- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mikrofon #1101 üzenetére
Azt tudni kell, hogy a relative nagylátószögű régi, filmes vázra tervezett objektívek között gyakori(bb), hogy digitális vázon közel sem muzsikálnak olyan szépen, ahogy filmes vázon tették. Az adott 24mm-es objektív nem tudom sajnos, hogy mit produkál digitális vázon. Gondold meg, hogy mennyire vagy megelégedve a mostani 28mm-esed rajzolatával, mennyire vagy megelégedve a látószögével, mennyire kéne szélesebb látószög. 35 ezer forintot egy manuális objektívért én irreálisnak érzek. "A" állású objektívvel nyílván gyorsabban tudsz dolgozni, de mint ahogy már utaltam rá régebben, a manuális objektívek eleve nem épp a gyorsaságról szólnak, így ennek a gyakorlati haszna legalábbis kétséges, ha eleve fókuszálgatni kell kézzel. Mindenesetre a fénymérés manuális módban a zöld gombbal néha pontatlan, ha blendegyűrűt kell az objektíven használni, de ez a pontatlanság kitapasztalható és korrigálható - bár ez is időigényes valamelyest. Miket szoktál elsősorban fényképezni, a fotózás mely területei érdekelnek? (Esetleg van fent valahol neten képgalériád?) Ettől ugyanis nagyban függ, hogy mennyire kell az az "A" állás, és a vele járó időmegtakarítás. Na meg az is, hogy milyen gyújtótávolságú objektívek kellenek neked.
Szerintem vedd meg az 1,7-es Pentaxot az 50mm-esek közül, és ha esetleg nem jön be, akkor minimális veszteséggel, vagy akár veszteség nélkül túl tudsz majd rajta adni. Mindenesetre kitapasztalni, hogy mennyire jó ez a gyújtótávolság és mennyire jó ez a fényerő, mennyire macerás az M mód, meg a blendegyűrűtekergetés, zöld gombos fénymérés és kompenzálás, szóval ezekre tökéletes. És szerintem nem akarsz majd túladni rajta, nekem speciel ez a kedvenc objektívem
Az említett zoomobikat miért adod el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gopro hero 7 black
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest