- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17402 üzenetére
insanelymac régen baromi aktív volt, de manapság ott sem látok semmi publikációt, csak néhány lojális tagot meg olyanokat, akik utálják valamiért a tonymacet vagy bannolva lettek onnan
(pár hete olvastam 1 ilyen esetet)
blackosx-et még nem gusztálgattam meg igazán, voodooprojects pedig nekem beálltnak tűnt valamiért, de őszinte leszek, őket is hanyagolom egy ideje.
az efi-x "jó hír" a pénz éhség pedig sajá hipotézis, mert elképzelésem sincs, hogy miért jó a tonymac brigádnak(már ha több emberről beszélünk
), hogy összelopkodják a dolgokat és saját név alatt kiadják. gondolom vagy a google hirdetésekből vagy egyebekből, de tuti profitálnak belőle.
az unixosok kinevelése pedig érdekes kérdés. szerintem inkább csúnya szóval "modernizálódtak" a kölkök és a '90 után születettek már csak GUI megoldásokban tudnak gondolkodni, mert abba nőttek bele, akár csak jómagam(bár nekem szerencsére nem teljesen idegen dolog terminalból ügyködni hála égnek).
a kexthelperes dolog tök jogos. millió KP fotót láttam amiatt, hogy agy nélkül bekúrták a kexteket. a kedvencem az volt, amikor felrakták az AppleHDA modifikált variáns(okat) és mellé a voodooHDA-t is
ez van.
lehet az apple futtatja az egész tonymacet -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17391 üzenetére
emlékszem a gányolt a installerekre, bár a viszhangjuk hozzám nem jutott el. sajnos?
zefet látom, hogy tök inaktív és az egész osx86.hu community lepukkant valahogy. pedig emlékszem, hogy anno azt hiszem flamaval lelkesen böngésztük végig a radeon kártyákat a neten, hogy keressünk valami pofás darabot, aminek szép piros a NYÁK-ja, hogy jól nézzen ki a fejlécben
aztán én egy időre távol voltam az osx86 dolgoktól és mire visszajöttem az fogadott, ami..
láttam, hogy netkas immel-ámmal még ír valamit a blogjára, de komolyabban "felizgulva" tavaly február körül láttam őt, amikor a 10.6.7 update natív támogatást hozott a hd radeon 5xxx/6xxx kártyákhoz és kb. kaput.1 éve felmentem irc-re. emberek alig, válasz kb. semmi. csomó arc eltűnt.
sajnos látszik, hogy a pénz(éhség) tönkrevágta az osx86 scenet és jóformán azt is meg kell becsülni, ami most is van
(amúgy az efi-x dologról tudsz valamit, hogy mi lett a vége? emlékszem, hogy volt valami bírósági/szabadságvesztési pedzegetés is az IRC-n,de nem láttam át a dolgot tisztán)amúgy pedig élénken él bennem a közösség mozgolódása és ujjongása, amikor valami david elliot vagy ki publikálta a boot-132 kódját(? - nem vagyok programozó és csak részben értem a történések mélyebb dolgait
) és oda-vissza volt mindenki, hogy nahát!! ez óriási és legális segítség nekünk, hogy mindenféle gányolás nélkül futtassunk osx-et az inteles gépeken.
most meg nagyjából halott az egész és az embereket a tonymac oldalán látom tömörülve, mint egyetlen forrás és ezekszerint a gusztustalan plagizálás nem csak kis hazánkban roncsol, de sajnos itt is. tökre sajnálom, hogy ez látszik végbe menni és az, hogy nem látok ebből jóformán kiutat, amíg valahogy nem áll le/teszik tönkre(dafuq?) a tonymac-et. tiszta kabaré.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17370 üzenetére
amúgy ez a tonymac-es dolog egy tök nagy farokság és gyakorlatilag azt látom, hogy belülről fogja felemészteni magát a hackintosh közösség, mert a tonymac -úgy önmagában- a multibeast, iboot és egyebekkel egy baromi jó ötlet.
egy oldalra, egy programba, egy fórumba besűríteni a tudást és termékeket(nagyjából az amerikai agyelszívás kicsiben)
de ha a fejlesztők megtagadják a publikálást és -talán alakítanak kicsi, megbízható, zárt közösségeket- akkor el fog durranni ez a lufi, attól félek
emlékszem 2007 környékén még Tiger telepítésével bohóckodtam itthon(úristen, de fiatalka voltam még akkor
) és aktív olvasó/segítő voltam az osx86 IRC-n, ahol általában mindig próbálgattam zef-nek a chameleonjait és tök jól ment a kis fejlesztés, amikor egyszer csak mindenki kiakadt egy emberként a chaten, hogy egy EFI-X nevű cég/project(?) 1:1 lenyúlta zef és a többiek munkáját és bekódolta gyakorlatilag egy pendriveba azt és valami olyasmi csavar is volt a történetben, hogy ezzel semmit nem is tudnak kezdeni, mert az, hogy erre rájöttek az "reverse engineering", ami meg jogilag tilos, jól mondom?
szóval az a halvány érzetem van, hogy vissza fog állni egy korábbi szitu, amikor csak intel gépeken, csak egy fél tucat alaplap fogja tudni futtatni oob az osx-et sok-sok pöcsölés után, mert kiszállnak a publikálásból az okosabbak
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
TonyTheDick #17327 üzenetére
Jól látom hogy nem csak AMD de még laptop is?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17315 üzenetére
ez eddig tiszta sor. nem akarok kötekedni meg lovagolni a témán, utolsó kérdés lesz, de mi van, ha restoreolom disk utilityvel és utána húzom át kézzel a kernelcachet, mach_kernelt és a boot.efi filet?
mert eddig én így toltam lion telepítő partíciók csinálásához, de lehet elkerüli a figyelmem valami alapvető dolog ML esetében
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17307 üzenetére
csak elméleti szinten futtatom a dolgot a fejemben és lion alól van tapasztalatom az efféle telepítésről.
a 6. pontnál nem értem: 6.) Carbon Copy Clonerrel ML Install HD-re átmásol BaseSystem.dmg
itt úgy érted, hogy a baseSystem.dmg tartalmát kell áthúzni az install HD-re igaz?
és ha igen, akkor miben másabb ccc-vel áthúzni, mint disk utilityből restoreolni? kényelmi dolog, hogy ki mit szeret vagy technikai oka is van?
-
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17296 üzenetére
vagy esetleg innen nézzél ki valamit
amúgy próbálj nézni ilyen HCL listákat és azokról kiszúrni valamit. pl ezt.hirtelen nem találom insanely macen azt a topicot, ahol össze van gyűjtve az összes OOB vagy majdnem OOB működő kártya
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17293 üzenetére
gyakorlatilag ugyan azt csinálom, mint amit te is tehetnél: google: HD6770 osx86
ez alapján nem működik OOB és driver sincs hozzá.
egy hapsi úgy tudta életre kelteni, hogy átflashelte a biost 5770-re. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17283 üzenetére
Igen, erről én is olvastam, de csak rákerestem googlben és találtam egy ilyen cikket
Itt lényegében az alapórajelet tudták megemelni egy kicsit(bus frequency) és azzal értek el 3039Mhz-es órajelet. Nem egy nagy pukk, az tény, de több a semminél(bár lehet semmi értelme nincs
)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17281 üzenetére
Na ez egy nagyon nagy teret ad most, szuper
Ramoknál van valami megkötés vagy bármit elvisz szintén?
Kinéztem 4K-ért egy 4gigás Veritech ramot. 1333Mhz-es. mellé egy G850-et, amit elvileg tudok húzni egy kicsit gyári hűtővel.Jelenleg a várható konfig úgy nézne ki, hogy
Gigabyte GA-H61M-D2-B3(ebből a gigabyte oldalán van rev 1 és rev 2. számít a difi?)
Intel Pentium G850
Veritech 4GB 1333Mhz ram
VTX3D Radeon 5670/1GB(ez van most, okésan megy)
Chieftech 380W-os táp(gondolom elég nekik)van egy IDE winyóm, ahhoz lehet szereznem kell egy ide-sata átalakítót vagy usb-s interfészt, de lehet hogy simán nyugdíjaztatom, még nem dőlt el a sorsa.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17279 üzenetére
Pofám leszakad.
Első blikkre olyan 30-35 ruppóból kijön a deszka+proci+ram
és ha el tudom passzolni a mostani konfigot, akkor ez egy egész kellemes áron kijövő váltás.(hogy őszinte legyek: azt hittem, hogy ezek a celeron 530-as procik nincsenek támogatva osx által)
Köszönöm szépen!
belemélyedek a dologba. -
Phantomhive
aktív tag
fontolgatom mostanában a gépem upgradelését egy kicsit,de nem szeretnék nagy összeget ráfordítani. egy belépőszintű i-platformos rendszert szeretnék összerántani,ha találok jó ajánlatokat. (jelenleg egy E2140-es procit nyúzok, ami 6 éves. annál mindenképpen nagyobb ugrás egy belépőszintű i-platform)
mivel nem követem a hardware dolgokat így annyit tudok, hogy bejöttek ezek az i-szériás procik 1155 meg 1156 foglalatokkal, stb.
nézegettem tonymacx86 legolcsóbb buildjét. ott egy 1155-ös foglalatú procit rakott bele, de nem vagyok benne biztos, hogy az a proci a legolcsób 1155-ös, amit elvisz az osx(vagy igen?)
TL;DR verzió: mi a legolcsóbb alaplap és processzor 1155-ös platformon belül, amit közel-OOB módon meg tud enni az osx? (integrált hang, lan, ami fontos lenne. eddig is éltem sleep nélkül. ha működik, akkor az csak grátisz
)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
FET-MEN #17271 üzenetére
hang, hálókártya(külön wi-fi, külön ethernet), vga gyorsítás, usb portok, stb..
ezek egyáltalán nem biztosak, hogy menni fognak és mivel laptopról van szó, nincs mód arra, hogy kicserélj csak úgy egy hangkártyát vagy egy vga-t. az asztali gép ebből a szempontból rugalmasabbb. ott simán kicseréled az alaplapot egy jó típusra, amit visz az osx, laptopnál ez kizárt.amit tanácsolni tudok: googlbe írd be a laptop típusát és biggyesszed mögé, hogy osx86 és találni fogsz témákat ezzel kapcs.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kalimist #17240 üzenetére
van a neten egy app, terminalból lehet pikk-pakk feltenni
killmouseaccel néven asszem. vagy kill mouse acceleration.
még évekkel ezelőtt tettem fel és azóta minden reinstallal jött velem a Home mappával együtt
(A home könyvtáradba csinál egy .killmouseaccel filet, ami rejtett (ha nem az, akkor chflags hidden paranccsal láthatatlanná teheted) és olyan, mintha windows lenne.ismerem az érzést, nekem logitech g5 van. régen fél-verseny szinten toltam cod2 és css játékokat, így nagyon.durván.halál volt az osx gyorsulása.
így pedig nagyon jó -nálam- fps játékokban is. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #17202 üzenetére
berkod a dsd-t és nem tölt be a mac?
nem lehet, hogy duplikálva van(rendszer partíció gyökerében is egy illetve az extra mappában is egy?) ill. pre-made dsdt vagy magad barkácsoltad? lehet, hogy rosszul van optimalizálva és azért hasal el.
-f kapcsolót érdemes használni cache ürítés végett. -
Phantomhive
aktív tag
alapvetően egy HDD-n tárolni azért nem szerencsés, mert ha ez ember nem rendelkezik még rutinnal(melyik kezdő rendelkezik azzal?) akkor könnyű beborítani az osx-et, ha nem előre válogatott hardware telepíti az ember.
ilyenkor szét lehet cseszni az egész partíciós táblát, a bootprogramot és nem nehéz olyan állapotot elérni, hogy egyik rendszer se fog rendesen bebootolni.
erre vannak mentő lehetőségek, mint pl. kiírni cd-re vagy pendrivera egy iBoot nevű programot, ami elméletileg be tudja bootolni kívülről az osx-et, de nem vagyok benne biztos, hogy az nem alap boot configgal tölti-e be az OS-t.
a másikk lehetőség az az, hogy a windowsban szál el valami és nem hajlandó többet bootolni. mit csinálsz? persze,hogy beteszed a windows dvd-t, bootolsz róla és nyomsz neki egy javítást.
a windows fel fog állni, de kilövi a bootloadert a winyódról, aktívvá teszi a windows partíciót és lehet csomót genyózni, hogy iboot alól megint osx és onnan helyrerántod az osx-et(aktiválod a partíciót, visszateszed a bootloadert, stb..)nem mondom, hogy nem lehetséges egy winyón a két rendszer, de nem életbiztosítás.
nem tudom, hogy mi célod van az osx-el, de ha csak ismerkedni akarsz vele, akkor talán annyira nem lesz érvágás, ha egyszer csak elszáll, mert valamit elbabráltál.
a windowst elméletileg nem kell félteni, mert az mégis csak pc-re van kitalálvaén millió topicot olvastam ilyen és hasonló esetekről az osx86 fórumokon és ezért említem meg rögtön az elején óvaintés képpen ezt a dolgot. ha bátor vagy és tudsz angolul(értsd.: googlet tudod használni és el tudod olvasni a releváns topicocat), akkor ess neki bátran.
-
Phantomhive
aktív tag
A konfigot passzolom, mert nem ismerem az újabb komponenseket.
Periféria tök mindegy, a lényeg az, hogy usb csatlakozású legyen, akkor nem lehet gond. (ps2 is életre kelthető, de problematikus tud/hat lenni)
BIOS patch nem kizárt, nekem is fel kellett flashelnem még windows alól egy módosított biost a szintén AsRock lapomra, mert anélkül nem tud bootolni a rendszer(valami beállítás nincs benne a gyári biosban és megáll a bootlás anélkül - lehet valami asrock betegség)
osx fogja látni a windows partíciót, tudja olvasni, de írni nem. elméletileg külsős programmal megoldható az írás, de nálam nem ment.
windows nem fogja látni az osx partíciót, csak egy macdrive nevű programmal(olvas és ír is)a telepítési sorrend -szerintem!- mindegy, de előrebocsátom, hogy egy winchesteren tartani az osx-et és a windowst kicsit sem ajánlatos. a miért kérdésre előre válaszolva biztonsági okokból. ha nem elég, akkor belemélyedek mind saját, mind olvasott esetekkel, de ha jót akarsz és van rá lehetőséged, akkor két külön winyón legyenek ezek a dolgok.
-
Phantomhive
aktív tag
no offense, én kimaradtam ebből, de véleményem szerint Te félreérted a fórum szó jelentését illetve azok működését.
véleményem szerint a fórum fő célja a diskurzus, aminek jelentése nem egyezik meg egy 24 órás helpline fogalmával. itt akkor segítenek,ha tudnak és ha akarnak.az akarás pedig az alapján dől el, hogy milyen stílusban kérdez az ember és hogy mennyire evidens dolgot kérdez, mivel evidens dolgokra nem fog válaszolni senki, mivel létezik wikipedia(nagyon gazdag magyar szócikkekkel) és létezik google is.
a kérdéseid többsége evidens kategória volt, azért kerültek ignorálása(részemről
) a kérdezőstílus, ami számomra lekezelő és követelőző volt szintén nem tetszett, ezért görgettem tovább szintén.
értsd meg, hogy a fórum, főleg a ph, főleg ez a topic nem egy gyakorikerdesek.hu, ahol "milyen színű a barna rizs" kérdésre hárman ugranak válaszolni 100%-os lelkességgel.
habár szerintem nincs kiírva, de tök nulla tudással ideérkezvén senki nem fogja 0ról elmagyarázni, h mi is az a mac és így tovább. ez egy íratlan szabálya minden fórumnak nagyjából. ezekre az igényekre megvannak a fent, általam -is- említett tudásforrások.
további eredményes fórumolást!
külföld-belföld témához: éltem külföldön, az ottani emberek civilizációja és hétköznapi életmentalitása(angliáról beszélek) köszönőviszonyban sincs a begyepesedett magyaréhoz, ahhoz amilyen én is voltam. köszönöm, jó utam lesz, amint önállósulok és amennyiben a jelenlegi kormány nem zárja le idő előtt a határokat
sorkatonaság fogalmától pedig borsódzik a hátam és erősen pedzegetik a visszahozatalát(rokon dolgozik ott sajnos és sose mond bíztató dolgokat ezzel kapcs.)
-
Phantomhive
aktív tag
Üdv legények.
Pár napja/hete beszélgettünk arról, hogy nem lehet Windows 7-et telepíteni guid partíciós HDD-re, én pedig állítottam, hogy lehetséges.
Igazam volt, mert most települt fel a lelkem.a dolog úgy néz ki, hogy adott egy winyó 2 alap partícióval, guid partíciós táblával.
1. partíció - hfs+ - ilyen "cache partíció a programjaimnak melóhoz"
2. partíció - fat32 (ezt osx alól formáztam meg disk utilityvel)telepítés:
windows 7 lemez be - boot - 2. partíció kiválaszt. a telepítő majd sírdogál, hogy ő csak ntfs-re települ. ekkor "format" gomb megnyom, ami megformázta ntfs-re, "tovább" gomb és voila.
work partícióm megmaradt a helyén és lett mellette egy windows.
windows alól bootolva a sajátgépben a merevlemezt ő MBR-nek látja, de a disk utility osx alól viszont guidnak(utóbbinak hiszek, hiszen guidból indult az egész és semmi adatot nem vesztettem).A buktató: a w7 telepítő guid partíciós táblán nem képes arra, hogy egy partícionálatlan területet megformázzon ntfs-re(nevetséges). így osx alól kell neki adni egy fat32-t és azt már át tudja rakni magának ntfs-re. a boot camp fogalmam sincs, hogy miért emulál(na) mbr-guid szinkronizációt, amikor a W7 -részlegesen- felkészítettnek tűnik a dologra. (ettől függetlenül nem zárom ki)
még a telepítő dvd-n is van külön EFI mappa benne jóságokkal, szóval támogatottnak tűnik.summa summarum: picike noszogatással lehet guid partícós táblára rakni w7-et gördülékenyen 2. rendszernek.
(ugye balra a hitachiról beszélünk, ami a meló hdd, felül az osx boot hdd, lent a személyes hdd. mind3 guid táblás és a középsőn ott figyel -egyelőre- untitled néven a windows - jobbra a mappa tartalma)
Cheers
-
Phantomhive
aktív tag
nem elég, olyasmi kellene, mint Realtek RTL8169 vagy ilyesmi.
eszközkezelőben van egy rész windowson, ahol le lehet nyitni 1 fület és BAROMI SOK információ van.
na abban a halmazban kellene megkeresni a vendor id és device id azonosítókat. valahogy.nekem így néz ki:
Realtek RTL8102E/RTL8103E Family PCI-E Fast Ethernet NIC
PCI\VEN_10EC&DEV_8136&SUBSYS_81361849&REV_02kiemeltem a lényegeket.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #17046 üzenetére
fingom sincs, hogy laptopnál segít-e bármit is a dolog, de ha gondolod, akkor próbálkozz meg ezzel a trükkel:
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=208410alaposan olvassad át, hogy összeálljon a fejedben a dolog és lépésről-lépésre csináljad.
utána érdemes későbbi használatra elmeneni a készített edid filet(ha esetleg újratelepítesz vagy ilyesmi, akkor meglegyen. meg ofc. minden működő, kutyult kextről érdemes vezetni egy backup mappát)hajrá
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #16999 üzenetére
Nekem ez egy tök új hiba, de a googlet nézegetve a bluetooth modul tűnik ludasnak.
különös.
biosban nem tudod valahogy letiltani a blouetooth modult?ja és bootolj a pciroot-tal, ami kell de mellé -v -USBBusFix=Yes
hátha valami usb-s gubanc (is) van.
bluetoothodat mindenképp próbáld kilőni. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
RaZroX #16980 üzenetére
ilyen nekem is volt régen. ha elindítottam a cod-ot, akkor lehalt a net. ugyan ezt csinálta ha elindítottam az iFire-t. vagy a cod4-et.
már nem is tudom, h mi oldotta meg a dolgot, talán egy gépreinstall vagy -f bootolás vagy új lan driver, passzolom
de manapság is szoktam codozni(2,4) és megy gond nélkül, pedig a hardware semmit nem változott. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Canis rufus #16960 üzenetére
Processzor típus: AMD A-Series
98% felejtő véleményem szerint. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
kacsuszka #16958 üzenetére
minden adatot nagyon pontosan meg kell mondanod, mert egy gyártó több típust gyárt. sőőőt! egy típuson belül is vannak verziók.
tesze azt, ha vanegy belking F5D7230-4 usb wifi vevőd, akkor annak még van egy 8 alcsoportja(1xxx,2xxx,3xxx, stb...)
az osx baromi zárt és korlátozott, nem eszik meg minden hardwaret és utólag se lehet sose igazán jól összeházasítani. ezért kell nagyon sok időt szentelni a hw vásárlásra, ha az ember hackintoshra tervez. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #16868 üzenetére
hali
google első találatom ez volt
eszerint, ha csak simán ráhúznád a liont, akkor elvileg dobna egy kernel panic a powermanagement-es kext miatt, de attól eltekintve menne, de dsdt legyen a gyökérkönyvtárban(azt nagyon kiemelte, mint fontos dolog)
talán megpróbálhatnál csinálni egy unibeastes usb telepítőt és azt ráhúzni és friss installt csinálnék a helyedben, ha kivitelezhető.
de várj meg további tippeket is. még sosem frissítettem korábbi verzióról, mindig csak friss installt toltam. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #16823 üzenetére
ja és az AppleGraphicsPowerManagement.kext-et is érdemes lenne túrkálni, ott is lehet játszani az smbios-vga párosokkal. pár hónapja említette valaki itt, hogy az smbios-ban a macpro 3,1 4,1 stb.. megadása kozmetika és akkor azt hiszem már felvetettem, h annál azért mélyebb hatásai is vannak, pl. az alapján szabályozza be a vga hűtését.
-
Phantomhive
aktív tag
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=227787
erről tudok, mint ati kártyás megoldás
illetve az ATI5000Controller.kext-ben vannak a dev id-k alatt valami megadható értékek, de nem értek hozzájuk és még nem játszadoztam velük, de azok is valami teljesímény/hőmérséklet aránya utalnak, amennyire ki tudtam bogozni. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #16799 üzenetére
legjobb ötletem az lenne, h a másik winyóra(azt írtad kettő van) felrakni 1 windowst. a töredezett partíciós winyót meg se érintsed majd windows alól felrakni a GetDataBack NTFS progit és azzal megpróbálni helyrekalapálni.
illetve van 1 acronis nevezetű cucc. keress rá, hogy mi az
azt tudom, h egyszer kiírtam cd-re és arról bootolva egy hdd mentő progi jön be, partíciós táblát lehet vele gyógyítani meg ilyenek, de adatmentésre nem tudom h jó-e.
de ez a legutolsó lépés legyen. a getdatabacket mindenképpen próbáld meg. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
ritterkrisz #16790 üzenetére
várni várható, de jó kérdés h mikor.
most a WWDC-n úgy emlékszem, h mindent frissítettek, de nem kaptak 7000 sorozatból a gépek, inkább nvidia kártyát láttam felbukkanni itt-ott.
a mac pro-ba várható -talán-, de arra Tim 2013-mat mondott.
nem is tudom, h mi a legerősebb vga most, amit az osx meghajt. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
gabo89 #16731 üzenetére
mi a manó.
azt tudom, hogy legelőször én is bebootoltam a dvd-ről és megállt a tudományom.
restart, vissza osx, túrtam googlet, hogy windows 7 + guid partition
nem találtam semmi érdemlegeset.
megint bebootoltam, nyomtam 1 tovább nyilat és már telepeült is(windows 7/64bit)most direkt megnéztem disk utilityvel a lemezeimet és mind a 3 winyóm guid táblás(2 sata, 1 ide).
ha egyik nap unatkozok kicsit, akkor megpróbálok feldobni érdekességből 1 windowst, úgyis üres az egyik partícióm. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
gabo89 #16722 üzenetére
szerintem ez hülyeség. két okból:
- 12K forintos asrock g31m-s lapom van hagyományos bios-al.
- a mac gépekben is guid partíciós táblára vannak alapból formázva a merevlemezek/SSD-k és mégis fel lehet rájuk tenni roncsolás nélkül a windows 7-et, partíciós tábla módosítás nélkül(ez féligazság, mivel nyílván módosul az átmérezés miatt, de marad guid, nem lesz mbr)szerintem keverheted valamivel, talán xp vagy vista rendszerrel, azokról el tudom képzelni, h nem mennek guid táblán.
(pár hónapja tettem fel egy két napig egy windowst guidra. ment.) -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Ragnar95 #16649 üzenetére
azt kellene, hogy a music mappából az iTunes libraryt kirakni az asztalra és átnevezed, majd cleanmymac progival törlöd az iTunest; (arra figyelj, h nehogy a cleanmymac megtalálja a librarydet és törölje, mert az szívás) majd restartolj -f kapcsolóval és tedd fel az iTunest
hátha valami beragadt cache van mögötte
iPhone jailbreakelt? -
Phantomhive
aktív tag
Uraim...
Heroin.Újra rátoltam a combo updtatet a már amúgy 10.7.4-es osx.re.
restart után ki-be kapcsoltam a biosban az ethernet chipet, pendriveról indítottam egy ubuntut.
elindult rajta a net. kihúz, boot osx és van ethernet. azt hittem hülyét kapok.
nem ismerem a bios, mint program működését, de ha annak is van valami cache vagy ilyesmi, akkor jól kisz*patott -
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
Urak.
napok óta lehalt a mai oprendszerem és fingom sincs, hogy mi van vele. elég sok időt elcsesztem arra, hogy össze-vissza telepítek meg minden, de elég foghíjjasan van időm(én hülye beújítottam egy barátnőt és még közel is lakik)
ott tartok, hogy (hehe, IDE winyóra -mindenféle kext nélkül-) felrakom a Liont, adok neki egy chameleont, combo update segitsegevel 10.7-ről feltárntom 10.7.4-re. eddig jó. megcsinálom a HD5670-nek a devid beírkálást, így már qe/ci is van. minden süti.
majd jön a hálózat. na azzal nem tudok mit kezdeni. AsRock G31M-S lapom van. évekig(de min. 1.5 évig) ment gond nélkül a net rajta. aztán kb. 1 hete összeszarta magát a gép random(tényleg csak úgy simán. 1restart utánt nem bootolt többet és mindig más miatt -hozzátenném, hogy kb. 2007 óta foglalkozok haklival még a Tiger időkből)leszedem a 10.7.4 HCL listán az alaplapomhoz linkelt network drivert, kitörlöm az IONetworkingFamily.kext-et. becsapom a helyére az újat Kext Wizarddal.
restart -v -f kapcsolóval. rendszer áll, System Profiler látja a hálókártyát az Ethernet Cards részben, de lejjebb a Network résznél no information. System Prefrencesben pedig nincs semmi és kézzel sem tudom hozzáadni, mivel nincs Ethernet interface.Töröltem már a /Library/Prefrences/SystemProfiler mappa tartalmát is, h reseteljem a hálózati beállításokat, semmi. Az a gyanúm, hogy az alaplapon fingott ki a chipset, akkor viszont lehet fel kéne dobnom pendrivera egy linuxot tesztelni.
A -v bootnál amúgy az utolsó sorok között szokott lenni a hálókártyám MAC address címe, na az most elmarad, mintha lövése se lenne a rendszernek arról, h van benne hálókártya.
ami még idegesítőbb a dologban, h az egész hálózat része olyan, mintha halott lenne a rendszernek, mert USB-n rádugom az iPhonet, osztok netet USB-n és sehol nem tudom beállítani, h vegyen róla netet. nem értem, h mi lehet.
az is lehet, hogy az 1 heti görcsölés miatt valami tök evidens dolgot felejtek el, de néha már közel jártam ahhoz, h kivágjam a gépet az ablakonha valakinek volna valami ötlete, akkor szíves örömest venném
E2140 proci
AsRock G31M-S
4GB A-Data am
VTX3D Radeon HD5670/1GBbootloader Chameleon rev. 1996
(org.chameleon.boot.plist-ben be van adva,hogy EthernetBuiltIn = Yes) -
Phantomhive
aktív tag
Urak!
E2140 procival probalkozzak Mountain Liont telepíteni?
Megcsináltam az USB telepitot, de marhára nem akar bebootolni.
Az AppleIntelCpuPowerManagement timed out résznél megall. A nullcpupower kextet mar betettem, de semmi.
Valami otlet, hogy hol hibazhatok? -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Ragnar95 #16394 üzenetére
Applications - Utilites - Activity monitor + Console elindít.
Consoleban válasszad ki, hogy mindent mutasson és fussanak a háttérben.
amikor érzékelsz 1 beakadást vagy ilyesmi, nézzed meg a konzolban az utolsó 10-15 sort, h mit ír(esetleg másold be) és nézzél rá az activity monitorra, h ugrott-e a cpu kihasználtság vagy valami elváltozást látsz-e a szokásoshoz képest.
nincs jobb ötletem. tök egyedi dolog.
esetleg ha gondolod szedd szét a gépet, mozgassad meg a ramokat, a vezetékeket a vinyón. esetleg dugd másik foglalatba ilyesmi.
nem hiszem, h hw hiba, de a fene se tudja, már mindenre gondolni kell. nekem pl. nem jó a gép, ha felcserélve rakom be a slotokba a ramokat. koppra megegyező, tök egyforma ram modulok és lila a képernyő, ha egymás foglalatában vannak -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Hanttm #16363 üzenetére
amikor bejön a rendszerító ablak(chameleon/chimera), de még nincs apple logo, akkor nyomj F8-at(előtte bele kell kattintani az ablakba, h tudja a progi, h neki nyomod és nem a windowsnak) vagy lefele nyíl(nem tudom fejből) és válasszad ki, hogy Verbose mode a lefelé nyillal vagy írd be csak úgy,hogy: -v
majd enter.és ahol megáll, arról 1 print screen.
vakon az a tippem, h a BIOS-ban nincs bekapcsolva a VT-X. emellett titlsad le 1 mag-ra a vmware playert és adj neki 2048mb ramot max.
meg a HDD típus is lehet valami SCSI meg még valami. azzal tudom, h lehet még gond, de nem értek hozzá -
Phantomhive
aktív tag
válasz
bobooo #16234 üzenetére
figyelj, dj.
amikor berakod a dvd-t, akkor elkezd felpörögni és bejön 1 ablak, amit chameleonnak hívunk. ez 1 kis pici "programocska", ami betölti az osx-et. amikor ezt látod, akkor beírod, hogy: -vóvatosságból megemlítem, hogy a chameleon az angol kiosztás szerint megy, tehát az ü betűvel vagy mivel kell írni a kötőjelet, de feltételezem, hogy ez feltűnt magától is.
biztos, h egyről beszélünk illetve érted, h mire gondolunk?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
bobooo #16228 üzenetére
elvileg a dvd berakás és a boot között bejön egy promt ablak.
ott csak simán minden előzetes nélkül gépeld be azt, hogy: -v
majd enter és ha megállt teljesen(adj neki 5 percet kb. minimum) akkor fotózd le telóval és told fel ide.
vagy keressed ki a szövegből, h mi okozza a hibát, minél áll meg, stb.. -
Phantomhive
aktív tag
Üdv urak.
Ma vettem PH!-ról egy sráctól egy USB-s Bluetooth donglet kerek 500Ft-ért.
Gigabyte gyártmányű GN-BT05D típusú.OSX 10.7 koppra felismerte és egyből kezdett billentyűzeteket és egereket keresni, de az nekem nincs. Cserébe viszont van iPhone 4S-em, amivel meg is találták egymást. 5-10 perc babrálás után pedig már sínen volt a bluetooth tethering.
Ha elpukkan a tetves t-home net, akkor gond nélkül tudom toli magamnak a bluetoothon a jóságotszerintem vinné az apple billeket is, ha az iphoneal is beszélget.
gondoltam megosztom, mint tapasztalatot. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
sp@rtan #16137 üzenetére
szép kövér darab.
ferihegyet már elnyomják a ventik?(nekem baromi hangos a gép sajnos és nem tudok mit csinálni. a vízhűtés lesz egyszer a megoldás, ha marhára felvet a pénz. kezd hétről-hétre jobban irritálni a zaj valamiért.
pedig egy 50 wattos erősítővel szoktam gitározni egy 5x4-es szobában)
-
Phantomhive
aktív tag
wow., szép dolgok voltak már akkor is
pont az uxtheme.dll az a része a dolognak, amivel kinyírta sok mindenki a gépét.
emlékszem, hogy láttam screenshotokat/kézi fotókat olyan windowsokról, amik gyönyörűen bebootoltak és nem volt semmi a képernyőn gyakorlatilag, nem volt keretük az ablakoknak vagy iszonyatosan szét volt esve az egész ablak kezelés.osx-en ez persze nem áll fent, de egy windows felhasználónak a terminal használat és a parancsok megértése tök idegen tud lenni(nekem is az volt sokáig. emlékszem, hogy linuxon hetekig nem tudtam felfogni, hogy miért írhatom be csak simán a run xyz parancsot magában, miért nem kell előtte benavigálnom a home könyvtárba
-windows beütés, ugye - ). a terminalból pár command átírással gyönyörűen lehet olyan állapotot előidézni, hogy a dockot se fogja az életben előszedni
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #16126 üzenetére
igen, a pénztelenség jellemző dolog. főleg így 20 éves kor környékén +/- 4
a mac javíttatásról nem tudok nyalatkozni. szerintem, ha az ember nem gondolja azt, hogy ennyi pénzért mindent túl él a gép, akkor simán bírja hosszú-hosszú évekig.egyszerűen laptopnál van pár olyan szabályszerűség, hogy szőrös ágyon nem használjuk, koszos asztalra nem tesszük le és nem használjuk órákig az ágyon/paplanon vagy az ölünkben, mert megsütjük ill. mindenképpen rongáljuk az élettartamot.
de ezek olyan dolgok, amik minden laptopra igazak.és érdemes(lehet) fél/1 évente elugrani vele takaríttatni és jóban lesz vele az ember.
egy rokonom pár éve örökölte meg fiától az ő C2D-s asszem 4 giga ramos hófehér macbookját.(használtan) a mai napig működik a rendszer miután u.ezeket jól megtanácsoltam neki is.
az egyetlen hibája 1 repedés a házon, ami sajnos szériahiba és gari lejártával már nem foltoznak.no, jó éjszakát.
sikerült hajnali fél10-re időpontot kapni a fodrászhoz@ #16127 Xero:
tudtam írás közben, hogy ez a sor magas labda lesz, de alapvetően egy átlag végfelhasználó jobb, ha nem kezd tutorialokat követve mindenféle változtatásokat eszközölni. én is sokat játszottam már az osx kinézetével, sőt windowson az xp ősidőkben hwsw-n des(order)-re karöltve dolgoztunk active desktoppokon(illetve próbáltam utolérni őt
), szóval én is egész jól benne vagyok a modding dologban, de ettől függetlenül soha senkit nem buzdítanék rá
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
AdamP900 #16123 üzenetére
hardwarefüggő és kényes.
még a legjobb hardwareket is ki tudja sz*patni az apple azzal, hogy megvariálja az energiagazdálkodási dolgokat. aztán vagy azzal kell szarakodni, hogy visszarakni valami régi kextet vagy eleve zsír újra kell várni, amíg valaki hackel egyet.nekem pl. a videókártyával van rendszeresen sz*póroller, mert állandóan meg kell szerkeszteni két kextben a dev és ven id-ket, hogy eleve felismerje.
de most legutóbb pl. az applesmc filet kellett régire cserélnem(életemben először találkoztam ezzel a kextel, illetve a fakeSMC-t kellett frissítenem és ha ki volt nyomva a biosban a speedstep, akkor pár óra után random lefagyott.szóval azt mondanám, hogy lehet 98% körüli hackintosht csinálni, de tökéletesen megbízhatót nem és ez valószínűleg az idők végezetéig így lesz.
én már régen tervezem, hogy szerzek egy macbookot és a pc-n pedig csak úgy lesz egy osx, "ha van valami alapon", de windows lesz rajta lebutítva földig, hogy csak játékra és skypera legyen alkalmas arra a napi 1-2 órára, amikor játszikolni akarokmacbookot akarok fő gépnek.
ja és most hackliról beszéltem.
a rendes mac gép elég atomstabil tud lenni, ha az ember kiöli magából a windows vénát és nem kezdi el baszogatni és átszabni meg a fene se tudja. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #16112 üzenetére
amúgy szerintem eléggé be vannak optimalizálva.
abból indulok ki, hogy a múltkor turkáltam a driverekben és csomó olyan bejegyzést találtam, ami azt szabja meg, hogy melyik gépen(rendesen fel vannak sorolva, hogy macpro 1,1 macpro 2,1 macpro 3,1, stb..stb..) milyenek a hőmérséklethatárok meg mikor mit használjon. és ezek csak azok a dolog, amiket a plistből ki tudtam bogarászni. nyilván van rengeteg olyan hivatkozás is, amikről nem is tudom, h mire mutatnak és nem is tudnám olvasni.szóval az os elég jól rá van hangolva minden hardware-re egyedileg és nem véletlenül tudnak a macbook gépek mérföldekkel nagyobb kussban u.olyan teljesítményt hozni, mint 1 pc, csak süvöltő ventilátorokkal.
ja és gyári driverekről beszélünk. (az ati5000 és x1300 kextek valamelyikében tuti ti is megtaláljátok, amire gondolok, ha érdekel)
egyszer jó lenne összetenni koppra u. azt a konfigot pc-ben, mint mac pro-n és a legkülönbözőbb dolgokat megtenni rajtuk.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
filmesember #16102 üzenetére
ezért kár újratenni.
bootolj a -s kapcsolóval.
amikor bebootol írni fog 2 parancsot. valami fsck -fy akármi.
2 ilyen lesz. először írd be a felsőt, majd ha kiírta, h filesystem modified, akkor írd be mégegyszer u. azt. ha nem írja, h file system modified, akkor írd be a második parancsot is(lehet érdemes leírni 1 papírra, mert sanszos, h túl fog görgetni onnan a szöveg)ha az is lement, akkor beírod, hogy: cd /Volumes/(meghajtód neve, ahova a rendszer van telepítve/System/Library/Extensions
beírod, hogy: rm (mint remove)
ki fog dobni opciókat. lesz valami olyasmi, hogy -dPRrvW (lehet rosszúl emlékszem)majd beírod: rm -dPRrvW VoodooHDA.kext és enter.
segítség:
ha nem tudod, h hogy van írva pontosan a rendszer partíciód neve vagy szóköz van benne, pl.: Macintosh HD akkor írj annyit, hogy mac majd nyomd meg a tab gombot és kiegészíti a következő olyanra, ami "mac" szóval kezdődik. ugyan ezt megteheted a voodoohda begépelésnél is.ha elhasal a bootolásnál is kernel paniccal, akkor megpróbálhatsz a -s -x kapcsolóval bootolni.
ha még így is, akkor tegyél be valamilyen osx telepítő lemezt. menüsor: utilities - terminal
és ugyan így gépeld végig a parancsokat sorrendben.hajrá
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #16056 üzenetére
nevermind.
a combo updateből sikerült 3/4 óra alatt kicsomagolni a tartalmat.
kinyertem a kextet, átszerkesztettem, beraktam. edid fájlt valamiért újra kellett raknom és megy királyul.
lehet hallucinálok, de nálam érezhetően gyorsabb és gördülékenyebb lett az egész UI.
meg mintha szebb lenne mindenmeg a sok hekkelgetés közben volt 1 érdekes tapasztalatom.
biosban átkattintottam integráltra a rendszert. bebootoltam arról, de egy kiterjesztett desktopot hozott be, miután a jó kextek voltak a rendszerben az ATIhoz.
átdugtam az ATI kártyára a monitort és ott volt a fő monitor. 3D gyorsítás volt, csak natív felbontás nem.
de elég érdekes momentum volt. lehet, hogy ha tudnék csinálni QE/CI supportot az integrált kártyámmal, akkor még tudna is együtt dolgozni a 2 vga -
Phantomhive
aktív tag
Urak!
Valaki volna rendes és be tudná nekem dobni egy .zip-be 10.7.4-ből a létező összes ATI kezdetű kext S/L/E-ből?
kb. 47 mega lesz a dolog.rájöttem, hogy a vga-m blokkolja meg az egész bootolást. integrált gpu-ról gond nélkül indul.
a régi driverek, amik 10.7.3 alól valóak, se viszik a rendszert.
elég the fuck.köszönet,
-
Phantomhive
aktív tag
Updateltem a rendszert 10.7.4-re a letöltött Combo Updatetel.
Rendszer: Intel dual-core E2140 cpu, vtx3D radeon HD5670/1gb / asrock g31M-S deszka.
eddig ment okésan. korábbi updatek is csak a vga drivert nyírták ki. rollback v. szerkesztés után ment.most megáll a bootolás minden ok nélkül. standard és -x módnál is.
egyszer találkoztam valami smc szöveggel. próbáltam visszarakni a 10.7.3-mas smc.kext-et, amit valaki feldobott insanelyre, de nem orvosol semmit.
próbáltam a droppSSDT=Yes parancsot ill. azt is, hogy töröltem a generate P és C states-t.
megállt a tudományom.ötlet?
http://kepfeltoltes.hu/120510/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120510/image__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Phantomhive
aktív tag
válasz
quasarus #15847 üzenetére
hali
ilyen verziójú osx nincs.
fogalmam sincs, hogy milyen konfigod van és arról sem, hogy milyen módszerrel lett telepítve. célszerű volna az alaplap neveddel + a következő update számával googlezni egyet és tesztelni. ugyan ezt a kört megfutni a videokártyával is.
ezenfelül mindig csak a combo updatet használd, amit a weboldalról tudsz leszedni(fórumokon, amit a google dob ki -általában insanely vagy tonymac- ott lesz hozzá 1 direkt link.
ha a vgat kellett buzerálnia működéshez, akkor készülj arra, h felül fogja írni a driverét és ezt újra meg kell tenned majd. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Ragnar95 #15827 üzenetére
a wi-fi sync annyit tesz, hogy ha az asztali géped és az iOS eszközöd u. azon a routeren kommunikál, akkor az iOS eszközt nem kell rádugni synchez a gépre, hanem a gép a routeren át(amivel kábelen, vagy rádión kommunikál; nem számít) leszinkronizálja, amit kell.
tehát a gépedben nincs szükség ehhez még csak wifire sem, nem hogy működő wifire.
etherneten is megy. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
madgie #15825 üzenetére
az OS-ek tudják írogatni egymás fájljait, akkor általában előfordul, hogy összehugyozzák magukat, mert a másiknak van rajta egy futó session, ami mondjuk kap egy kernel panicot osx alatt, vagy helytelen leállást, bezárást, stb.. és ezek meg szokták fingatni a rendszereket tapasztalataim szerint.
osx többnyire szokta tudni javítani magát vagy boot közben vagy -s kapcsolóval lehet neki mókolni.
windowsnál meg telepítő cd-ről van valami helyreállítási rész, ami megkeresi és kijavítja a hibákat. arra viszont figyelni kell ilyenkor, hogy az osx-es HDD legyen lehúzva, mert a windows szereti magáévá tenni az egész rendszert, amit csak lehet és ezzel kinyírva az osx rendszerindítójáta safe mode indításos dolgot nem értem. elméletileg mennie kellene ha csak nem valami speckó kext engedélyezi -csak- nálad a hozzáfárésüket.
sőt. az usb-nek mindenképpen kellene mennie.
ha rádugod, akkor system utilites látja az USB fülön megjelenni a pendriveot?
lehet, h csak a rendszer nem csatolja fel, amit disk utilityből lehet meg tudsz tenni kézzel.
igazából fingom sincs erről a kakewalk dologról.
csak olvastam a promóját, hogy jól leegyszerüsíti a telepítést, de ugyan ennyivel meg is nehezíti -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Játékos #15814 üzenetére
nem tudom h mekkora a pendrive, de ha akkora, h pont rajta van a lion, akkor ha belefér a pénzügyi keretbe, érdemes inkább venni másik pendriveot, ezt pedig megtartani biztonságból.
erről bármikor hozzáférsz a rendszerhez, tudsz javítani, stb..
ha ilyen marha nagy, akkor osx alól disk utilityvel szét tudod partícionálni 2 részre a pendriveot. az egyik fele legyen HFS+ a telepítőnek(vagy maradjon az úgy fogalmazok) a másik fele, a maradék pedig nyilván fat32 és kész. -
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
próbáld elindítani akkor -s paranccsal.ha úgy elindul akkor a cd paranccsal navigálj be az Extra mappába (ls paranccsal listázod ki a mappában található fájlokat és mappákat) majd az rm paranncsal töröld az smbios.plist filet.
ha nem megy így, akkor bootolj be a telepítőlemezről és ott utilites - terminal és ugyan ezzel a módszerrel töröld a filet.majd írd meg, hogy miket választottál ki a generátorban és h milyen hardwareid vannak.
ha pl. C2D procinak olyan géptípust adsz meg(pl. legújabb iMac), ami már i3/5/7 procis, akkor az okozhat elszállást/kernel panicot boot közben. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #15689 üzenetére
pazar, köszönöm.
látom csak 32-ben megy, szóval ez holnapra halasztódik.
azzal egyhúzóban majd kikapcsolom a GE-t és ránézek, h akkor mit ad ki a grep lekérésre.
a nem működő cod az cod2 vagy cod4 volt? ezek vannak tisztességesen megcsinálva osx-re. portok ezek is, szóval bár nem újra vannak írva, mint a wow, de elég jól be vannak optimalizálva.
ha valami egyéb cod volt, akkor a cider/wine wrapper miatt mehetett a hibaüzenet tenger, azzal 1x én is megjártam -
Phantomhive
aktív tag
Máté: a framebuffer dolog egy érdekes kérdés. alapvetően framebuffer -szerintem!- mindenképpen töltődik be. valami alap vagy a f*sz tudja, de anélkül is van/lehet QE/CI.
konkrétan én hetekig, hónapokig használtam GE=Off-on a kártyát, mert még tapasztalatlan voltam. (HD5670/1GB). 100 FPS környékén toltam simán a COD4-et, world of warcraftot, photoshop, iphoto, vlc, 1080p filmek, stb..
ami megfekteti a kártyákat (és nem tudom hogy miért) framebuffer nélkül az:
- dvd player
- geek bench
- az összes steam játék(counter-strike source, team fortress2 -- a valve motor hiányolja)
- heroes of newerthelég foghíjas tudásom van az osx driverekkel és az osx pontos működésével kapcsolatban, de legalább annyi ellentmondása és érthetetlen dolga van, mint 1 hétköznapi nőnek
---
ja és nem sandy bridge(775) rendszereken hogy lehet speedsteppet csekkolni? msrdumper csak sandy bridgre van. nálam KP-t hoz emiatt. -
Phantomhive
aktív tag
a hang pattogás ismerős esemény.
azt hiszem nekem is produkálta az ALC663 vagy az ALC888 illetve van egy C-Media usb hangkártyám, az is pattog csúnyán(meg halk és hangosítva torzít- csak mikrofonnak használom/tam).
Illetve van egy PCI-os audigy kártyám(baromira régi) annak is egy béta drivere pattogott meg 10 perc után betorzított. Ez valami hangbufferelési bug a driverekben és elméletileg könnyen orvosolható, csak én satu vagyok hozzá
én inkább hangkeltő vagyok, mint javító -
Phantomhive
aktív tag
smbios configokról beszélünk? lemaradtam
amúgy oka lehet nincs, de az smbios úgy tapasztalom, hogy eldönti, h a rendszer milyen drivereket vagy másképp fogalmazva másképp tölti be a drivereket.
ami fura, mert korábban mindenhol azt mondták, h az smbios lesz*rható, mert csak kozmetika az egész, de a francokat.
nekem pl. tök sok smbios beállítással kernel panicol bootolnál.(gondolom más procit vár).
a másik dolog pedig a vga-nal van megtapasztalva általam. matattam a fórumokon meg az ATI5000Controller és X1300-ban azt hiszem és találtam rengeteg stringet, amik a gépeknek megfelelően egyedi hűtés és istentudja milyen beállításokat szabályoznak.
szóval pl. MacPro 3,1-nél és iMac 4,1-nél más beállításokat fog betölteni az osx az ATI5000-ből(most csak behasaltam 2 típust, lehet egyikben sincs HD5xxx kártya)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #15550 üzenetére
valami módja van a speedstep csekkolásnak?
néha úgy érzem, h sose áll le a proci(biosban be van kapcsolva)
illeve a videókártyán is van ilyen lehetőség? (VTX 3D HD5670/1GB. egyedi dev.id-vel rendelkezik, de elméletileg powercolor(?) alapokony nyugszik a kártya).
graphicsenablerrel használom. minden frankó vele, de sztm. a ventije állandóan maxon pörög. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
matwood #15484 üzenetére
hali
első sorban azt tanácsolnám, ne legyenek ékezetes nevű partícióid(névtelen) és a rendszert se magyarul telepítsd. a magyar nyelv nem az informatika nyelve(szerencsére
) és sokszor nem tudnak mit kezdeni vele.
a tendencia viszont azt mutatja, h ezek a telepítés végi sikertelenségek valójában nem is sikertelenségek és felrakják a rendszert, csak valami bibi volt és ezt írják ki..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest