Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ubyegon2 #10552 üzenetére

Egyet értek a kijelentéseddel.
    Mint-nél annyival "szerencsésebb" a helyzet, hogy opcionálisan lehet Flatpack csomagokból is telepíteni. Viszont az Ubuntu eleve bedrótozva hozza a Snap-et és prioritás van adva neki, még terminálban is. Ha például beírjuk egy olyan progi nevét, ami nincs telepítve, de elérhető a disztróban. Akkor a snap csomagot dobja elsőként, majd másodlagosként a rendes apt-s csomagot.
    Eleve a Gimp is pl. snap-ből van csomagolva.
    A grafikus szoftver kezelőben meg nincs külön szekcióként kezelve a hagyományos csomag és a snap csomag.
    Amit lehet snap-ből rakat fel a user-el. Ezt a kezdők látják kárát leginkább, amikor baj van valamelyik app működésével. Aztán csak bámulnak, amikor megkérdezik, hogy miből telepítetted és hogyan.
    Szerintem felesleges ennyire erőltetni a snap-et, pláne kezdőknek.
    Szóval én úgy látom, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Az utóbbi 1-1.5 évben megfigyelhető a tömeges érdeklődés a Linuxok iránt, ami Win10-ből kiábrándulásnak köszönhető.
    Viszont a Canonical ilyen húzásai meg inkább egy két próba után erősen a Manjaro felé tereli a frissen váltókat. Mivel hamar szembe találkoznak azzal is, hogy az Arch az mindig nagyon friss és hamar ott van minden új dolog benne. Hiába hallják a rolling hátulütőit és az Arch felkészültség igényét.
    A Windowst sem úgy használták, ahogy azt egy egészséges biztonsági szinten lehetne. Itt meg lehet root, ha úgy akarja akár 24/7-ben is.
    Ubuntun bontogattam a szárnyaimat anno én is, de sok minden elcsábított másfelé.

Új hozzászólás Aktív témák