-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
ubyegon2 #7248 üzenetére
Amít ígértem azt (nem) tartom meg
Sikerült a problémám megoldása!
A probléma röviden:
Adott volt egy olyan "gond", hogy nem tudtam bizonyos programokat futtatni a Dell Inspiron 3537 laposomon a dedikált vidi karival csak az integráltal.A probléma megoldása: (lev258 kolléga segítségével)
1. Az Intel és az AMD driverek részei a rendszernek (ez meglepett - anno amikor utoljára mint-eztem akkor nagyon nem voltak)
2. Kernel frissítéséket át engedni (azokkal frissülnek a driverek - kérdés: mindig mehet fel a legfrissíebb a kernel frissítőből vagy csak amit feldob a frissítéskezelő?)
3. stabil mesa ppa -> Összefoglalóban
4. majd amit szeretnék indítani amd kártyával azt az alábbi commanddal indítom el terminálbol -> "DRI_PRIME=1 program" - esetleg eléréssel ha úgy van. Vagy csinálok hozzá egy indító ikont.Ennyi volna
További...
Sajnos a tearing-et nem tudtam teljesen megszűntetni. Bár nem olyanokat tapasztalok mint amiket YT-n láttam, hogy teljesen áttűnő lesz a program és széjjel villog az egész mint ha ki be húzgálna az ember egy hdmi-t- Hanem "csak" amikor görgetek (pl itt a hsz-k között) akkor átlósan egy csík szerűség van mintha szét csúszna és az egyik fele gyorsabb mint a másik.
Szerk.: Őőm, mégse vagyok annyira biztos abban, hogy átvált a másik kártyára, ugyanis csináltam egy glmark2 bench-et az intelel (az az nem használtam a dri-t) és az amd-val (azaz használtam a dri-t) és nem nagyon éreztem javulást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- VR topik
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest