- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- DUNE médialejátszók topicja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szucstom #11345 üzenetére
Na várjunk, akkor a Mint feltelepült és jól fut a megjelenítő is, nincs gond, ha jól értem!
Vagyis nem volt, amíg nem kezdtél Windowsos fejjel utánajárni, milyen drivereket kéne levadászni!
Találtam valami angol nyelvű leírást, ami alapján nekiláttam a Wine felrakásának, plusz írták, hogy érdemes a vulkan drivert is felrakni.
A wine az OK, ha Wines programokat akarsz futtatni és ettől függetlenül a vulkan is jól jöhet, de vagy Windows vagy Linux vulkan-nal!
Kérdés, milyen verziójú drivert találtál az nVidia oldalán. Sajna sosem volt nVidia VGA-m, de annyit tudok segíteni, hogy a weboldaluk szerint a 430-as driver kell a VGA-hoz és ezt normál tárolóban nem látom. Ilyenkor szokták javasolni a hivatalos PPA tárolót felvenni és onnan telepíteni a nvidia-430 drivert és abban a PPA tárolóban van vulkan is, de ezekből mit kellene felrakni azt nem tudom, persze értelemszerűen azt, aminek a nevében ott a 18.04, de a többi vulkanos dolog kell-e...... nVidiások ezt majd megmondják pontosan. (le van írva minden, de ha a PPA felrakásával elakadsz, jelezd inkább itt)
Amit fontos megjegyezned, hogy az általad használt Mint az Ubuntu 18.04-en alapul, így driverek és egyéb programok, amik nem tárolóból kellenek majd, gyakorlatilag Ubuntu 18.04 névvel szerepelnek sok helyen, ezek lesznek jók.
Azért is gázos neked egyből különböző leírások alapján nekiugrani a rendszernek, mert a leírás szólhat egy előző kiadásról is és már meg is fekteted a rendszert.
How to Install Nvidia Drivers on Ubuntu 18.04
Ha nem játszol, elméletileg a nyílt driver is elég, ami fenn is van már, de ez hardverfüggő, sok esetben jóval takarékosabb a zárt driver, notebooknál ez számíthat.
Hirtelen laikusként ennyi jut eszembe, ha elakadsz, írj, addig meg próbálkozz mindennel!
A különböző leírásokkal meg csak óvatosan.
Ja igen, akartam kérdezni, miért a Mint 19-et raktad fel? Már van 19.2 is. Minden jóval frissebb benne. (na jó nem minden, még a rollingerek belekötnek ebbe)
Tiszta volt ez így nagyjából?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged