Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The Goth

tag

Mivel nem akartam pusztán tesztelési célból gyilkolni a 2TB-s SSD-met így egy másikra tettem fel a 20.0-ás KDE-t. Tegnap délután óta kb. 600GB adatot írtam és töröltem róla, de a fentebbi kommentemben említett hibát nem sikerült reprodukálni.
    Vagy konkrétan azzal a 2TB-s SSD-vel van (ismeretlen) problémája. (A Kubuntunak nincs.)
    Vagy lehet, hogy meghajtótól függetlenül, csak idővel jön elő. Bár ennek ellent mond, hogy a 2 terráson már friss telepítés esetén is megvan.
    Mindegy, ahelyett, hogy tovább szórakoznék vele, marad most ezen az SSD-n, a két terrásat meg elpasszolom és beszerzek valamilyen másik márka/tipust.

• The Goth

tag

válasz BoB #1162 üzenetére

Csak a hétvégén lesz nyugim elszórakozni vele, mivel újra vissza kell majd tennem, majd jelentkezem.

• The Goth

tag

Hali!
    Valószínűleg egy elég egyedi problémával szembesültem a közelmúltban:
    Arról lenne szó, hogy miért „eszi meg” a HOME mappát?
    Úgy értem, hogy adott egy külön partíción, de egyazon SSD-n a Home, (Ext4) és ha kitörlök belőle bármit, pl. letöltött filmet, sorozatot miután megnéztem stb.-t, akkor a fájl méretét nem kapom vissza szabad helyként a meghajtón ahogy normál esetben lennie kellene, ugye. Minden egyes letöltés után, hiába törlöm ki az adott fájlt, egyre kevesebb lesz a szabad hely és adott esetben nyivákol, hogy nincs elég hely az új letöltésnek. Konkrétan kipróbáltam az összes fájlkezelőt, hogy hátha csak hibásan jelzi ki az amit használni szoktam, de ugyanaz az összesnél. Kipróbáltam úgy hogy direktben törléssel és úgy is, hogy előbb kukába teszem és onnan törlöm, ugyanaz. Kipróbáltam terminálból törléssel is, ugyanaz. A fájl maga minden esetben törlődik, de a helyét nem kapom vissza. Ha újra indítom a gépet akkor egy olyan 5-10%-át „visszaadja”, de az állandó újraindítgatás, pláne hogy finom szólva sem teljes siker…
    KDE 19.0.2-n (még 19-esként telepítettem) nem igazán figyeltem mikor kezdődött ez, csak akkor tűnt fel mikor nyavalygott, hogy nincs elég helye a letöltéshez. Ez elég bizarr volt mert egy 2TB-os SSD amin alig volt pár tíz giga adat. Újra telepítettem, mert hátha én állítottam be valamit rosszul (egyébként biztos nem), de ugyanaz volt a helyzet. Mikor kijött a 20.0 gondoltam teljesen újratelepítem. Telepítés előtt még teljesen újra is formáztam az egész SSD-t, hát tök ugyanaz. Maga az SSD biztosan hibátlan. Most a Kubuntu 20.04 LTS van fent (Ext4) és ahogy annak lennie kell, fájl törlés után szépen visszaad minden megát. Inkább Manjaróznék (már a 17-es óta jól el vagyok vele), szóval ha bármilyen ötlet ami megoldaná, azt örömmel venném. Nekem ötletem sincs. :(

Új hozzászólás Aktív témák