- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
SwissAirplan #10445 üzenetére
Ez az adott progitól függ. Ha csak terminálban indítod, akkor a terminál kilövése után leáll. De ha pl. exec proginév formában futtatod, akkor nem, illetve vannak egyes progik, amiket terminálból lehet demonizálni, pl. az ntpd a -d kapcsolóval deamonként fut, vagy pl. a compton kompozitor a -b kapcsolóval meghívva.
Esetleg grafikus felületről indítani őket futtatással. Erre szokott lenni külön futtató app, mint a Windows Start Menüjében is van, ahol csak futtatod azt, amit terminálban is futtatnál, és futva marad, mivel nincs terminál közbeiktatva, nem lép ki.
A másik megoldás, hogy systemd service-ként demonizálni, de ezt is támogatnia kell az alkalmazásnak. Illetve erre létezik valami hack is, ha szükséged van rá, előkeresem neked.
Ezeket a a Domoticz, Mosquitto, Node-red alkalmazásokat soha nem használtam, így nem tudom hogyan demonizálhatók.
-
Necronom
senior tag
válasz
Nos vegre sikerult odaig eljussak, hogy majnem megy a filemegosztas
Telepitettem az SMB/Cif, majd kert egy ujrainditast es aztan eltunt a rendszer....jelenleg itt tartok
Ma mar vagy 3x telepitettem ujat, egyelore picit elment a kedvem attol, hogy ez ennyire bonyisnak tunik nekem, aki winfosrol jott..
Hasznalni szuper meg minden, bongeszgetni, filmet lejatszani - erre amugy hogyan tehetnek fel OMV?
Picit nekem azert meg "koros dolog" a sok gepeles, probaltam a Kodit feltenni, de az sem ment...
Ha ez minden Linuxon ilyen, hogy nincs egy telepitoje amit elindithatok, tartok tole nekem mar nem lesz ennyi turelmem mint az ittlakoknakMost megprobalom az OMV-t feltenni csak ugy egymagaban, aztan meglatjuk mik lesznek...
-
lev258
veterán
válasz
[link]
Kiindulásnak jó lesz, aztán utána lehet olvasni. Vannak még további lehetőségek is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- Suzuki topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Apple MacBook
- Háztartási gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest