-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
válasz
MC Pite #3206 üzenetére
Az Orestor/Pentacon-okon kívül cserélhető végű nem nagyon van tudomásom szerint, Exa és M42 gyári van hozzá. Asszem a Jupiter 37 meg a Tar 11a ha jól rémlik amihez van Nikon segg, de gyárilag. Itt látható egy Nikon popó is
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
Zozzer888 #3116 üzenetére
Végtelen nincs, adapter van EF , EF-S - M39:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=m39%20canon&_sop=15&_clu=2&_fcid=93&_localstpos&_stpos&gbr=1
Bázistáv különbség: 15.2mm -
Zozzant
addikt
Ne kicsinyeskedjünk
Nem tudjátok ti mi mennyibe kerül???
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3036 üzenetére
Nem, itt nincs ecseri meg szerencsém se
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3034 üzenetére
Helios40 nem jött szembe?
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
Egyszer volt hol nem volt Weltblikkk
Azaz Weltblikk Memoár
Már jön is egy kép arról, hogyan csillan meg a bukéban a hátsó lencse leszorító gyűrűje mellett egy fél mm-es lepattanás az üvegen
Persze az eladó nem lát semmit, minden tökéletes, így el tudja adni újra a tökéletes obiját, ma viszi vissza a gls.
-
-
Zozzant
addikt
válasz
Gulyopapa #2970 üzenetére
Nem. Le kell venni a hátulját, pár csavar tartja. Rá kell húzni a pöcökre egy kb 2 mm-es fülpiszkálóból származó műanyag csövet, majd visszatenni a hátulját. Ezzel eléred hogy a pöcök mindig benyomva lesz és bármikor visszaalakítható. Ebben a benyomott állapotban a blendegyűrűvel a blende állítható.
-
Zozzant
addikt
válasz
j.bravo #2941 üzenetére
Hát utólag tényleg nehéz ha már elszaladt a ló, én fz30-ról váltottam k10d-re ami azóta is megvan. Voltak ahhoz kitobik, sokáig elvoltam a 18-55, 50-200. Sokszor éreztem késztetést az afs meg hsm és L dolgok felé de annyi manuálist begyűjtöttem, hogy tudom ezeken nagyobb kínlódás lenne. Úgyhogy marad a csavarhúzós af és a régi m42-es klasszikusok világa. Sajnos elhaladt az idő felette technikailag, elavult ccd, max iso 400 felette vállalhatatlan zaj. De fényképezni lehet(ne) ha az ember fényképezne
Most nálam ez a legfőbb probléma. Még nem késő!
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2916 üzenetére
Ilyen az mikor utólag gondolkodunk azon mit kellett volna ELSŐRE
-
Zozzant
addikt
válasz
sellerbuyer #2910 üzenetére
Egyébként pedig vegyél pentaxot, az MINDEN rárakott obival fog stabilizálni mivel szenzor stabilizált. Manuális zoom obival kevésbé mivel csak 1 gyújtótávolság értéket kérdez bekapcsoláskor és nincs infója a váznak hogy hol jár a zoom.
-
Zozzant
addikt
válasz
sellerbuyer #2902 üzenetére
A szemüvegem.
-
Zozzant
addikt
válasz
rascalyjo #2824 üzenetére
Beszélhetünk róla, nem az enyém de: szinte új állapotú tokkal vonóval. Leginkább dícsérni szokás, és akinek van azok is dícsérik, jó üveg, szép üveg, nehéz üveg, k..sok lamellával, engem mondjuk irritál a 2.5 m közelpont
Na egyszó mint száz, minnél jobb annál olcsóbb legyen ám!
Vagy túloztam?
-
Zozzant
addikt
Nem egy lap a két obi, sem árban sem építési sem képi minőségben. Az a takumar sokat ér az egyik legjobb 50-es amit kaphatsz, az értékét nagyban növelik a hozzá adott dolgok, eredeti kupakok tok napellenző.
[link]
Ezek súlyos pénzek ha valaki utólag akarja beszerezni. A helyedben elgondolkodnék rajta. Ha viszont a cél egy Helios környéki ár akkor 5-6 ezer FT magasságában egy MC 44M-6 vagy 7. Ezekkel kapod a számtalan helios közül a jobbat. Mondjuk a helios ügy is embere válogatja, van aki az ős 44 és 44-2-re esküszik, 1-2 ezerért. Amik mondjuk kontrasztban és élességben nem tudnak versenyezni az említettekkel. Fotózni viszont bármivel lehet -
Zozzant
addikt
Sehol, a megoldom alatt nem azt értettem, hogy lesz 20-am. Indulhat 28-tól is a világ nem kell ahhoz 20, pláne ennyiért. Pl. a TZ7-em 24-től indul, filmen 28-70-em van, croppon a 18-55 ebben a "lenti" tartományban. Sőt a Balatonon a 28-75-el croppon volt a napfelkelte. [link]
-
Zozzant
addikt
válasz
j.bravo #2581 üzenetére
A gyűjtői/múzeális faktor tornázza fel az árakat, aki itthon "nepper" az pedig ezt megpróbálja kihasználni eladáskor. Már mondtam valakinek aki jött ezzel a flektogonnal ígymegúgy hogy a kitobim lejjebbről indul és csak tízezer volt
Szerintem ki hypeózza az agyát aki ilyet megvesz
-
Zozzant
addikt
válasz
regula38 #2579 üzenetére
Rugaszkodjunk el attól a szemlélettől, hogy aki itthon árul valamit az nepper...
