Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz MrChris #7632 üzenetére

Miért dekkolna a fiókban? Az összes manuálom közül azt használtam a legtöbbet. Szerintem sokkal jobb mint a helios, mint írtam a minolta nd-vel egyenrangú, persze lehet te egy gyengébb darabot fogtál ki.

grigo:
    "Valami olyasmire jutottam én is, hogy nagyjából nyitva, vagy egyet rekeszelve is használható cuccot kellene venni. De ez nem biztos, hogy beleillik a józan árba... "
    Egyet rekeszelve az itt ajánlott összes olcsó manuál is bőven használható

• grigo

őstag

válasz MrChris #7632 üzenetére

Az biztos, hogy elszálltak. Főleg ha külföldről akar az ember rendelni.
    Egyre inkább próbálom én is a józanság útjára terelni magam.
    Momentán eos-ra már af üveget nem veszek. Inkább vevőt kellene találnom majd a meglévő rendszerecskére.
    Jövőre pedig legkésőbb nyárig szeretnék venni valamit. Vagy gx-8 vagy e-m10II vagy valami még képben nem lévő versenyző. Az is lehet csak vázat veszek, és inkább olyan vázat próbálok ami utána jó ideig megállja majd a helyét. Még egyszer butát nem akarok és úgy vagyok, hogy inkább beletolom az összes keretet vázba (ezt lehet hülyeségnek tartjátok) és kihúzok még 1-2 hónapot utána kuporgatással, addig pedig adapterezek egy manuált rá. Ezért most ez a nagy manuál hajsza, kicsit előremenekülök. És mivel a családom azt mondta, hogy karácsonyra ha kiválasztom mi kell ők megfinanszírozzák. Ezért mertem erősebb árazású üvegekben is gondolkodni. Jött a planar, takumarok. Őszintén lenyűgöző képeket látni ha utánanézek flickr találatokban.

De most 2 napja rámjött a józanság, hogy utána ha beáll majd egy rendszer mire fogom használni, el tudom-e majd adni stb. Ezért monitorozlak most benneteket. Mégis csak tapasztaltabbak vagytok.
    Valami olyasmire jutottam én is, hogy nagyjából nyitva, vagy egyet rekeszelve is használható cuccot kellene venni. De ez nem biztos, hogy beleillik a józan árba... Talán minolta, vagy yashica vonal.

#7631 jjeahh: Mindenféleképpen nézem majd a lehetőségeket, a MrChris által leírt kritériumok mellett. Köszönöm. És a múltkori útbaigazítást is köszönöm.

#7630 Wa2x_:Ha nem okoz problémát rámírhatnál ha van konkrétum. Tesztképeknek is örülnék, még akkor is ha nincs eladó üveg mellé. De oly-nál viszont MrChris kritérimokat tartanom kellene :)

Köszönöm mindenkinek a segítségét és a jó szándékot.

Új hozzászólás Aktív témák