Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz mikrofon #1101 üzenetére

Azt tudni kell, hogy a relative nagylátószögű régi, filmes vázra tervezett objektívek között gyakori(bb), hogy digitális vázon közel sem muzsikálnak olyan szépen, ahogy filmes vázon tették. Az adott 24mm-es objektív nem tudom sajnos, hogy mit produkál digitális vázon. Gondold meg, hogy mennyire vagy megelégedve a mostani 28mm-esed rajzolatával, mennyire vagy megelégedve a látószögével, mennyire kéne szélesebb látószög. 35 ezer forintot egy manuális objektívért én irreálisnak érzek. "A" állású objektívvel nyílván gyorsabban tudsz dolgozni, de mint ahogy már utaltam rá régebben, a manuális objektívek eleve nem épp a gyorsaságról szólnak, így ennek a gyakorlati haszna legalábbis kétséges, ha eleve fókuszálgatni kell kézzel. Mindenesetre a fénymérés manuális módban a zöld gombbal néha pontatlan, ha blendegyűrűt kell az objektíven használni, de ez a pontatlanság kitapasztalható és korrigálható - bár ez is időigényes valamelyest. Miket szoktál elsősorban fényképezni, a fotózás mely területei érdekelnek? (Esetleg van fent valahol neten képgalériád?) Ettől ugyanis nagyban függ, hogy mennyire kell az az "A" állás, és a vele járó időmegtakarítás. Na meg az is, hogy milyen gyújtótávolságú objektívek kellenek neked.

Szerintem vedd meg az 1,7-es Pentaxot az 50mm-esek közül, és ha esetleg nem jön be, akkor minimális veszteséggel, vagy akár veszteség nélkül túl tudsz majd rajta adni. Mindenesetre kitapasztalni, hogy mennyire jó ez a gyújtótávolság és mennyire jó ez a fényerő, mennyire macerás az M mód, meg a blendegyűrűtekergetés, zöld gombos fénymérés és kompenzálás, szóval ezekre tökéletes. És szerintem nem akarsz majd túladni rajta, nekem speciel ez a kedvenc objektívem :)

Az említett zoomobikat miért adod el?

Új hozzászólás Aktív témák