- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodes
aktív tag
válasz
Gabady #37078 üzenetére
Sikerült!
Köszönöm a segítséget, mert ugyan nem konkrétan ezeket a dolgokat csináltam, de majdnem. Többszöri újraindítás nem játszott. Többszöri telepítés sem segített.
A config.plist-ben az SMBIOS résznél a mac-et átírtam először 16,1 2020-as iMac-re. Így szépen felment a Monterey. Igaz az utolsó újraindulás után kiírt valamit, hogy látogassak el az Apple oldalára a panic részre. Újraindítottam és jó lett. Többször is újraindítottam és működik minden (wifi, hang). A 2 monitor nem.
Sajnos nem tudom miféle indíttatásból, de megint átírtam a gép típust, a régi eredeti 14,1 iMac-re (azért, mert a proci szerint is és minden szerint ez hasonlít legjobban a mostani gépemre).
Na most megint nem indul és teljesen logikusan azt mondja, hogy ez a Mac nem alkalmas a Monterey futtatására és 30 mp-múlva elalszik.
A bajom az, hogy csak a config.plist-et kéne kicserélnem, de sajnos halvány lila f...gom sincs hogyan.
A gépem 2 fizikailag külön SSD-t tartalmaz. Egyiken most a Monterey, másikon a Win10.
Most is Win10-ből írok.
Valahogy valami progival fel tudom csatolni a Monterey EFI-jét és ki tudom cserélni a config.plist-et?
Van egy Big Sur install pendrive is, de arról sem tudom, hogyan tudnám az EFI-t szerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco M3 - felújított állomás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest