Hirdetés

Aktív témák

• zippofcy

senior tag

válasz harry #870 üzenetére

Jóember, szerinted én a netről szedtem az infót a 2 db mx1000emmel itt az asztalomon??? Nekem trackingel akkor is ha felemelem. Mindkettő. De csak neked lemérem. Tehát: 3 milliméterre felemelve az egeret még követi a kurzor a mozgást. 4-5 milliméterre felemelve már nem, DE ha visszaeresztem 3 milliméterre akkor újra követi. RÖGTÖN. Akkor szerinted a fentiekből mikor következik az hogy lekapcsol??? Ha nem nyúlok az egérhez kb. fél óráig, (de lehet hogy még tovább, alig 1x-2x fordult még elő úgy hogy közben a monitor nem kapcsolt le, az meg 2 órára van állítva, és ha az is lekapcsol akkor persze nem veszem észre az egér késését úgyse) na akkor kb. 1 centi mozgás után kezd csak el trackingelni. Az igaz hogy az akksi töltöttségjelző ledsor kialszik kb 7mpel azután hogy nem mozdítjuk meg az egeret DE ez nem jelenti azt hogy ilyenkor nem trackingel RÖGTÖN ha megmozdítjuk. Akár 1 fél millimétert ! Szóval NEM rakja magát RENDES standbyba, ne beszélj hülyeséget. Ha ezt is standbynak nevezzük akkor 2 fokozatú standbya van, az elsőnél trackingel rögtön szóval NEM lehet észrevenni, JÁTÉK KÖZBEN SEM, a másodiknál meg kell neki 1 mp mire beélesedik. De már az mx700as is ilyen volt, ha jól emléxem, rég használtam. De gondolom nem vettem volna meg ha észre lehetett volna venni.
    Nekem még megvan a 2 db golyós A4tech infrás ill. rádiós zsinórnélküli egerem, azok tényleg észrevehető standbyba mentek pár mpes állás után, szóval ÉN tudom milyen az. Játék közben 2-3 mpenként icipicit mozdítani kellett rajtuk, hogy ezt elkerüljem.
    Az meg hogy 4 milliméternél magasabbra emelve már nem trackingel direkt jó, mert így ha az ember eléri game közben az egérpad szélét vissza tudja rakni a közepére anélkül hogy a célkereszt megmozdulna. Az első oprikai egerek (amik a mikrofososok voltak) még majdnem egy centiről is trackingeltek, ezzel játékra alkalmatlanokká váltak. Aztán vkinek eszébe jutott a zseniális megoldás: az optikát belesüllyesztette az egér testébe, pont olyan mélyre hogy pár milliméteres felemelésnél már NE kövesse a pointer a mozgást. Az első ilyen egér amihez szerencsém volt az A4tech optikai de még zsinóros egere volt kb 2-3 éve. Ha nem 4.
    Az meg hogy a famintán ugrál-e vagy sem: mivel fán már a golyós egerekkel is szar volt játszani ezért kb. 10 éve egérpadot használok. Először volt a textil, amin nehezen csúszkáltak, aztán a műanyag bevonatosak, majd a bőr (ezen az optikai is jó) végül az üveg, majd most ez az alumínium. De józan paraszti ésszel belegondolva a fának van erezete. És ha az egér optikai szenzora elég érzékeny (gyk. nagyfelbontású) akkor ezt az erezetet leköveti, vagyis megjeleníti a felszín magasságbeli távolságát is. Szóval ebből nem az következik hogy az egér rossz, hanem épp ellenkezőleg, jó az optikája. De ez csak feltevés, mivel akinek megfelel az asztalon való húzogatás annak minek mx1000res, annak jó az ezer FTos tescós optikai egér is. Én mindenesetre trackballt (hanyattegér) ajánlanék neki, mert az az ölébe rakva is tudja használni. :D
    A sok hülye meg kíméljen már meg azzal hogy megpróbálja bebizonyítani nekem milyen szar, lassú, lekapcsolós, stb. az mx1000 laser. Majdnem egy éve van ilyenem, volt már rá elég időm hogy kitapasztaljam milyen. Ráadásul minden 10 ezer FTnál drágább egeret kipróbáltam ITTHON kb. ez év közepéig, szal van viszonyítási alapom is.

Aktív témák