Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz bongeszo #13450 üzenetére

Ezek elég jó objektívek, talán csak a SUN zoom lóg ki a sorból.
    Mivel az első négy objektív M42-es ezért egy M42 adapter beszerzése javallott.
    A zuiko 50/1,8 a rögzített képeken lényegesen nem tér el a pentacon 50/1.8-tól, úgy hogy az Oly adapter beszerzése nem feltétlen gazdaságos. (hacsaknem a SUN is Oly és megtartod)

A két Helios-ból szerintem érdemes megtartani a 44-2-öt, mert egyedi rajza szép háttérelmosása van, szóval a Pentacon 50/1,8 mellett elfér a polcon. Őrök darab, ha egy jót kifogsz. (nekem sikerült, pedig csak alkatrésznek vettem) A Helios-ból a 44-4-et eladnám, hacsaknem valamiért jobban tetszik mint a 44-2. max. szín visszaadásban lesz jobb/más.
    Pentacon auto MC 135/2.8 a kistelék mezőnyében jól szerepel, érdemes megtartani, ha nincs másik 135-ösöd.

A SUN zoom kakuktojás. A régi Sigma zoomokra hasonlít. Sokat nem várnék tőle, igaz nem is volt ilyenem soha. Ebben a kategóriában a Vivitar 70-210-ek szinte mindent vernek.
    Bocs.. a gyártó mindnél beazonosítható volt a névből, csak a SUN-nál lehet értelme a serial számnak, de a 33 kezdőszám nem tudom mihez tartozik. Lehet saját gyártmányuk volt. Le kéne tesztelni, de nem hiszem, hogy a 135-ös Pentaconnál jobb lenne abban a zoom állásban. A 240-es vége meg valószínűleg lágy.
    A legnagyobb hibája első ránézésre a súlya lehet.

Új hozzászólás Aktív témák