ki nem írja, hogy az eszköz tudna gyorsabban is működni, stb!
6. Elindítod a Sigmatel fw update programot! Végig fog futni egy csík, meg lehet, hogy Media hibát jelez.
7. Elindítod a frissítést (valószínűleg, ragaszkodni fog a formázáshoz, meg nem is árt)!
8. Ha kész, lehúzod, visszadugod simán és örülsz! -
solarix45
senior tag
Ja és végülis mi a jó az akksis készülékekben?
Amíg tölt, nem tudod használni, ha lemerült, nem tudod használni... Nekem van 4 AAA-s akksim, 850MAh-s, kb 800ft volt darabja. Lemerül a, kicserélem, és megyek vígan tovább. -
solarix45
senior tag
A leírásban lévő recovery mód az, amivel életet lehet lehelni belé. Ugyan úgy kell X6-nál, mint a többinél, csak nem veszed ki az elemet. És az a trükk, hogy nagyon hosszan kell nyomni a play gombot. Amíg meg nem jelenik, hogy új eszköz, meg hogy Sigmatel Recovery Device, vagy ilyesmi, meg hogy ''this device can perform faster bla bla''. Ha ez megvan, akkor recovery módban vagy, itt mehet a frissítés.
Igen, az a gond, hogy nem jegyzi meg, melyik könyvtárat játsza. Azt megjegyzi, hol állt, és másodpercre onnan folytatja, de ha kiválasztottam egy könyvtárat, hogy csak azt játsza, ki/bekapcsolás után már megint az egészet játsza.
Meg nekem hiányzik valami playlistszerűség (a favoritesen kívül). Pl. vezetős zenék, zúzós zenék, stb.. Szívesen összeválogatnám így.
-
solarix45
senior tag
Nahát! Pedig kerestem mindenfelé magyarokat, de nem találtam, de örülök nektek
.
Nekem már vagy két hónapja van a birtokomban egy ME V7EF 512-es (még mindig nem jöttem rá, az emberek miért szeretik az akksis készülékeket...). Én nagyon szeretem!
A 6-os firmwareben ami tényleg újdonság, az, hogy ca 2*-es sebességel lehet olvasni a lejátszóról, és az írás is picit gyorsabb lett. Amúgy nagyon sokan sírnak, hogy meghalt a lejátszójuk, amikor a 6-osra frissítettek, ez minden bizonnyal azért van, mert vagy hülyék, vagy lusták, hogy elolvassák azt a nyamvadt leírást..
Egy magyar kolléga is így járt, nem olvasta el a leírást. Neki X6-osa van. Mint kiderült, annál a recovery modhoz nem kell eltávolítani az elemet, amúgy minden ugyan úgy működik!
Sőt, én is bután frissítettem először, mert még nem volt kint az új firmware a hivatalos angol oldalon (most is van már 6.001), csak a kínai update progival csináltam, abból meg semmit nem értettem. Aztán szerencsére sikerült feltámasztani. Az a fura, hogy nálam a Boot részlegre 000.000.000-s verziót ír, amúgy minden megy rendesen. Tapasztalt már valak ilyet?
És sikerült valakinek megjegyeztetnie a lejátszóval, hogy bekapcsolás után is csak azt a könyvtárat játsza le, amit beállítottam kikapcs előtt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest