- Akciókamerák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
Sajnos az még no jeszty
Mindenre nincs keret egyszerre. Egyébként sokat javult a helyzet, hála neked(tek). Ami gond lesz az a fény. Lehet még az 500w is kevés lenne!
Ami érdekes hogy Tv módban nem enged zársebességet állítaniAmit nem igen értek miért. Viszont legalább M-ben igen. Van A mód az objektíven, így a blende állítás legalább működik. Egyszerűen a "fényekkel" vagyok gondban. na meg persze kellene a tapasztalat is. Van itt még mit bőven tanulni
Talán a legjobban sikerült egyik művem
Csak átméreteztem, semmi más. Ami viszont aggaszt az az hogy bármit próbáltam a farka mindíg életlen marad. Ergo gáz van a MÉ-vel nagyon is
egyelőre ettől 1000x jobbakat lőttem kitobival is!
-
arthropod
tag
válasz
macskajancsi #3419 üzenetére
Ki lesz
-
arthropod
tag
Nagyon köszönöm
Így azért már világosabb a dolog. Lefordított kézikönyvet nézegetem, az kavart meg!
Állványról próbálkozom, fény elvileg van bőven, totálba nyomom egy 50w fotolámpával. Viszont a stabilizátort nem kapcsoltam ki természetesenAmi még nem teljesen tiszta az a focus lenght opció
-
arthropod
tag
Lehet félreérthetően fogalmaztam
Tehát többek között BEE tanácsáraVettem M42 adaptert a gépre. Közgyűrűsort, és a már írt objektívet... A gondom ott van hogy egy 4mm-es jószágot kellene fotóznom, a lehető leg "jobban". Igazából sikerült a gépen mindent a manuális obihoz beállítani. (Azthiszem) Kérdésem az lenne milyen módban érdemes használlni? M-ben próbáltam de a fénymérés nem működik, vagy béna vagyok. (Nézzétek el nekem több év kompakt makrózás után.)
Próbálltam Tv Av módokban is, de egyszerűen a mélységélesség nem akar az igazi lenni!
Ezért kérdeztem, kértem hogy van-e valami steb by step beállítási javaslatotok a gépen, amiből már ki tudok indulni. Köszi előre is -
arthropod
tag
Üdv!
Végre megérkezett a közgyűrűm, és a Pentacon 1.8/50-em is! A segítségeteket, tanácsootokat szeretném kérni ez (macro) ügyben. K100D-vel használnám a cuccost!
Mit, milyen beállításokat javasoltok... Már csak hogy minnél hamarabb siker élményem legyen -
arthropod
tag
-
-
arthropod
tag
Persze ha lett volna valahol...
nem egyszerű megfelelőt venni sajnos. Vagy aranyáron van, vagy nincs, vagy azonnal elkelnek... Persze nem adom fel.
Tessar már azért esélyesebb, csak vaktában (kevés tapasztalatom objektívek terén) nem szeretnék mindent összevásárolni... Majd kialakul...
-
arthropod
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Pentacon Electric MC 1,8/50 objektívet. Van valakinek gyakorlati tapasztalata vele? esetleg "példa" fotók? remélem jó választás volt -
arthropod
tag
válasz
macskajancsi #3397 üzenetére
Köszi szépen mind kettőtőknek
Azóta már sikerült vennem Pentax adaptert, és közgyűrűsort is! Már csak valami jófajta objektívre vadászok. -
arthropod
tag
válasz
macskajancsi #3394 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor vadászok valamit majd...
Közgyűrűnél mire érdemes figyelni? Persze a "csatlakozáson" kívül? -
arthropod
tag
Sziasztok!
Ezidáig csak kompakt gépekkel fotóztam, makróztam...
http://i.imagehost.org/0822/meh.jpg
Nemrégen kaptam egy Pentax K100D gépet alap objektívvel! (Így ebben a "világban" még igen amatőr vagyok.) Sajnos az anyagi lehetőségeim szűkösek, ezért olcsóbb, régebbi típusú macro objektívet tudnátok nekem ajánlani? Hálásan meg köszönném!
Pl: Találtam egy ilyent: Super Carenar M.C. 3,5-4,8/35-70 Mi róla a véleményetek? Gondolom azért az alap obi plusz Soligor +1 +2 +3 előtétlencséknél jobb hatást érnék el? Esetleg érdemes lenne egy közgyűrűsort is vennem? Illetve buta kérdés de nézzétek el nekem. Mitől makró egy makró objektív igazából? Miről a leg egyszerűbb felismerni, Jól látom hogy (esetleg tévesen) sokszor zoom objektíveket is annak hírdetnek?Köszi a türelmet, válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest