- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás előtti hardverszemle
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
aztán szépen haza is vágta, az egyik ilyen leírás (se egér, se billentyű ps/2 sem, rakhattam újra
)
Azt hiszem ma én is kipróbáltam azt a leírást
Kipróbáltam mi olyan bonyolult benne, és engem is elvitt az erdőbe. Ez alapján nem volt elég az xrdp, kellett még a xorgxrdp amit nem volt hajlandó feltenni. Miután feltettem a xorg-video-abi-23-at, már tudtam csatlakozni, de állandóan kérte az admin jelszót. A Linux-on (nagy nehezen) be tudtam lépni, de hamar elvesztettem az egeret, és a billentyűzetre sem reagált. Ennyi elég is volt belőle, nem volt hangulatom tovább nyomozni miért nem megy alapból. Pedig határozottan rémlik, hogy volt idő mikor ez pöc-röf működött.
-
majd kitalálok vmit.
Azt már nem kell kitalálnod, hogy ha valami az Ubuntu 16.04-hez jó csak, akkor nem fog tökéletes működést biztosítani egy 18.04 alapú rendszeren.
Használd mindig az adott verzióhoz való csomagokat, drivereket, ha nincs ilyen, ejtsd a projekted azzal a programmal.
Ezekkel a leírásokkal úgy kell eljárni, hogy végigolvasod és elemzed, hogy amiket leír, amilyen parancsokat ki kell adnod, harmonizál-e az adott rendszerrel. Disztró, DE, verziók egyezősége....etc. Sokan elkezdik az első bekezdés parancsait alkalmazni és az 5. lépésnél akadnak el. Szerencsére legtöbb esetben csak feleslegesen felrakott csomagok lesznek a gépen, de sokszor komoly galiba is lehet a figyelmetlenségből.
Alapvető, hogy pontosan ismerd a rendszered főbb alkotóelemeit, nem szégyen naponta hússzor megnézni az
inxi -Fxxx
kimenetet! Én most is megnéztem, mert a fene emlékszik, mik vannak a 19.1-ben, most azon próbálok egy verziókihagyásos frissítést Frissítéskezelőből végrehajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- PlayStation 4
- EA Sports WRC '23
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest