Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz qdak #11700 üzenetére

aztán szépen haza is vágta, az egyik ilyen leírás (se egér, se billentyű ps/2 sem, rakhattam újra :( )

Azt hiszem ma én is kipróbáltam azt a leírást ;] Kipróbáltam mi olyan bonyolult benne, és engem is elvitt az erdőbe. Ez alapján nem volt elég az xrdp, kellett még a xorgxrdp amit nem volt hajlandó feltenni. Miután feltettem a xorg-video-abi-23-at, már tudtam csatlakozni, de állandóan kérte az admin jelszót. A Linux-on (nagy nehezen) be tudtam lépni, de hamar elvesztettem az egeret, és a billentyűzetre sem reagált. Ennyi elég is volt belőle, nem volt hangulatom tovább nyomozni miért nem megy alapból. Pedig határozottan rémlik, hogy volt idő mikor ez pöc-röf működött.

• ubyegon2

félisten

válasz qdak #11700 üzenetére

majd kitalálok vmit.

Azt már nem kell kitalálnod, hogy ha valami az Ubuntu 16.04-hez jó csak, akkor nem fog tökéletes működést biztosítani egy 18.04 alapú rendszeren. ;] Használd mindig az adott verzióhoz való csomagokat, drivereket, ha nincs ilyen, ejtsd a projekted azzal a programmal.

Ezekkel a leírásokkal úgy kell eljárni, hogy végigolvasod és elemzed, hogy amiket leír, amilyen parancsokat ki kell adnod, harmonizál-e az adott rendszerrel. Disztró, DE, verziók egyezősége....etc. Sokan elkezdik az első bekezdés parancsait alkalmazni és az 5. lépésnél akadnak el. Szerencsére legtöbb esetben csak feleslegesen felrakott csomagok lesznek a gépen, de sokszor komoly galiba is lehet a figyelmetlenségből.

Alapvető, hogy pontosan ismerd a rendszered főbb alkotóelemeit, nem szégyen naponta hússzor megnézni az inxi -Fxxx kimenetet! Én most is megnéztem, mert a fene emlékszik, mik vannak a 19.1-ben, most azon próbálok egy verziókihagyásos frissítést Frissítéskezelőből végrehajtani.

Új hozzászólás Aktív témák