Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz nOvOp #8982 üzenetére

Rossz lépést halmozol rossz lépésre. Először is a csomagkezelőben telepítsd a programokat, a hivatalos tárolóból leszedve. Ez nem Windows, hogy letöltögetünk mindenfélét weboldalakról és telepítjük. A hivatalos tárolót kell használni, az ott lévő csomagok ellenőrzöttek, biztosan mennek a rendszeren, nincs bennük ártalmas kód. Kb. kezeld úgy, ahogy Androidon vagy iOS-en a Store-t. Egy kattintás feltenni a kívánt programot, ha meg nem tetszik, nem kell, egy kattintás leszedni, a grafikus csomagkezelőt elvileg még Synaptic-nak kéne, hogy hívják. Egy ilyen egyszerű művelet miatt kár volt az egész rendszert legyalulni. Ha mindig minden problémánál újratelepítesz, soha nem tanulod meg a problémákat Linux alatt megoldani, és nem fogod átlátni.

Ha a tárolókban csak az 5.x-es LibreOffice a legújabb, és te mégis 6.x-es verziót akarsz, a csomagkezelőben vedd fel a LibreOffice Fresh tárolót, nyomsz egy frissítést, kiválasztod a legújabb LibreOffice-t és telepíted. Lehet van erre opció a grafikus csomagkezelőben, most nincs előttem, hogy ellenőrizzem, én anno terminálból csináltam az ilyet:
    sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
    sudo apt update
    sudo apt-get install libreoffice

Új hozzászólás Aktív témák