Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Na, úgy néz ki, a problémát nem sikerült megoldani, de megkerülni igen.
Az event és a proc táblák kivételével a többit át lehetett állítani InnoDB-re, ezt a kettőt meg exportáltam egy sql fájlba aztán töröltem őket, az sql-ben átírtam az Aria-t InnoDB-re, és importáláskor már így jött létre. Most Aria táblák nélkül nincs Aria hiba.
-
zizidor
őstag
Önszántamból nem használnék, de ez az alapértelmezett egy friss telepítés után. A "mysql" adatbázis a saját, belső működéséhez van (logok, statisztikák, jogosultságok, stb.), ezeket így hozták létre alapból. Minden más InnoDB motorral megy.
Csak tipp, hogy az adatbázis teljesítménye miatt van így, mert az InnoDB kezelése több erőforrást igényel mint az Aria. Tegnap viszont egy tesztgépen átalakítottam ezeket is InnoDB-re és gond nélkül működött, lehet hogy ez lesz a jó megoldás. Ha lesz rá lehetőség, akkor ma megpróbálom egy mentés után élesben is, a problémás gépen.
-
zizidor
őstag
Sziasztok!
MariaDB problémához szeretném a hozzáértők segítségét kérni. Iskolai projekthez (webalkalmazás fejlesztés és adatbázis) fel lett rakva az Xampp szerver 8.2.12 verzió. Igazából csak az Apache és a MariaDB kell az összetevőkből, és nem szolgáltatásként indulnak, hanem az Xampp vezérlőpultjával van indítva és leállítva, szükség szerint.A probléma az, hogy a MariaDB leállításakor minden alkalommal összerondítja a saját adatbázisából ("mysql") az összes Aria típusú táblát. Emiatt a következő indításnál képtelen elindulni. Átmenetileg orvosolható, ha a "backup" mappából visszamásolom az eredeti, üres mysql adatbázishoz tartozó adatfájlokat, de leálláskor ismét kinyírja.
Mit lehetne tenni ez ellen? A log csak annyit árul el, hogy induláskor hibásak az Aria adatfájlok, de az aria_chk sem tudja javítani őket. Leálláskori hiba nem kerül naplózásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- Formula-1
- Vicces képek
- Arc Raiders
- Óvodások homokozója
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest