Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ubyegon2 #5251 üzenetére

A hangerőket beállítottam, köszi.

Terminal nem okozhat(na) problémát, DOS-on nőttem fel, bár a linuxos parancsokkal nem vagyok még tisztában. Szóval konkrét parancsokat tudok még csak beírni, magamtól még nem tudom kitalálni-összerakni, hogy hogyan kell, még a programok/csomagok neveit sem tudom. Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk. :)

Viszont az előbb betettem Startup Applications közé egy parancsot ez alapján:

Install xbacklight (sudo apt-get install xbacklight) and add
    xbacklight -set x
    (where 'x' = 0 to 100 desired brightness) to the startup applications via dashboard. For example:
    xbacklight -set 50

Így most a jelszó beírása után rögtön visszaveszi 50%-ra a fényerőt.

A 2 parancs a hardwerre működik a terminalban. lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom. Ez most nem tiszta mit jelent.

Közben találtam egy hardinfo nevezetű programot, ami telepítés után a System Profiler and Benchmark nevet viseli az alkalmazások között, megnyitáskor pedig System Information a neve. :D
    Ezért vagyok kicsit összezavarodva, hogy egy dolognak 3 neve is van.
    Ami viszont nem jelzi az akksit és az USB eszközöket/portokat. De egyelőre a célnak megfelel.

Egyelőre úgy tűnik a sudo parancs a futtatás, az apt talán a programot / applikációt jelentheti, a get az gondolom a letöltésre vonatkozik, az install az tiszta.

Software Portalt nem láttam még, köszi. :R

Új hozzászólás Aktív témák