-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12288 üzenetére
De, tudom, hogy lassú a HDD. De akinek nem sietős, az kicsit többet vár betöltéseknél. Nyilván engem nem kell meggyőznöd, az SSD-k híve vagyok, még pendrive-nak is azt használok, van itthon egy rakat. Én nyilván mindenbe tennék. De ha Linux, akkor azért el lehet lenni HDD-vel is, még egy 5400 rpm-es noti HDD-vel is. Valóban nem lesz valami villám, itt-ott nagyobb grafikus programok, böngésző, stb. többet fog töltögetni.
Viszont ha Win8-10-ről van szó, oda sajnos kötelező. Eleve 60-90 mp. mire feláll egy noti HDD-ről a rendszer ezeknél a verzióknál, aztán úgy kezded boot után, hogy még az egérkurzor is szaggat, mert mindenféle update meg Defender scan tekeri a háttérben a gépet, és az egész rendszer kompletten Commodore 64 sebességével akadozik, nettó használhatatlan az egész, annyira lemezintenzív a rendszer, amit még a töredezni rendkívül szerető, elavult és hulladék NTFS fájlrendszer is tovább súlyosbít, meg a Windows kernel nem megfelelő cache-elése. Nem is szoktam javasolni, hogy valaki ezeket a rendszereket futtatva HDD-vel szopassa magát, még 7200 meg 10000 rpm-es vinyóknál sem, mert max. az ellenségemnek kívánom. Nem is értem, hogy a MS erre miért nem hívja fel az emberek figyelmét. Ebben az esetben nem az a gond, hogy lassabb a rendszer, és várni kéne erre-arra egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Robotporszívók
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Bitcoin topic
- Óvodások homokozója
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged