Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
boomba335
üzenetére
A flickr erősen ráélesít. Tavaj készítettem összelövést OM50/1.4+közgyűrű és OM50/3.5 makróval. Képileg nem sok előnye volt a makrónak, hangyányival nagyobb nagyítást adott. Persze alátéve aközgyűrűt már bitangul nagyít. Inkább a hosszú fókuszjárata volt előnyös. Viszont úgy általában marhára megnehezíti a manuális makrót, hogy 8-11-16-ig is ajánlott rekeszelni a nagyobb mélységélességért, csak épp így sötét a kijelző, viszont az élesség állítás meg csak nyitott rekesznél ajánlott/látható. No meg a záridő is megnő. OM esetében meg lehetne csinálni hogy manuális blendebeugrasztás legyen, de akkor meg fogni, nyomni kell a gombját, csak rövid záridővel menne. Készíthetnének elektronikus blendebeugrasztós adaptert. Kényelmeseknek még olyan funkciót is, ha éles a kép elsüti

Amúgy én kézből manuális sorozatot lövök, kicsit még expók között mozgatom is a fókuszpont körül előre/hátra, egyik csak éles lesz
Most AF-t is használok, mióta megjött a jelátvivős közgyűrű. Tapival pinpoint, nagyon pontos, aztán mehet a fókuszsift sorozat. Az IS is sokat segít, meg szeretnék beszerezni valami körfényt, bár nem vagyok nagy makrós, csak hébehóba.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest