- 3D nyomtatás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Pupák #13194 üzenetére
eltűnt a Grub
Hogy a manóba, az nem tűnik csak úgy el! Több rendszered is van egymás mellett?
Ha viszont x másodperc múlva elindul a rendszer, akkor csak egyetlen parancssorra van szükség és a tárolóból felrakja a GRUB-ot újra:
sudo grub-install /dev/sdx
(x értelemszerűen az érvényes particiószám)Ha nem indulna a rendszer, akkor kell a Frawly kolléga által linkelt módszer.
(#13195) Frawly
"Alapvetően semmi, amíg működik és nem törik el, baj az utána van."
Tökéletesen igazad van, max azt nem értem, mi köze ennek a GRUB-hoz, mivel szerintem ez minden egyes csomagra, programra/scriptre/konfigfáljra igaz.
Hiába szükségtelen szerinted, a disztrókba minden fejlesztő berakja, így a laikus user használni is fogja! Annyira azért nem veszedelmes dolog az, nekem 8 év alatt nem volt vele bajom, ha igen, akkor én öltem meg. -
Frawly
veterán
válasz
Mr Pupák #13194 üzenetére
Ebben az angol nyelvű videóban próbálják kezdőbarát módon elmutogatni, hogy hogyan lehet megjavítani.
Egyébként meg reád is nézünk ubyegon, nem érted soha, hogy mi a baj a GRUB-bal. Alapvetően semmi, amíg működik és nem törik el, baj az utána van. Meg hogy a sima ext4 partíciókról futó desktop Linuxnak felesleges. A GRUB lényegében hosszú évek óta sokkal több, mint egy bootloader, lényegében egy komplett mini OS. Alap desktop igényeknél teljességgel szükségtelen lenne, az emberek és a disztrók többsége megszokásból alkalmazza már csak.
GRUB-ra akkor van szükség, ha valaki egzotikus fájlrendszerrel, RAID-ről, meg egyéb spéci mókolásról bootol, vagy MBR/Legacy-CSM-boot módban van több OS-e, amiket párhuzamosan akar bootolni. De csak egy szál Linuxhoz, vagy ha UEFI boot van, akkor holt felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Építő/felújító topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- 3D nyomtatás
- Bundle topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest