Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
Uj custom firmware (az ez elotti van fent nekem, ezt meg nem probaltam) : [link]
- root password
- busybox commands
- antibrick protection
- ssh/sftp server
- rclone (nem tudom mire jo)
- lehetoseg sajat script futtatasara boot utan USB drive nelkul!!!Fucking amazing!
-
robi-k
őstag
Klónok - M (MediaPlayer) 970X, referenc MTK alaplap kapcsolást és nyáktervet használtak, amire "ráhúzták" az OPPO és a Pioneer lejátszók firmwaret.
BD egységet is tartalmazó, OPPO vay Pioneer CFW-s klón: GIEC 杰科 BDP-G5300/5500 4K UHD Player
Giec BDP-G5800 - rendelkezik beépített DAC-kalReplikák: az OPPO UDP-203 és UDP-205 lejátszók alaplapjait másolták le 1:1, így a számozást ezt jelenti:
M9201 - 203 replika alaplap, DAC nincs, WiFi modul nincs, lemezkezelés áramkör elemei nincsenek beforrasztva, kijelző nincs, külső 12V-os tápegység
M9203 - 203 replika alaplap, DAC nincs, WiFi modul nincs, lemezkezelés áramkör elemei nincsenek beforrasztva, van teljes értékű OPPO kijelző, külső 12V-os vagy belső lineáris tápegység
M9205 - 205 replika alaplap, DAC nincs, WiFi modul nincs, lemezkezelés áramkör elemei nincsenek beforrasztva, van teljes értékű OPPO kijelző, belső lineáris tápegységBD egységet is tartalmazó, replika 203/205 alaplapot tartalmazó lejátszó: még nincs kész
-
Joshi
titán
Volt egy Pioneer S08-as PC íróm ami tudta a BD-R XL lemezek írását, de nem valami jó minőségben. Most vettem egy Pionner 212-t talán ez már jobb lesz. Illetve most rendeltem az Ebay-ről 100GB-os lemezeket 2000Ft darabáron (Verbatim). Kíváncsi leszek. Igaz hogy az Oppo nem olvassa ezeket a lemezeket, de Gigabites hálózatról (Servioo) meg tudom osztani és szépen viszi is a lejátszó. Vicces, hogy az Oppo előtt volt egy Panasonic DMP-UB900EBK lejátszóm és az állítólag olvassa az írott BD-R XL 100GB-os lemezeket is.
Basszus most gondolok bele, hogy ez meg nem tudja a Dolby Visiont, akkor marad a hálózati megosztás.
3-4 trilógia és vége is 1TB tárhelynek.
-
chros
őstag
Allitolag mar az elso m9201-es fecskek erkeznek a spanyol elso csoprtba.
@Joshi: ez jo hir, ha a csapatok adoptaltak a konverzios eljarast. Bar mintha a 8.1-essel harsanyabb szineket produkalna FEL forrasbol (de csak 1x-2x teszteltem).
Es megertem a lemezes verzio igenyet: 8 szeria GoT, 3x3 LotR es Hobbit, Chernobil, es mi minden mas meg... Az isten-merevlemeze nem eleg -
robi-k
őstag
A kínai belpiaci Taobao online kereskedésen megjelent az OPPO UDP-203 nyák replikára épülő új M9203 lejátszó. Mivel az alkalmazott nyák teljes OPPO replika, így működik az MCU (vagy rendes standby) és működik a CEC is.
Két verzióban kapható: külső kapcsolóüzemű tápegységgel és belső lineáris tápegységgel (2999 és 3280 yuan áron): -
chros
őstag
Emby es Oppo paros egyutt a frontend-ek kedveloinek: [link]
(Engem szemely szerint nem erdekel, nekem jo a konyvtarszerkezet, igy ki sem probalom.) -
robi-k
őstag
Áttervezni egy kész terméket nagyon nagy munkát és szaktudást igényel (és komoly anyagi vonzata is van a fejlesztésnek), amivel nem rendelkezik a klónt készítő csapat.
Amúgy meg azért a néhány potenciális vevőért, akinek kellene a házilag írt 100 GB-os BD lemezek olvasása, én sem fejlesztenék, költség/haszon oldalról nem éri meg -
Joshi
titán
Ha jól emlékszem ezt egyszer már írtad. Ettől függetlenül mi az ellenérv arra amit én írtam? Ha lemásolok valamit akkor miért ne módosíthatnék a dolgokon? Azt hiszem a firmware már módosult is, magyarul nem az a legújabb firmware ami utoljára kijött az eredeti Oppo 203/205-re. Távol álljon tőlem hogy okoskodjak.
-
robi-k
őstag
A BD lejátszókban - így az OPPO-ban vagy a klónban is - a BD meghajtó nem tartalmaz semmilyen elektronikát, csak motorokat és a lézeres optikát tartalmazó olvasó egységet.
A motorok és a lézerek vezérlését a lejátszó alaplapján lévő elektronika vezérli, az határozza meg, milyen lemezeket tud majd kezelni a lejátszó.Az asztali BD író/olvasó egy kész funkcionális egység, saját vezérlő elektronikával, procival és saját firmware-val.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
eric.cartman #472 üzenetére
Anno nem győztem hangsúlyozni, hogy csak az EU-ban volt drága az Oppo 203/205. Az USA-ban 550$ volt a 203 amikor még forgalmazták.
-
Bizony! Ennyibe...
Ezért nyomatják ezt a gyártást a kínaiak, mert komoly kereslet van rá ugyanakkor nincs jó kínálat amióta az Oppo sem gyártja már.
Ha annyi lesz az ára mint amennyire én várom, akkor kb. egy használt, garancia nélküli 203! (nem 205) mai árán fogják adni ami igencsak kedvező a piacon. -
chros
őstag
válasz
eric.cartman #470 üzenetére
Nem is veszek olyat sem
Ennyibe kerulnek?! Atya eg....
-
-
chros
őstag
válasz
eric.cartman #468 üzenetére
Azt nem ketlem, hogy mindent el lehet adni, de ennyit (sem) fizetnek ezert. Mikor valami hivatalos eszkozt veszunk, akkor a hivatalos (!) jotallast is kapsz (1-3 ev) es support-ot az adott kutyuhoz, ami ezeknel a modelleknel nem letezik
-
Ha az optikai olvasós változat ára $1000-$1100 körül lesz akkor az nagyon kapós lehet tekintettel arra, hogy a sima gyári 205-nél is jobb lehet, mert ugye abba még egy korrekt lineáris táp upgrade is egy vagyon...
Tehát én valahová ide várom az árát. (Tehát ez csak tipp!)...és akkor a használt 203-ak helyett sokkal inkább ilyet vesz az ember... -
robi-k
őstag
válasz
eric.cartman #465 üzenetére
Lesz optikai meghajtóval rendelkező verzió is.
-
-
chros
őstag
válasz
Mosqu!to #460 üzenetére
Alapvetoen 2 ut van:
- SMB v1 (ez a Windows-ok belso megosztasa)
- NFS (ez pedig a Linux-oke), pl Win10-enIgy Windows eseten az SMB javallott, de sajna nem trivialis ez sem:
- alapbol Win10 nem hasznal mar SMB v1-et (de engedelyezni lehet bennuk, es kell is az Oppo-hoz)
- Win10 1807-tol mar nem lesz master browser a PC!!! (kivettek ezt a szolgaltatast?)
-- igy a halozatodon kell lennie meg1 SMB servernek (router, linux, regebbi Windows), ami master browser!!! (kulonben az Oppo nem latja az "uj" Win10-edet)Vegezetul, nezd meg ezeket a hozzaszolasokat is: [link] , [link]
-
Mosqu!to
addikt
Egy ideje megjött hozzám is a lejátszó, de nem volt időm az üzembe helyezésével foglalkozni. Most azonban nekiállnék, de gőzöm sincs hogy az itthoni hálózatról miként tudom elérni a pc-men megosztott filmes mappát. Tudtok ebben segíteni, hogy mi a legegyszerűbb/praktikusabb módja?
-
chros
őstag
Igen, azert is irtam, hogy 2 perces.
A napokban megneztem az uj 7-esbol (gits) es a fent emlitett 8.1-et is: gond nelkul vegig mentek.
Nem hasonlitottam ossze oket a FEL-es DV-vel, nagyon macera tekerni a ts kontenerrel :)
A masik kerdesre: igen, jo kerdes, egy masik csoport nem hasznalja a 8.1-et (meg?). -
szepi0808
senior tag
Hali. 203, 205 oppo-k tudják a strip metaadatot, vajon ezek is? HDR beállításoknál?
-
Joshi
titán
válasz
eric.cartman #449 üzenetére
Hát igen, mert hiába ez a módszer, ha senki nem fogja alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest