- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10552 üzenetére
Egyet értek a kijelentéseddel.
Mint-nél annyival "szerencsésebb" a helyzet, hogy opcionálisan lehet Flatpack csomagokból is telepíteni. Viszont az Ubuntu eleve bedrótozva hozza a Snap-et és prioritás van adva neki, még terminálban is. Ha például beírjuk egy olyan progi nevét, ami nincs telepítve, de elérhető a disztróban. Akkor a snap csomagot dobja elsőként, majd másodlagosként a rendes apt-s csomagot.
Eleve a Gimp is pl. snap-ből van csomagolva.
A grafikus szoftver kezelőben meg nincs külön szekcióként kezelve a hagyományos csomag és a snap csomag.
Amit lehet snap-ből rakat fel a user-el. Ezt a kezdők látják kárát leginkább, amikor baj van valamelyik app működésével. Aztán csak bámulnak, amikor megkérdezik, hogy miből telepítetted és hogyan.
Szerintem felesleges ennyire erőltetni a snap-et, pláne kezdőknek.
Szóval én úgy látom, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Az utóbbi 1-1.5 évben megfigyelhető a tömeges érdeklődés a Linuxok iránt, ami Win10-ből kiábrándulásnak köszönhető.
Viszont a Canonical ilyen húzásai meg inkább egy két próba után erősen a Manjaro felé tereli a frissen váltókat. Mivel hamar szembe találkoznak azzal is, hogy az Arch az mindig nagyon friss és hamar ott van minden új dolog benne. Hiába hallják a rolling hátulütőit és az Arch felkészültség igényét.
A Windowst sem úgy használták, ahogy azt egy egészséges biztonsági szinten lehetne. Itt meg lehet root, ha úgy akarja akár 24/7-ben is.
Ubuntun bontogattam a szárnyaimat anno én is, de sok minden elcsábított másfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest