- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3560 üzenetére
Látom először vagy itt, ezért neked is Jó estét!
A példamakrók nem készültek el (ez az én figyelmemet is elkerülte), csak egy pár bemutató videó, de eddig ez nem is tűnt fel senkinek mert álltalában nem jutnak el eddig vagy átugorják az érdeklődők.
A legtöbben konkrét kéréssel jönnek és megpróbáljuk összerakni, amit lehet.
Egyébként sok makróról találsz képet, ha böngészed a topikot, de az appon belül, alul a Sablonok résznél is találsz rengeteg makrót.
Ajánlom az összefoglaló részletes olvasását és ha valamit nem értesz vagy van egyéni elképzelésed van, kérdezz nyugodtan.Üdv: Mcrazy
-
iker62
csendes tag
válasz Donki Hóte #3562 üzenetére
Nem tudom nálad milyen a hangminőség. Nekem egy Xiaomi telefonon sima Google szövegfelolvasó alapbeállításokkal így szól (A linkre kattintva elvileg egy hanglejátszó ablak nyílik és ott meghallgathatod):
https://drive.google.com/file/d/10ipQsFxxyJ6v1XQ8aKH-KVCYIxTUfDLH/view?usp=sharingÜdv! iker
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3685 üzenetére
Például úgy, hogy a {dayofmonth} változót először beleíratod egy lokális Egész típusú változóba (ekkor már nem lesz benne nulla) és a szövegfelolvasóban a {dayofmonth} helyett a Lokális változót adod meg.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
veterán
válasz Donki Hóte #3687 üzenetére
Megvan, rájöttem.
Nem túl egyszerű, de még mindig jobb, mint 31 alkalommal újra beírogatni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3688 üzenetére
Ezt a "Nem túl egyszerű megoldást" oszd már meg kérlek. Kiváncsi vagyok rá. Talán még lehet finomítani is rajta.
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3692 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást. Azt gondoltam, hogy nekem már nem tud senki újat mutatni/mondani/írni, de hát tévedtem. (elnézést, hogy ironikus voltam)
Ha mondjuk feltettél volna egy képernyőképet a kész makródról, vagy leírtad volna, hogy miképp oldottad meg az - elseje és a -dika, -dike végződéseket a szövegfelolvasónál, azzal picit többet tudtunk volna meg.
Elmondhatod itt is, hogy mit baltázott el a fejlesztő, de az appban van Fórum menüpont és van Hibajelentés is, ezért oda is leírhatod a javaslataidat, ötleteidet.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3694 üzenetére
Szerintem telepítsd fel a Taskert vagy bármelyik automatizálót, foglalkozz vele egy kicsit és majd látod a különbséget.
Álltalában senki sem születik Macrodroiddal.
De még mindig ott tartunk, hogy nem tudsz ide feltenni a makródról egy képet, nem ismered az app 1%-át sem, de azt már eldőntötted hogy szarul van felépítve, mert neked nem jön be a logikája.
Látogass el a fejlesztő fórumára és oktasd ki, ha van épkézláb ötleted. Ha nincs, akkor meg inkább maradj csendben vagy keress másik appot.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3696 üzenetére
"A macrodroidban minden változót, ciklust egy nagyon szigorú, lépésről-lépésre meghatározott keretrendszerben tudsz bevinni, ami borzasztóan merev és időigényes."
Azért, mert még nem ismered és nem tudod használni.
Ezt is meg kell tanulni, mint ahogy azt is, hogy előbb készíted magad mellé a wc papírt és utána végzed a dolgod és nem pedig fordítva.
Ez nem Excel, ezt teljesen más. Olvasgasd az összefoglalót és nézz makrókat a topikban."Itt is éppúgy tudsz hülyeséget beírni, csak sokkal-sokkal lasabban írod be és még sokkal lassabban tudod javítani"
Igen, ez a tanulópénz és amig nem tanulod meg az app használatát, addig ez így is marad.
Hidd el, hogy 1 perc alatt annyi változót vagy if-et vagy bármit másolok neked, hogy reggelig nem tudod megszámolni.
Ha van Jogosítványod és nem libáért vetted, akkor már átélted egyszer azt, hogy nem úgy születtél, hogy tudtál vezetni."Sajnos én nem vagyok nyugodt és türelmes típus"
Ezzel itt sem mi és sem a fejlesztő nem tud mit kezdeni.
Én hasonlóan helyzetben voltam néhány másik automatizálóval. El is hagytam a használatukat és ezt választottam, mert nekem ez jött be.
Ezért ajánlottam neked is más automatizálók kipróbálását.
Ha nem boldogulsz és mindent kútfőből, egyedül akarsz megoldani, akkor sok türelemre van szükséged.
Ellenkező esetben kérdezz, olvasd a válaszokat és dolgozd fel. Valamint arra válaszolj, amiről beszélünk, mert különben nem tudunk segíteni.És még mindig nem tettél fel képet a makródról, hogy miként oldottad meg a fentebb írt problémát. De szerintem Te nem oldottad meg, mert létezik megoldás, amit nem kell 31x beírni.
-
kanyi51
senior tag
válasz Donki Hóte #3696 üzenetére
Közkincsé tennéd az elsö ( nem bonyolult ) verziot? Érdeklne, persze esetleg a végleges is, már csak azért is mert én nem vagyok programozo és a makrodroidot se ismerem annyira, de tanulnék. Ha feltetted nagyon köszönöm.
-
kanyi51
senior tag
válasz Donki Hóte #3702 üzenetére
Köszönöm a részletes leirásodat is hozzá.
-
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3700 üzenetére
Az összefoglalóban az alapok vannak benne. Nincs minden apróság ott, de azért elég részletes.
A másolás, ha nem sok minden kell, akkor van a Makrószerkesztőn belül a másolás/beillesztés, de ezt már Te is megtaláltad.
Viszont, ha több mindent akarsz másolni, akkor tegyél be mindent egy If-Endif közé és az IF másolásával az egész hóbelebancot, ami az If-ben van, azt tudod másolni/beilleszteni.
Pld ha 1 változóból kell 20 példány. akkor az elsőt létrehozod majd egyszer ráböksz - Másolás. Ezután a műveleti ablak fejlécében megjelenik a beillesztés ikon. Itt nyomkodod pld 20x vagy csak ötször és ezt az ötöt teszed be egy IF-be majd az IF-et másolod és azt illeszted be 4x, majd törlöd az IF-eket. És meg is van a 20db változó. Természetesen az eltérő adatokat miatt egyesével kell megszerkeszteni őket, ez alól nincs kivétel.Üdv: Mcrazy
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Napelem
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest