- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
orion1025 #14899 üzenetére
Néztem pár videót szoftver telepítésről, ott egyből ez fogadott, amit nem hiszek el, hogy még mindig itt tart a linuxozás.
Minden YT videóban terminalban mutatnak be lépéseket, de ez nem azért van, mert csak úgy lehet, hanem azért, amit fórumtársak is elmondtak már, egyszerűen aki egy ideje használ Linuxot, akár home userként is, könnyebbnek, informatívabbnak látja idővel a terminal használatát.
Linux Mint telepítésekor egyetlen alkalommal kell használni a terminalt, a legelején, mielőtt a telepítősegéd adatok megadása ablaka adatait beírod, itt ugyanis lehetnek a jelszavazásnál olyan karakterek, amik már a telepített rendszernél helyesen jelennek meg, de live rendszerben felcserélődhetnek. Ez ennyi kb, hogy megnyitod a terminalt, beírod a
setxkbmap hu
sort, Enter és kész. Ezután ha nem akarod, sosem kell terminalt használnod.Szerintem lapozz bele ebbe a kézikönyvbe, mielőtt nekikezdesz:
-
sonar
addikt
válasz
Saját véleményem a témában:
Az elején könnyen belefuthat az ember nehézségekbe. De alapjában véve ha a hw támogatott akkor a várható problémák száma eredendően minimálisra csökken.
Bug-ok vannak linux alatt is, de azért lényegesen gyorsabban javítják őket, mint a win-eknél.
Ha van időd telepíts egyet, ismerkedj a felülettel stb...
Az alap disztribúciók is elég sok mindent tartalmaznak, de vannak itt is sw centerek/store-ok... ahonnan grafikusan tudsz telepítgetni.
Parancssort én azért szeretem mert ki vannak gyűjtve amiket használok, és bemásolom és telepítem.
Kb 20 perc alatt készen vagyok egy új telepítés utáni beállítással. Ez csak egy apróság a sok közül, de azért windowsnál próbáld meg ugyanezt, hogy mindent feltelepítesz és beállítasz ahogy szoktál... nah az néha napok -
Petya XT
senior tag
válasz
A Mint egy jó választás lehet. Ha nem szeretnéd(bár ha megbarátkozol vele, akkor majd szeretnéd) a terminálról tudomást sem kell venned, tökéletesen használható nélküle. Ahogy a Minten kívül még sok egyéb disztro is. Persze, ha van valami speciális, nem támogatott hardver a gépedben, akkor lehet, hogy kell majd.
Próbáld ki, de úgy, hogy lehetőség szerint ne Wine alól Windows programokat. Multimédia, böngészés esetén amúgy sem kell. Mindent megtalálsz a szoftver telepítőben.Ezt a terminál parát nem tudom honnan veszik az emberek, de Windowsban olyan vidáman csapkodják a parancssort, mintha muszáj volna....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged