-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
AuLaci
csendes tag
Nagyon köszi az ötlete! Hiszen nekem kb 3 éve van freeweb-es emailem, így aztán 500 MB tárhelyem...
Szóval a feltöltés éppen most megy, de már az oldal elérhető [link]
A tesztelésről: Mindkét obinál a legnagyob rekesznél állítottam fókuszt, majd ezekután nem, azaz a nikonon is átkapcsoltam az első fókuszálás után manuálra... Persze állványról, elmozdulás nélkül. Mivel a Helios 58mm, a Nikon meg ugye max 55mm, ezért a Nikonnal közelebb mentém, hogy kb. ugyan akkora legyen a képkivágás. A filename tartalmazza a megfelelő infókat.
Az eredmény: Szerintem egyértelműen látható! Helios v. Nikon 1:0
Mármint ami a felbontást, illetve a kromatikus abberációt illeti...
Adott esetben a kényelem feláldozható sztem a minőség oltárán!Persze az is igaz, hogy a Nikon ugye a végére volt tekerve (55mm), és lehet, hogy ott már egy kicsit szarabb.... Kéne egy 28mm közötti ilyen manualis obi.....
A 135/2,8-as obival még van egy kis gondom, mert az beugró blendés, valahogy ki kell pöcköljem az a pöcköt...
Remélem értékes infót sikerült eljuttassak hozzátok?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Reklámblokkolók topikja
- Medence topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest