Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Rég jártam erre, és most elkapott a frissítési láz :) Mivel a Mojave nekem még nem megoldható (kell nvidia driver), így csak az mbp-re tettem fel. De ha már frissítek, akkor az ezer éve halogatott Sierra -> High Sierra váltást azért gondoltam megcsinálom a hacklyn.

    Minden eseménytelenül zajlott, Clover frissítés, ha már ott jártam, akkor tettem bele újabb FakeSMC-t, ilyenek. Az installer lefutott, az APFS konverziót is szépen megcsinálta (direkt akartam, szeretnék majd játszani a snapshot és egyéb funkciókkal). Ami viszont zavarba ejtő, az az, hogy a meglevő 2db bootolható partícióm helyett lett 4db:

    - FileVault Prebooter from Preboot
    - macOS Install Prebooter from Preboot
    - SSD (ez a fő system disk)
    - Recovery

    Az első kettő kapcsán tanácstalan vagyok, az "install prebooter"-ről úgy gondoltam, hogy az installer első rebootja után ezt kellene elindítani, mint a telepítés kvázi második (befejező?) lépését, illetve ez véglegesítené a dolgot, pl. törölné magát (meg a filevaultos preboot -ot is?).

    Viszont nem indul el (Error loading kernel cache 0xe). Végigjátszottam mindent is amit ír az egész internet, nulla siker. Mindeközben a fő rendszerlemezről gyönyörűen bootol a HS, nvidia driver ráment, appstore frissítések szintén, minden működik.

    Amire nem találtam választ: vajon nem futott végig az installer, és még egyszer be kellett volna bootolnom az "install Preboot" volume-ról? Ha igen, mit csinálna, mi maradt ki? Sehol nincs erről egzakt infó sajnos. Vagy nem kell ez a második lépés, és teljesen normális a két bejegyzés, hide-oljam el Cloverben, és ne foglalkozzak vele?

    Vélhetően ez utóbbit fogom tenni, de azért zavar a dolog.. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák