Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
baandii
senior tag
válasz
aldebaran #7531 üzenetére
én egy ilyen Beelink M18 játékoson gondolkodok...de még nem döntöttem el mi legyen...
-
baandii
senior tag
sziasztok,
van itt olyan aki a med-et lecserélte vagy esetleg mellette használ androidos mini pc-t kodival? ha igen tőlük kérdezném, hogy megérte a váltás? jobb a kezelhetőség? a megjelenítés?
-
baandii
senior tag
hellosztok!
agregált jukeboxot használok mert két vinyó van rákötve a mederre. az lenne a kérdésem hogy ha az egyik vinyóról törlök filmket akkor a borítók megmaradnak nem törlődnek mintha még mindig fent lenne a film...ez miért lehet?
(pedig ha új filmet másolok fel vagy törölök utána mindig nyomok egy skennelést meg egy agregált jukeboxhoz adást a mederen)
a válaszolóknak előre is nagy köszönet!
-
baandii
senior tag
hellosztok!
megcsináltam ezt az agregált jukebox-os megoldást és a kérdésem az lenne hogy a létrehozott mappán belül van egy data mappa és azon belül a borítok..ez másnál is így van? másnál is van data mappa?
a válaszolóknak előre is köszönet!
-
baandii
senior tag
válasz
Monngoose #3520 üzenetére
ismét köszönöm mindkettőtöknek a választ
kipróbáltam két filmmel is (3.Days.to.Kill.2014.THEARTICAL.1080p.REMUX.AVC.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.HUN-C4,
X-Men.Days.of.Future.Past.2014.2014.1080p.REMUX.AVC.BluRay.DTS-HD.MA.7.1.HUN-C4) a beállításokat, a magyar Dolby Digital, az angol DTS-HD.MA hangsáv mindkét filmen
a med-nél "Térhatású hangokat" "HD hang"-ra rakva szól az angol és magyar hangsáv is
(a "HDMI kimenet" "Automatikus" beállításon van a med-nél)köszi még egyszer a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
válasz
Monngoose #3510 üzenetére
nagyok vagytok srácok!!!
köszi a válaszokat Monngoose, Ance, dgyuri0123, sikerült megcsinálni
össze dugdostam úgy a dolgokat ahogy korábban írtátok csak a bemeneti forrásoknál ki kellet választani a projektor távirányítójával a "hdmi in" bemenetet ahogy Monngoose írta és úgy már azon keresztül láttam a med-et.
már csak azt mondjátok meg így hogy most már lassan jobban ismeritek a projektoromat mint énhogy a med hang beállításainál a "térhatású hangoknál" a 3 lehetőség közül mit válasszak?: "Mind", "AC3, DTS (5.1)", "HD hang"?
-
baandii
senior tag
válasz
dgyuri0123 #3505 üzenetére
Nah értem mit mondasz
, össze van dugva minden úgy ahogy írtad megvan az a hdmi bemenet amin a projektor csatlakozik a tv-hez "hdmi1 bemenet" a tv menüjében, de amikor rányomok fekete képernyő és azt írja ki a tv hogy "az aktuális készülék nem ad le jelet..." nem látja a med-et, ezen keresztül nem lehet elérni...
Pedig már azt hittem hogy majd most...
Azért köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
válasz
dgyuri0123 #3502 üzenetére
Szóval össze dugtam úgy ahogy írtad korábban:
"A Med-et dugd az LG HDMI bemenetébe, és az LG HDMI kimentét pedig a tv. ARC-HDMI-jébe. Így jónak kell lennie."A gondom az lenne ebben esetben az hogy a med-ből nem megy hdmi kábel a tv-be, így a tv menüjében nem tudom kiválasztani a bemeneti eszközöknél azt a hdmi forrást amin a med-et elérném, nem tudok a med-be lépni és elindítani a filmet stb...
A projektornak nincs semmi menüje.Lehet előzőleg pontatlan volt az írásom, így hátha érthetőbb
-
baandii
senior tag
válasz
dgyuri0123 #3499 üzenetére
Köszi a választ ismét...
Így ahogy írtad össze dugtam mindent csak ugye ebben az esetben a med-ből nem megy csatlakozás a tv-be így nem látom a med menüjét a tv-n (nincs össze köttetés a két eszköz között).
Bocs ha értetlenkedek...
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
Köszi a válaszokat!
Kipróbáltam most úgy hogy:
- a tv és a hangprojektor össze kapcsolva hdmi-vel és
- a med és a hangprojektor össze dugva szintén egy hdmi-vel (ebben az esetben az a gond hogy nem látszódik a med a tv-n gondolom azért mert a med-ből ugye a hangprojektorba megy a hdmi és a projektor nem képmegjelenítő)szóval hogy lehetne ezt megcsinálni hogy jó legyen szerintetek?
-
baandii
senior tag
hellosztok!
van egy med600-asom és a hang beállításoknál elakadtam egy kicsit..remélem vki hozzá értő tud segíteni...
szóval van egy hangprojektorom ami ILYEN
Projektor hang paraméterek:
Hang effekt - Dolby Digital
Hang effekt - DTS
3D Surround Processzor
Hanggaléria - Játékos EQ
Hanggaléria - Natural EQ
Basszus kiemelés
Éjszakai üzemmód
MP3 felskálázás
Clear Voice IIa med össze van kötve a tv-vel egy hdmi-vel, és a hangprojektor a tv-vel (arc kimenet) szintén hdmi-vel.
a kérdésem az lenne hogy a med-nél a hangbeállításoknál jó az ha:
"hdmi kimenet - automatikus"
"spdif kimenet - továbbküldés"
"aac-mp3 hangok dekódolása - be"
"térhatású hang - ac3, dts (5.1)a válaszolóknak előre is nagy köszönet!
-
baandii
senior tag
hellosztok!
a játékos kapcsolóját otthon hagytam én meg vissza jöttem az albiba...van erre vmi megoldás?
bekapcsolni be lehet a med-et de utána hogy tovább? a menübe nem tudok lépkedni... -
baandii
senior tag
lehet láma kérdés lesz de hogy lehet a Med600-al formázni egy hdd-t?
-
-
baandii
senior tag
hellosztok!
vettem egy ilyen dokkolót a med600ashoz amibe beleraktam egy 2 tb-os wd red-et meg egy 1 tb-os vinyot de nem ismeri fel
azt írja ki hogy "váratlan lecsatlakozás-usb"
kicsit bosszantó mert direkt vettem ilyen dokkolót hogy a 2 vinyót egyszerre tudjam kezelni....esetleg vkinek vmi ötlet?
a válaszolóknak előre is köszönet...
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok!
az mitől lehet hogy a yadis egy adott film borítóját megtalálja de nem tölti le hozzá az adatokat??
-
baandii
senior tag
hellosztok!
net nélkül vhogy lehet jukebox nézetet csinálni? a film mappájába ha beleteszem a képet akkor vhogy megoldható a dolog hogy látszódjon? ha igen mekkora képet szedjek le?...és hogy csináljam?
köszi a segítőknek előre is!
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok!
leszedetem egy filmet és hozzá a feliratot a gond az hogy egy idő után nem jelent meg a felirat
(belenéztem a letöltött feliratba de ott megvan a szöveg ami nem jelenik meg) -
baandii
senior tag
válasz
spiky03 #2326 üzenetére
Először is köszönöm a gyors válaszokat!
Szóval ha 3DBD filmeket akarok nézni (ha jól tudom ezek az .iso kiterjesztésűek) akkor kell a 3D-s erősítő ha meg Half-OU és társai mellet voksolok akkor meg elég egy normál hdmi-s erősítő.
Még lenne egy kérdésem, elkezdtem nézegetni az erősítőket de baromi nagy a választék...tudnál segíteni esetleg hogy melyik a most elérhető legolcsóbb 3D-s erősítő amit érdemes megvenni??
Köszi a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
hellosztok!
akinek van erősítője attól kérnék egy kis segítséget...van egy ilyen játékosom és egy 3D-s LG 42LA690S tv-m egy 5.1-s hangrendszerrel.
most tervezek venni erősítőt és az lenne a kérdésem hogy az erősítőnek muszáj 3D-snek lenni vagy jó egy "sima" nem túl drága erősítő is??a válaszolóknak előre is köszönet!!
-
baandii
senior tag
hellosztok!
lehet láma kérdés lesz de a kapcsolón felülről a második sorban a bal szélső gombot (tv embléma jobbra mutató nyilon) nyomogatva ha az 1080p 60Hz-re állítom a jelet egy LG 42LA690S tv-nél az nem gond ugye? vagy vmi más beállítást kéne használni?
köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
a mélységérzetnél ki mit használ vagy mit érdemes hogy minél jobb hatás legyen?
alapból 8 az érték érdemes maxra felvenni? -
baandii
senior tag
megvettem ma a lejátszót...óó jeee
regisztrálás és frissítés megvolt...esetleg van vmi amit az első bekapcsolásnál mindenképp állítsak be?
egy gyors kérdés...ha elindítok egy 3D-s filmet nem akar átváltani úgy kezdi el lejátszani hogy a két kép egymás alatt van és a tv-n kapcsolom át...ez így ok? vagy kell vmi beállítás? (most ez próbáltam ki hirtelen)[ Szerkesztve ]