Flektogon 20 ebay -
Zozzant
addikt
válasz
andrade #2534 üzenetére
A mai használhatóságot nem biztos hogy teljes mértékben az akkori árak különbsége alapján kellene eldönteni. A meyer 100/2.8 preset pl. drágább mint a zeiss sonnar és egyre drágább ahogy halad az idő, mert ritkák lesznek a szépen megmaradt példányok. A sonnar meg sokkal "romlékonyabb" a beragadó beugróblendéjével és kiszáradó menetével, pedig zeiss.
-
Zozzant
addikt
válasz
andrade #2530 üzenetére
Ahhha... ezek történetesen az enyémek és az hogy "leggyengébb" nem tudom mire érted, mindegyikkel nagyon szeretek fényképezni és szép képeket gyártanak, Sonnar-om is volt de már nincs, nem szerettem. A 100 és a 135-ös Meyer kifejezetten jó cucc, a Lydith pedig a kategóriában szintén nyerő. A 200-as is nagyon jó.
-
Zozzant
addikt
Persze, találomra kompenzálva, AV módban nem tudod beugrasztani a rekeszt zöld gombbal, ez mindaddig jó amig csak nyitott rekesszel fotózol, amikor zársz a rekeszen (expóig nyitva marad!) akkor a nyitotthoz fog fényt mérni, expókor beugrik = rossz lesz az expo, kompenzálni kell. M módban van fénymérés zöld gombra azaz beugasztja a rekeszt ha az nem teljesen nyitva van. Ennyi erővel M módban is tudsz játszani a rekesszel vagy a záridővel vagy az iso-val zöld gomb nélkül.
-
Zozzant
addikt
válasz
JulWCZar #2333 üzenetére
Persze, használok rajta napellenzőt, 52mm-es kell rá. Napellenzőt minden obin célszerű használni. Az én példányomnak 1.4-en sincs baja az élességgel ha eltalálom a fókuszt. Ilyen irányú összehasonlítást nem tettem. Viszont nemtudom melyik 1.4-el történt, mert van az M 1.4 amit mégjobbnak mondanak mint a K 1.4, ami nekem van.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2294 üzenetére
[link] itt vannak a különbségek.
Pl. Itt van...
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
zolka78 #1947 üzenetére
Ha nincs rajta A-M kapcsoló akkor digi vázon benyomva kell tartani a pöcköt mert egyébként csak nyitva használható. Ha olyan az adapter hogy benyomja akkor megoldva, ha nem olyan (mint pl. pentax-m42 adapternél) akkor csak szétszedve oldható meg, egy fülpiszkáló műanyag darabot ráhúzva a pöcökre belül, ami kvázi behúzva tartja, szimulálja a nem létező A-M kapcsoló M állását
Ezért jó az A-M kapcsolós ott nem kell pöcsölni, Pancolar MC 50/1.8 ilyen obi, ezek szerint nem ilyened van.
-
Zozzant
addikt
válasz
gumandilus #1886 üzenetére
69 euróért az rablás nehogy megvedd... figyeld a licitálós oldalakat itthon, fel szokott bukkanni.
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1872 üzenetére
Ismerem, volt nekem de eladtam. Kiváncsi vagyok nálad hogy szuperált.
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1870 üzenetére
Jó, mert érdekel
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1868 üzenetére
Elvileg
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1865 üzenetére
De, 140KM-re az ecseritől
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1863 üzenetére
Szerencsések vagytok ilyen helyekkel
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1853 üzenetére
Minek, jpg azt jóvan
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1851 üzenetére
Hogy muzsikál, képek?
-
-
-
Zozzant
addikt
Hát van egy 1960 környéki preset takumar obim 135/3.5, az egyik legélesebb obim, pedig van egy pár, ellenfényt nem szereti ennyi baja van. Ilyen, de ahogy kijött a gyárból, barna eredeti tokjával
Jinxx! kiderült mi okozza azt a fényt a képen?
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
Ma a jupiter alá betettem egyből a 31mm-es közgyűrűt, a helyzet az hogy fanatikusoknak ajánlom, a mélységélesség eltűnik gyakorlatilag ezért minimum 5.6-ra kell rekeszelni, hogy megjelenjen, az obi 1.2 és végtelen állásában 0.5-1.5 méterről fotózható. Vágott képek, az összes gyűrű alárakásával szerintem kezelhetetlen a dof, vagy csak f10 fölött.
Ez az utolsó végtelenen készült. -
Zozzant
addikt
válasz
Szten Márs #1545 üzenetére
Nem ismerem az összes M42 vázat, de pl. spotmatic-on ha az obi M módban van akkor bizony a blende azon van mindig amire állítod, sötétedik világosodik a kereső képe a blende csukásával nyitásával. Az A állásnál ugyanezen vázon csak fényméréskor illetve exponáláskor ugrik be a blende az obin beállított értékre. Manuális K bajonettes obi az azért más mert van rajta digi váz által kezelhető rekeszbeugrasztó kar, az M42 pöckét a digi váz nem tudja kezelni, nem tudja beugrasztani, ezért van mindíg munkablendén, zöld gomb fénymérés, de a blende nem ugrik, ott van ahol a fénykép készül, M42-es M-es vagy átalakított A obival.
-
Zozzant
addikt
válasz
Szten Márs #1542 üzenetére
Gondolom félreértettél, nem írtam hogy nincs rekeszgyűrű, a váz ugrasztja be a pöcökkel A módban a rekszegyűrűn beállított értékre.
-
Zozzant
addikt
Találtam egy K-s jupitert, pöttyet drága: [link]
-
Zozzant
addikt
jobb oldalon a K-s én csak ennyit találtam róla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest