- OLED monitor topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #13121 üzenetére
Ez van, szerintem megéri vele szüttyögni, mert később kamatozik.
Nem is kell messzire menni példáért, most te szolgáltattad. Komplett DE-n nem megy a screenshot alkalmazásuk. Közben én erre ilyen 14-100 KB-os kis CLI alkalmazásokat használok, 0 függőségük van, forráskódból 1-2 mp. alatt fordulnak, scrot X.org-on, grim Waylanden, egy pálcika WM-ek konfigjába billentyűre bedrótozott saját script hívogatja ezeket felparaméterezve, így gombnyomásra disztrótól és display protokolltól független megoldásom van. Kicsit kellett vele dolgozni, de nem volt szörnyű nehéz, 10 évre előre meg van oldva ez a kérdés is, így nekem nem kell pávát röptetni. Főleg ha ezt a nálam túlélő egy-két Qt-s szutykot meg egyebet még dobni tudom, akkor már azokat se.
Félre ne érts, jó a Spectacle, sokat tud, de bloat. Nekem általában az kell, hogy egész képernyőről legyen egy png screenshotom. Arra bőven elég egy CLI tool, ráadásul ezek is nagy tudásúak, ha máshogy paraméterezed fel, ezek is tudnak csak alkalmazás ablakáról, kijelölt területről, késleltetve, egérkurzort ki/bekapcsolva, stb. screenshotokat is, ha arra van igény. Eleve screenshotra sincs nagy igényem, szökőévente egyszer kell, mert megint visszatérünk a bűvös körbe, hogy mivel javarészt CLI/TUI megoldásokat használok terminálban, azoknak a szöveges kimenete könnyen exportálható, kivágható plain text-be, és nem igényel grafikus megörökítést.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest