Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
nekem is hasonló gondom volt egyébként, ugyan ilyen cipőben jártam mint te csak én úgy szívtam meg hogy az optikai csatlakozó ajzatban marad egy kis műanyag forgács a subnál, de a végén rájöttem
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Andie
őstag
Nem windowsról hajtom, hanem a TV-ről, optikai kábelen. Ezexerint nem elég erős a tv outputja. Nem vészes, mer mondom, 60-70%-nál már nehéz megmaradni a szobában, asszony forgatja a szemét, szóval nincs panasz, csak furcsállottam.
Viszont még 1 kérdés:
Rendben van-e, és ha igen, akkor miért van igy, hogy:
- angol DTS hangnál tudok váltani az effektek között (3D, 4.1, 2.1)
- magyar AC3-nál viszont nem, csak 1 féle képpen szól (általában a párbeszédek a középsugárzóból, a többi hang és zaj meg a többiből), viszont cserébe ég a "decode" led?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
veterán
Köszi
Annyit szeretnék még kérdezni hogy most nagy hirtelen rámásoltam a mission impossible új részét a külső hddmre, 720p-s film elvileg dts hangal. Optikán kötöttem össze a tv-m a z906-al viszont a decode nem világított. Ez mi miatt lehet? Mert elvileg a dts miatt kellett volna világítania, viszont csak effectet tudtam változtatni.
iPhone 13 Pro Max
-
WhiteWalker
nagyúr
azt el felejtettem belírni,hogy nincs baja a cucnak,éjszaka lehet igazából hallani ezt a cicergő hangot,mert ugy ilyenkor síri csönd van...nap közbe észre sem venni...szóval ezt leszámítva tökéletesen működik...de majd körbe nézelődök itt a PH-n, hátha vki foglalkozott ilyennel
-
dudika10
veterán
Amennyiben az alaplapod gyártója nem vett DDL vagy DTSi licenszet az alaplapodhoz, akkor a játékok nem fognak 5.1-ben szólni.
Digitális kimeneten sztereo jel megy ki alapvetően. A DD és a DTS tömörített 5.1-es hang, ami a sztereo helyén megy. A filmeknél ez készen ott van a DVD-n, játékoknál ezt elő kell állítani, ehhez kell a DDL vagy a DTSi.
Vehetsz hangkártyát, ami digitális kimeneten támogatja egyiket/mindkettőt és használhatod digitálisan, vagy összekötheted akár analógon is.
Ha 10k-t rászánsz, akkor már érdemes az analógot választani, mert jobb lesz a hangkártya, mint a z906 DAC-ja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Valószínűleg nem vették meg, mert 46-os betűmérettel villogna...
Asus Xonarok közül a DG-hez nem jár licensz. Felette az összes tudja a DDL-t és/vagy a DTSi-t, de ezt megtalálod a gyártó honlapján.
De analógon mindegyik 5.1-es / 7.1-es működne (ahogy az alaplapi hangkártyád is működik analógon, én kipróbálnám első körben azt, a 892-es nem olyan rossz).Inkább az Asusok közt nézelődnék a driverek miatt...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Akkor ott valamit rosszul állítasz be.
Dinamikusan kezeli a jack csatlakozókat az alaplapod, tehát beállíthatod azt is, hogy a hátsókat is frontokként kezelje.
A driverbe bemész, és kiválasztod mindegyik jack csatlakozóhoz a megfelelő kiosztást, és akkor mennie kell.
Ha feltöltenél egy printscreent a driverről az sokat segítene. Az a kérdés, hogy ez a gyári driver avagy sem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Akkor jobb oldalt felül lesznek a csatlakozók kis színes karikákkal ábrázolva.
Na ott kiválasztod, hogy melyik színű csatlakozóba mely csatornákat dugtad, és utána már jónak kell lennie.
Ha mégsem, akkor tegyél egy próbát a gyártó oldaláról letölthető driverrel.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Digitálisan minimális különbség lenne (és akkor már nem optikán, hanem koaxon volna érdemes összekötni...). Analógon egy jobb hangkártyával jobb volna a hang mint akár most digitálison.
De azt most is ki tudod próbálni, hogy neked melyik tetszik jobban, az alaplapi analógon, vagy digitálisan a z906 DAC-ja. Bár a 892-nél azért még jobb a beépített talán.Az, hogy neked melyik felállás tetszik/tetszene a legjobban, azt nem lehet tudni amíg ki nem próbálod.
Például kérhetsz kölcsön valakitől, ha tudsz.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
A Xonarokon max headerről tudod leszedni a digitális jelet, hátul csak optikai van (DS, DX, D1, tehát az olcsóbb kategóriában, de ha használtan nézel egy D2(x)-et az már minden szempontból tökéletes).
Ha egyszer belövöd, akkor se koaxon se analógon nem kell állítani semmit.
Ha közel van a mélyláda a géphez és nem nagyon zajosodik, akkor egy jobb hangkártyával tökéletes az analóg összekötés.Konkrétan miben tetszik jobban most a digitális összekötés?
Csak kíváncsiság, nem sok köze van a többihez.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Leigazoka
tag
Üdv
Ha 906 - d van akkor az már digitális 5.1 , ehhez veszed a hangkarit és ezzel teljes a készlet az megint más , hogy van - e olyan game ami tisztán támogatja pl:dolby-t , de a DDL az szinte minden újabb játéknál 5.1 - s digitális hangzást eredményes főleg ha xonárnál a GX et benyomod akkor az EAX 5.0 effektek is előjönnek .
Ezek mármint a Dolby és az eax tisztán pl a B3 ban jelen vannak. -
dudika10
veterán
A megszólaló hang analóg. A gépen digitális formában "létezik". Következésképpen szükség van egy digitális-analóg átalakításra (DAC feladata).
A kódolt jel (DD, DTS) akárcsak a rar. Mielőtt csinálni akarsz vele valamit, ki kell kódolni.
Ezt megteheti a gép vagy a z906.
Ha analóg összeköttetést használsz (3db jack), akkor a dekódolást és az analóggá alakítást a gép és a hangkártya végzi, a z906 már kész jelet kap, ami megy az erősítőbe.
Ha digitális összeköttetést használsz, akkor a z906 digitális jelet kap, amivel még meg kell birkóznia mielőtt mehetne a jel az erősítőbe. Azonban digitálisan csak kódolt 5.1 vagy sztereo jel megy át a kábelen.
A filmek hangja eleve kódolt. A játékok hangja azonban dinamikusan változik, tehát elő kell állítani majd kódolni kell. Ehhez kell egy licensz (DDL, DTSi).Ha minden stimmel, akkor ugyan az az eredmény mindkét esetben, csak a digitális-analóg átalakítás minősége nem lesz azonos, tehát a hang minősége (és nem a csatornák száma) eltérő lesz.
A z906 DAC-ja jobb, mint az alaplapi integrált hangkártya, azonban egy dedikált hangkártya jó esetben jobb minőségre képes.
Az a kérdés, hogy hol történik kódolás-dekódolás és hogy ezek után milyen minőségű a DAC. Az erősítő már ugyan az minden esetben.Remélem érthető a folyamat.
-
prokxy
veterán
-
dudika10
veterán
Az A esetben.
De a B esetet is ki tudod próbálni, ha van ismerősöd, aki tud neked kölcsönbe adni optikai kábelt akkor ingyen, de 1.000 forintért magad is vehetsz. Adott eseten mindenképp próbáld ki.
Az, hogy én megmondom, hogy melyiket kellene jobbnak hallanod, az nem azt jelenti, hogy jobban is fog tetszeni.Állítani egyik esetben sem kell semmit, ha egyszer jól beállítottad.
Az SPDIF Out-ból lesz optikai kimenet, egy kis átalakító segítségével, amit a dobozban találsz (csak fizikai méretet/formát alakítja át, így a minőségromlással nem nagyon kell számolni).
C esetnél beszélgethetünk jobb (=drágább) hangkártyákról, de lehet szó alaplapcseréről is olyanra, amihez jár licensz és nem kell hozzá hangkártya (ebben az esetben hangminőségre ugyan itt tartanál mint most digitális összekötés esetén, csak a játékok alatt is volna 5.1).
Vagy akár hangrendszer cseréről is. De nem hiszem, hogy ezeket keresnéd.[ Szerkesztve ]
-
-
saril
senior tag
értem, legyen úgy!
annyit akarok írni hogy én azt hiszem el amit látok, hallok
tehát szivesen látnék az okoskodóktól egy zajszint tesztet, meg torzításit meg a stb analóg, koax illetve optikai csatlakozásról táplált z906-ról
és akkor szépen kijönne a kis táblázatban hogy kinek is van igaza.... mert addig szerintem ez a diskurálás teljesen felesleges!!!
dudika rajtad a sor!!! mutatsd meg hogy igazad van, csinálj tesztet, te mondod hogy a tények embere vagy hát mutasd be hogy amiről beszélsz az nem légbőlkapott, adj valami megfoghatód mert amíg ilyen nincs addig meddő a vita!
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
XtremLor
őstag
Na meg a d2x szerintem kis tulzas a z906 ala...
Ebben az analog vs digitalis temaban szerintem mindenkinek mas a velemenye.
mind a kettot kikell probalni filme, zene kozben es eldonteni mit valasztasz.
optikabol en toslink kabelt haszalok, innen vettem aprorol magikatol(jo aron)
a tv is arrol megy"Legen...Wait for it...Dary"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- OpenWRT topic
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Subaru topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- VEVOR YT60234 napelem paneles 7-az-egyben Wi-Fi időjárás állomás
- PlayStation 4 Pro 1TB, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch Lite Animal Crossing 256GB, Dual Boot CFW 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- RAKTÁRON! PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest