- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple notebookok
- eGPU tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Frawly #15298 üzenetére
Nem a Unity miatt lett ilyen a Gnome3
Pedig de, részben amiatt, lehetett látni a folyamatot és a végeredményt is.
De azt kell érteni, hogy aki annyira Gnome-ot akar, az pont azért akarja, mert modern, Mac-szerű felületet akar.
Mac-szerű felületet? Nem tudom, lehet, hogy csak Wintől elütőt, mert azért itt minálunk (neked is ezt írom)nem a Mac volt a jellemző, hanem az olcsó Win. Én se láttam még életemben Mac-et, környezetemben senki, biztos proli vagyok.
De meg lehet tanulni tanfolyáson kívül is, a PH Gépírás topikban vannak ajánlva ingyenes tananyagok.
Kizárt! Anno meg így is tökös titkárnőnek csúfolták a csuda különleges szakaszunkat. Akart a halál gépírni!
Figyelj! Le tudom most írni amit akarok? Le. na ugye. Ha megtanulnék gépírni vakon (ez önmagában rémisztő),akkor én is novellákat írnék.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15296 üzenetére
Nem a Unity miatt lett ilyen a Gnome3, hanem a fejlesztők eleve tabletes, Mac-es filozófiára mentek. Meg a Unity-nél is, ami idő közben dobva is lett, de ez csak véletlen egybeesés. Abban igazad van, ahogy aki Archot tesz fel, az úgyis haladó, tweakeli a rendszert. De azt kell érteni, hogy aki annyira Gnome-ot akar, az pont azért akarja, mert modern, Mac-szerű felületet akar.
Gépírni megtanulni érdemes, egész életen át hasznos tudás, még fórumozáskor, chateléskor is van egy csomó haszna. Azzal, hogy nem vettétek komolyan a gépírásórát, azzal nem a nénivel szúrtatok ki, hanem magatokkal. De meg lehet tanulni tanfolyáson kívül is, a PH Gépírás topikban vannak ajánlva ingyenes tananyagok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #15295 üzenetére
Kettőt, ha nincs dugó
OK, most bejöttél a csőbe? Hány halálkórház van a környéken? Ahol se orvos, se ápoló?
Btw, tippelj ki telepít megint Manjarot?
Jaj ne.......biztosan jó ennyiszer nekifutni, de emiatt leszeded a Mint-et? Másképp nem sok értelme van, legfeljebb ha UEFI-zel.
-
nagyúr
válasz Frawly #15293 üzenetére
Gnome is marha éles váltás, te sem véletlenül szabtad át magadnak teljesen, mert default beállításokon neked is meredek volt. Pont ez bizonyítja azt, amit írtam.
A Gnome ugye tudjuk, hogy a killed Unity miatt lett ilyenre csinálva, elég katasztrófa, de én feljavítottam, még fájlkezelőt is áthoztam neki. De azért nem gondolod komolyan, hogy aki Arch-ot tesz fel, az a DE-ket nem fazonírozza kedve szerint? A semmi pálcikaWM-eket mindenki csucsujgatja (kivéve persze aki komolyan veszi a használatukat), de aki DE-t rak fel, az meg a kopasz sz*rt használja? Dehogyis.
Ha én totál testre tudtam szabni, akkor az, aki Arch-ot tud telepíteni, miért ne? Mert különben értelemszerűen WM-et használna! Comprende?
A bilentyűzetes WM-eknek meg terminálos programoknak akkor lesz előnye az egérhez képest, ha megtanulsz vakon gépírni.
Dehogy tanulok, érdekes lesz, amit mondok, de 2 évi tanítottak bennünket gépírni! Egy civil aranyos néni járt be órákat tartani. Szerinted hány billentyűt nyomtunk le? Valaki mindig szólt, ha valami barom elöljáró jött ellenőrizni, akkor kattogtunk erősen, mert a mamival nem akartunk kiszúrni!
Egyszer egy ilyen barom elkezdte olvasgatni, mi van gépelve a papírra.....érdekes fejet vágott, de mondtam, hogy elcseréltük mi hárman az optikánkat és nem látok. Első padban mindárman irtó ocsmány sztk keretes optikát csináltattunk direkt, jó buli volt, de igazából azzal az optikával tényleg nem lehetett látni.Szóval tanul a ragya már gépelni még 1x.
-
nagyúr
válasz #20749568 #15292 üzenetére
Nem hogy örülnél, hogy épül és szépül az ország. Komolyan....
Mitől szép egy ország, ahol lépten-nyomon stadiont látsz? Amúgy meg néhány kiemelt területen kívül csak romos állapotok..... No de nemsoká ugyanaz lesz a milliónyi stadionnal, amit már előre mondott mindenki és Szombathelyen már be is következik. Futball sz*r, a város meg nem ad pénzt a stadion fenntartására, de kis városoknál ez abszolút törvényszerű, ha valami csoda folytán eltakarodnának csutiék, egy következő kormány adna ennyi pénzt a sportra? Eltartani meg nem képes magát egy csapat sem, nyamvadt rühes sz*rt meg senki nem fog támogatni, mint most a sportadóval. Na milyen szépek lesznek ezek az elhagyatott stadionok évek múltán. Ott abban a kisvárosban 10 perc alatt hány stadiont tudsz elérni?
Abban azért nem vagyok biztos, hogy egy helyi jogász is egyetértene veled.
Hát b*ssza meg, gondolom azért tanult jogászul, hogy jobban értsen hozzá, mint én.
Ó, a klasszikus
Az, aranyáron! Szóval bőven megvan a ránk eső jogdíj a kintieknek is, itthon alapból benne van ugye az adathordozókban. Mehet a .csába a hülye jogász!
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15282 üzenetére
A bilentyűzetes WM-eknek meg terminálos programoknak akkor lesz előnye az egérhez képest, ha megtanulsz vakon gépírni. Akkor a HP-n lévő skadináv billentyűzet sem lesz hátrány, mivel nem kell lenézni, és a skandináv layout is ISO, tehát szoftveres átkapcsolod magyarra, le nem nézve észre sem veszed, hogy nem magyaron írsz. Az én gépeimen ISO német és ISO brit kiosztás van, de nem zavaró, mert nem nézek le, és magyar ISO kiosztás van bekapcsolva szoftveresen. Olyan, mintha magyar billentyűzeten gépírnék.
Amit a Gnome-ról írtam az Arch topikban, azt úgy kell érteni, hogy default milyen filozófiát használ. Nyilván ha Gnome Tweaks-szel testre szabon, meg addonozod, akkor átfaragható klasszkis desktoppá, de alapból tabletes, Mac-es filozófiára tervezték. Ezt hoztam fel példának, hogy aki Cinnamonhoz szokott, annak egy vanilla Gnome is marha éles váltás, te sem véletlenül szabtad át magadnak teljesen, mert default beállításokon neked is meredek volt. Pont ez bizonyítja azt, amit írtam.
-
nagyúr
válasz #20749568 #15290 üzenetére
Hatalmas hiba lenne a magyar politikát a focira leszűkíteni...
Az lenne, ha valaki nem ilyen környéken lakna, én meg ugye vizuális vagyok eléggé, se menekültet se sorospénzen taníttatott gipsyt nem látok sehol a környéken.
No de, 5 perc alatt elbattyogok a közértbe, az út másik oldalán új stadion, elbattyogok másfél megállónyit jobbra, ott épül a NER stadion(nem tudom mi lesz a neve)......ha viszont balra mennék 3 megállónyira vagy 3 perc autóval, szerinted ott is találok új stadiont? Na ugye! Fradi kolbász bolt is van.Szóval mi a ragyát szúkítek én le? Kimegyek a lakásból, bármerre irányulok, csak új stadionok.
Mégis hogy? Feltöltöd Gdrive-ba?
Oda még nem próbáltam, bár lehet, amúgy elég sok openload klón van, de például videa-n be is jelölhetem a privát-ot. Ha én magánúton magánlinket küldök valakinek, nem kerül fel sehová, akkor az nincs megosztva.
Anno felraktam HDD-re, bele házba és elküldtem postán, ami kellett. Csak ugye így az aktuelle elvész, például most a Gelber Stein kövi részei......
-
nagyúr
válasz #20749568 #15288 üzenetére
Ja, emlékszem erre is, tényleg jó lenne legalább az ilyen jogszabályoknál igénybe venni hozzáértőket. No de ott így megy, nálunk szerencsére mindenki hozzáértő a döntéshozó pozíciókban! Már úgy értem, hogy mindenki ért a focihoz. Legalább.
A NAS minden szempontból a legjobb, én meg olyan módszerekkel próbálom megoldani a dolgot, hogy quasi privát megosztásnak tűnjön. Mondjuk a mostani lokáción nem is bánnám, ha menne a csekk.....
-
nagyúr
válasz #20749568 #15286 üzenetére
Nincs igazuk. De facto a stream is tiltott
Tudom, anno szó volt erről, én biztosra vettem, hogy tévednek, de láttam az erről szóló thread-et filmes csoportban, az admin mondta határozottan a népnek, hogy nyugodjanak meg, azt lehet. Nem akartam beleszólni, úgysem hittek volna nekem, meg aztán ha streameli a filmet, azzal már le is tölti egyben, így aztán..... Mindenesetre mi ezt a halfsin megoldást választjuk, ha nagyon muszáj....amúgy tök jó VPN-ek vannak, de ezt már fogadó oldalon nehezen tudnám megoldani így távból.
-
nagyúr
Persze, tudom, én csak kiterjesztettem kissé. Mer'hát itt semmi nem kockázatos, vagy jól fut a szekér NER oldalon vagy semmid nincs, amit veszíthetnél már. Talán a gipsykinget előbb-utóbb, de azt meg nem bánnánk már.......
Majd amikor csutitörpről mintázzák azokat a jópofa kertitörpöket........de szép lesz.
Amúgy nem panaszkodom, olyan jól megy itt, hogy a T-nél a biteket konvertálták forintra, Anyámnak milliárd felett van az 1nlege.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #15280 üzenetére
Akkor no problemo, azt hittem tényleg aggodalom szülte a kapcsolatos kérdésed.
Amúgy meg az ottani szabályozás tényleg nem egyszerű, anno szóba került, hogy a stream is tiltott, filmes oldalakon/csoportokban meg állítják, hogy az nem, csak a dl.(#15279) colomb2
Sokszor nem ronthat amúgy sem a kedveden az a háttér bekapcsoláskor, mivel nincs a gépeden kikapcs gomb. Mint azt minap tisztáztuk a pálcikaWM topikban.....
(#15281) F34R
NER-ben kockázat nélkül élünk szépen. Ja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Frawly #15275 üzenetére
Ó én nagyon jól ismerem már ezt a nagyszerű Sway-t, mint ahogy utóbbi napokban dual novellisztikusságából adódóan az Openboxot is. A régi Arch topikot persze csak most kezdtem el olvasgatni, de az offtopikot azért látogatom gyakorta!
Kár az Arch-ért, mert a héten lesz 2x is elég sok kötött szabad órám, gondoltam rápróbálok. Sajna előbb keresnem kell egy Arch-csal foglalkozó topikot........eddig félig-meddig csak poenból emlegettem a nagyarchúakat, de most már ez is változott! (mivel gyorsan írsz, még a leesés előtt, nem rád gondoltam)
Amúgy teljesen birka vagyok a billentyűzet használathoz, minden vackot a hülye egérrel csinálok, persze nehezítené a bill használatot, hogy hol desktopon nyomom a melót, hol meg pihenésképpen a HP-n. Utóbbin skandináv billencs van. Egyébként már növeltem volna az arcomat valami pálcikaWM-mel én is!
Ja igen, az Arch topikban nem akartam már többször szerepelni, de amit írtál a Gnome-ról, az jó nagy marhaság volt, nem is értem, minimalisták miért beszélnek DE-ről.
Én nem használok soha Gnome-ot, de egyszer valakinek segítettem, feldobtam gyorsan egy alap Ubit és úgy átszabtam, mint a fene, totál Cinnamon lett a végére. Ilyent is írtál az Openboxos topikban, hogy még a panelt sem lehet áthelyezni....... nem a ragyaf*szt nem. Alapból egy nokedli a Gnome, de pont pálcikaépítők nem tudnák átszabni teljesen? Mikor én is át tudtam?[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Frawly #15275 üzenetére
Hat igen, par napig ilyen volt amikor felraktam a sway-t [link], de tul vakito volt ez a kek igy mennie kellett. Latszik, hogy itt meg kittyvel probalkoztam elsonek...
ubyegon2: Ez a szín viszont teljesen jó - tudom, en valasztottam.
Siriusb: nem ront rajta, az biztos.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Frawly
veterán
válasz #20749568 #15258 üzenetére
Nem tetszik. Egyrészt a panelre elférne transzparencia. Másrészt zöld az ikontéma, de a háttérképen a kék dominál. Plusz nekem ez a háttérkép túl homályos, túl nagy része kint van a fókuszból. Az is igaz, hogy ízlések és pofonok, mert ha betenném az én jelenlegi, swayes, fekete-fehér hátteres asztalom, akkor az meg neked nem tetszene valószínű.
-
Frawly
veterán
Már nem engedi a hsz.-t szerkeszteni: Swayban, i3wm-ben még lehet kattintani a panelen futó rendszerértesítési ikonra, ha fut olyan alkalmazás, ami kiteszi oda magát, pl. qBittorrent. De megint: aki ilyen tiling WM-et használ, annak nincsenek a panelen ilyen ikonok, mert nem nagyon futtat olyan progikat, ami kitenne ilyeneket.
A háttérképhez még: rendszeresen cserélem is, hogy ne unjam meg.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15274 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Sway alapból így néz ki:
De elemei egy háttérképen és egy panelen kívül valóban nincsenek, felesleges is kérdeznéd. Alapból még a futó alkalmazások ablakán sincs dekoráció. Egérrel nem lehet alapból semmire kattintani, kivéve, ha van megnyitva több virtuális asztal vagy valami progi/fejléce, akkor ezekre tudsz kattintani egérrel. Meg ha floating módban van egy ablak, akkor átméretezni lehet egérrel. Amúgy semmi másra nem lehet kattintani, semmilyen egérgombbal. De nem csak a Sway ilyen, hanem az i3wm is, amin alapul.
Ezeket a tiling WM-eket billentyűzetes irányításhoz tervezték. Egész más filozófia húzódik meg mögöttük, mint egy klasszikus asztali környezetnél, mint pl. a Cinnamon. Aki ilyen Sway, i3wm, dwm, hasonlókat tesz fel, az nem csak a WM-ben nem kattint sehova, de alkalmazásokból is olyat használ, amiben nem érdemes kattintani, pl. terminálos alkalmazások.
Én azért teszek ki háttérképet, mert mikor bootol a cucc, akkor mégis csak kinéz valahogy a felület, ad egyfajta hangulatot indulásnak, meg nálam a panel és teljes képernyőn lévő fejlécsor átlátszóak, meg a terminál is, így van valami kép, ami látszódjon ezek alatt, ez hozzáad némi dizájnt, hogy ne legyen túl száraz. De tény, hogy a háttérképet nem sokat látom, még zároláskor sem, mert lock screenen nekem asciiquarium fut, ami megint terminálos alkalmazás. Bejelentkező képernyőn sincs semmi, mivel nincs login manager, konzolon jelentkezek be, felhasználót meg nem váltok futás közben, vagy ha mégis, akkor azt is konzolon.
Persze nem csak a tiling WM-ek térnek el teljesen a Windows alatt is megszokott hagyományos desktop filozófiától, hanem pl. a tabletes, Mac OS-es felületek is (amit a Gnome3, Unity is másol), pl. nincsenek az asztalon ikonok, hanem dokkba vannak rendezve, ablakkezelő gombok a bal oldalon a jobb oldal helyett, a menüsor fent van a képernyő tetején, elkülönülve az alkalmazás ablakától, tálca/panel a képernyő tetején van default, stb.. Windowsról jövő, meg Cinnamonhoz szokott usereknek már ez nagy lelki trauma szokott lenni, nem hogy egy szürke Openbox, vagy egy tiling WM.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #20749568 #15271 üzenetére
Ahhoz neked valóban nem kell, hiszen előfizetted, de a p2p miatt, fene tudja mi van ilyenkor.....itthon se tudnám, ott meg aztán jóval galádabb a helyzet.
Itt írkálnak valamit, de így sem tiszta. Ezek is írnak valami peeringekről, de ezt sem értem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
(#15247)-ben írtam egy Mint 18.1-ben használt tárolót, az nem működött nekem. Lehet, hogy email-ből kattintva nem volt jó......
ez ni:
deb http: //repository.spotify.com stable non-freeHa PPA-t akartam volna írni, akkor azt írtam volna, most is milyen ügyesen le tudtam írni!
Most mondanám amúgy, hogy hagyjuk most már a fenébe ezt a nyamvadt Spotiy-t, inkább igyunk egy sört, mert már az agyamra mentek. De ugye nem egy helyen vagyunk.....
#3C3C3C
Ezzel tényleg sokat segítettél.
Netflix app - el sem hiszem, hogy ez Arch-on nincs meg legalább 8 éve...........
http://repository-origin.spotify.com/pool/non-free/s/
Ezt én szerintem még nem láttam, vagy lehet.....most már mérgemben felrakom azt a galád Spotifyt. Bár erre már nem akarok telepíteni, mert átlibbenek Mint 19.2-re, ha már fenn van egy hete. Oda rakom fel az ilyen teszt programokat.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
-
-
nagyúr
Na várjunk, én azt írom, hogy nem érem el azt a tárolót, ami próbáltam. Te pedig azt írod, hogy de, elértem én azt.
uhm....értem! Ezt akkor meg is beszéltük!
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #15252 üzenetére
Nem ered el a tarolot?
De elelered, mai napig nem valtozott meg, hivatalos forras. Hasonlisd ossze a parancsokat. (persze az hogy regi verzios csomag nincs fent mas kerdes, de akkor kevered a csomag/tarolo fogalmakat).
Senki se irta hogy kotelezo felvenni a tarolot (ha valaki vakon kovet barmilyen random netes leirast az ugy jart...), anelkul is ott van a deb csomag, csodak csodajara a legfrissebb verzio elerheto a taroloban... [link]
Meg fogsz lepodni de egy deb alapu rendszerekre szant repoban .deb csomagok vannak, MAGIC.
Pont eleg mintet telepitettem ahhoz hogy tudjam mi adott ki a spotify akkoriban...
Megint leirom neked: volt 1 hivatalos forras, ez 1db deb csomag, az hogy ennek felhasznalasaval ki milyen csomagot hozott ossze (legyen az snap/flatpak/rpm/targz/tarxz/stb) azon mult aki ujracsomagolta.
Senki se vitatta hogy nem flatpakkal szivtal, tudom hogy letezik ilyen (de nem hivatalos spotify altal ellenorzott formaban letezik). Az hogy neked csak flatpakkal sikerult telepite se jelenti azt hogy csak az volt az egyetlen jarhato ut (elhiszem hogy az elbaszott mintes csomag "policy" miatt eltort valami fuggoseg miatt es flatpak csomagban ott voltak a helyes libek)Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz #20749568 #15256 üzenetére
Láttam, de valahogy nekem a Chrome felső sávja nem tetszett....biztosan lehet faragni rajta, de amúgy is csak vészhelyzetben használom, a FF profilom ezer éves, így a sync miatt nem is nagyon ugrálhatok. Amúgy a Vivaldi az, ami a legjobban tetszik.
Amúgy meg, ha leteszek mindent tálcára, jó, ha valami kellemes háttérkép van, most éppen Cinnamon gyári van fenn, mert ugye nem mindenki lubickolt még idén!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
OK, de valami oka akkor is volt, hogy azt a sz*r flatpak-ot vagy snap-et kellett használni. Mindig minden csomagot megtaláltam eddig, ami kellett és megvolt tárolóban vagy külön, pont ez a nyamvadt Spotify lett volna, amit nem találtam meg?
Lehet, hogy sz*r volt, ahogy imént említette Aweriot is a Manjaro-nál.
Értem én, hogy köpitek az ebet a karóhoz, de ez visszamenőleg már semmit nem változtat.
Mi van, ha igazatok van, de nekem is....win-win helyzet, persze kéklufi kipukkan, ha nem ő győz!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Rimuru #15249 üzenetére
Nem tudom már azt a tárolót megnyitni, de többnyire szerintem tar.xz szokott lenni, legalábbis .deb miatt nem raktam még fel tárolót soha, mivel azt külön is le tudom szedni és telepíteni, Arch alatt meg biztosan ugyanúgy volt anno, mint Mint alatt! Engem már meg is győztél.
Amúgy meg nem emlékszem már, hogy miért kellett úgy felrakni, de valami oka biztosan volt.Gondolom sok Mint-et telepítettél akkoriban, persze, hogy jobban tudod.....
Szerinted ha nincs masik hivatalos forras csak ez (mert nem volt, most is csak a snap a plusz), akkor mibol keszul(t) a flatpak csomag?
Ezt nem mondtam, de akkor úgy lehetett telepíteni, ahogy telepítettem, az meg tuti.
(#15251) F34R
Nagyszerű, de anno is ott volt?
Na jó, ezt inkább elengedem, mert bebizonyítjátok úgyis egy 2019-es friss .deb meg egy 2015-ös Arch csomaggal, hogy anno Mint.en márpedig volt .deb.
Vagy nem, de ezért vagytok ti guruk én meg nem. Annyira zseniálisak vagytok, hogy olyan már nincs is .....
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #15248 üzenetére
Nem olvastam a cikket, csak eddig:
$ sudo echo 'deb http://repository.spotify.com stable non-free' >> /etc/apt/sources.list
ez azt jelenti hogy volt deb csomag, szerinted a taroloban mi van ha nem az?De en is tudok peldakat hozni, 2015-ben mar letezett, ekkor meg archot hasznaltam, [link].
Kiemelem a lenyeget:+ source = http://repository.spotify.com/pool/non-free/s/spotify/spotify-client-0.9.17_0.9.17.8.gd06432d.31-1_amd64.deb
meg jobban:spotify-client-0.9.17_0.9.17.8.gd06432d.31-1_amd64.deb
Szerinted ha nincs masik hivatalos forras csak ez (mert nem volt, most is csak a snap a plusz), akkor mibol keszul(t) a flatpak csomag?
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #15247 üzenetére
Amúgy nekem gyanús, hogy 2016-ban volt .deb a Spotify-ből, itt is említenék, ha lett volna. No de gondolom csak tippeltél szokás szerint, mert ezeket a desktop disztrókat nemigen használtad soha.
Egyébként mekkora marha lennék, ha lenne valamiből .deb és én meg pont azzal szenvednék, amit rohadtul utálok, snap, flatpak, appimage.......bloááááááááá
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #15245 üzenetére
Engem megnyugtat, ha böngészőből melózom és kellemes a DE kinézete, de lehet, hogy csak a sötét témák jók a sasszememnek.
(#15246) colomb2
Vicces. Amúgy valami oka biztosan volt, hogy flatból kellett próbaképpen feltennem, mert valakinek segítettem....a régi history-kban látom, már 2016-ban a 17.3 Mint-re is raktam fel spotify-kliens csomagot, szóval tudat alatt ment az nekem!
18.1-nél meg már ezt látom deb http: //repository.spotify.com stable non-free
Emlékszik már a fene, de ha úgy raktam fel, akkor tuti csak úgy lehetett. Ne kekeckedjél állandóan a kezdőkkel!
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz #20749568 #15245 üzenetére
Flatpakot feszenvedni spotify miatt... wut? sose kellett ilyen, a spotify elore csomagolva adta(/ja) a deb csomagot, most meg mar ugye a snap a hivatalos formatum.
Ezzel az alap distrok (debian(/ubuntu) szarmazekok) le voltak/vannak fedve, a tobbi user pedig tudja mit csinal, nem ugy mint uby.Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz #20749568 #15243 üzenetére
Ez már a saját kedvemre van szabva.
Ja..... Mondjuk tényleg kicsit másként fest, mint alapból.
Megy a Spotify, a böngészőből pedig az HBO Go meg a Netflix is. Meg elérem a NAS-t.
Régi szép idők, mikor még szenvedni kellett a Spotify-vel, hogy felmenjen.....akkor még magát a Flatpakot kellett felszenvedni először.
Lassan tényleg úgy lesz a Mint Cinnamon, ahogy én mindig emlegettem, csak fel kell rakni és használni.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz aprokaroka87 #15237 üzenetére
Azannya, az jó hosszú lista! Nagyon unhatta magát, aki bepötyögte.
Én telón nem is látom, hogy http vagy https.....
-
nagyúr
válasz #20749568 #15236 üzenetére
Aham, meggyőztél! De nekem is igazam lett, mikor Kool DE idején tippeltem, hogy vissza fogsz térni! Nehezen ismertem fel amúgy, de a dupla böngésző megnyitást jelző 2-es ismerős.
Még csak ezután fogod belakni gondolom.....Brave browser-t használtam már desktopon, megnézzük telóra is, régi telómon volt valami jó TOR alapú, de nem emlékszem a nevére.
Nem csálék a betúid?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz aprokaroka87 #15233 üzenetére
FF-ben nekem is ublock origin van, az AdBlcok nehogy már megegyen félgigát a 16-ból.
Ezt a telefonos okádát kipróbálom, tényleg rengeteg reklám van.(#15234) Aweriot
Nem is láttál ezer éve Cinnamont!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz aprokaroka87 #15231 üzenetére
Most, hogy mondod, Xiaomin nekem is feltűnt ugyanez, de olyan ritkán böngetek telón, hogy betudtam annak, hogy valami van valamivel. Ettől még elég idegesítő tud lenni.
renderthread
Még jó, hogy az enyémben nincs ilyen! Vagyis kizárt dolog, mert nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Elég nehéz elképzelni, hogy valaki ugyanazon terheléssel* hw beállításokkal ugyanannyi ideig használná a kettőt, de ha ti úgy érzitek, legyen gyorsabb.
Nemrég én is kipróbáltam egy épp felrakott Chromiumot és a rég belakott FF-hez képest gyorsabbnak tűnt. Csak hát nem tudtam használni úgy, ahogy a FF-ot.
Kicsit olyan ez, mintha a BMW és az UAZ gyorsaságát vetnénk össze, nyilvánvaló a válasz, de azért..... Ezt Zuglóból Moszkva tér mellé úton már eljátszottuk, csak Audi volt a másik autó. Persze, hogy udvariasan megvártam a kapuban. Az Audit. Útvonal ugyanaz volt.
Egyszer egy katonai óriás gépjárművel is rekordot döntöttünk majdnem ugyanazon útvonalon, azóta soha nem mondom azt sofőrnek, hogy haladjunk.... Mikor már számot vetettem a 20 év kaszárnya áristommal, csak megkérdeztem a komát, hogy gyakorta vezet teherautót, ha nem is ekkorát!? Azt mondta, hogy nem régi a jogsija, de eddig csak a gazdaság traktorját vezette. Végül is Pest-Buda útvonal ezzel a monstrummal teljesen jó gyakorlás volt neki.
Szóval ez a tgjmű gyorsabb volt a 3 km-es dugóban szopó BMW-nél is. Aki ismeri az Egressy utat Zuglóban, el tudja képzelni hol tudtunk mi haladni dugóban is.
Ilyesmivel mentünk 100+ kg térképért amúgy. Elbírta persze.
(ja, kicsit eltértünk a trágyától, bocsi)
*ezt nektek nem részletezem
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Apollyon #15226 üzenetére
Nekem jelenleg 2 eszközöm van, mindekettő telefon, egyiken 32bites még az soc-is, másikon már 64 bites.
Ugyebár a google hozott egy határidőt hogy 2019 augusztus 1-től minden app-nak kell lennie 64 bites "változatának" a play áruházban.
Namost én kiváncsiságból megnéztem hogy magával a play áruházzal mi a helyzet egy ls parancsos kutakodás után az alábbi eredményt találtam.Én ott nem látok arm64 részt, bár lehet a google őnmagára nem tartja fontosnak a szabályozást
Tudom nincs még Augusztus 1, de na, ahogy néztem azért elég sok általam.használt app-nál már ott van az arm64 is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz aprokaroka87 #15225 üzenetére
Vicces, mert én 10 éve is már 64 bites windózt használtam. Linuxból meg sosem volt 32 bitesem, talán csak az egymagos atomos netbookomon, amit guberáltam valahonnan annak idején.
De egyébként én alapból 64 bittel kezdtem linuxozni, és már swap se volt soha.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Frawly
veterán
„Whether you like it or not, the Linux kernel's x86 32-bit support has already begun suffering some minor forms of bit rot. Most kernel developers are no longer actively testing x86-32 and distribution vendors are beginning to drop 32-bit support.”
Ugyebár én szoktam lenni a 32 bit nagy ellenzője, meg a 64 bit propagátora, de ez nem tetszik, hogy már a 32 bites kernelt is hanyagolják. Ugyebár a Linuxnak pont az lenne az egyik legfőbb előnye, hogy forráskódból forgatva kenyérpirítóra meg régi architektúrákra is fel lehet tenni, új életet lehet ősrégi gépekbe.
Az egy dolog, hogy a mainstream desktop disztrók dobják a 32 bit támogatását, de hogy a kernelfejlesztők is ennyire kezdjék hanyagolni, az egy kicsit erős. És mindez úgy gáz, hogy a 2.6-os meg 3.1-es kernelágakat még most is foltozgatják, de bezzeg a 32 bit ilyen szinten hanyagolva van. Akárhogy ragozzuk, nem egy helyeselhető irányvonal, kifejezetten aggasztó.
-
nagyúr
Most már csak volt tuti módszer! 🙂
Nincs is tuti módszer, persze nem csak kocka fejjel kell ám gondolkodni!Van még ugye a gangster hekkelős mód, például orosz hekkerek is gyorsan megszerzik a jelszavad, de adott esetben az orosz gengszterek hatékonyabbak! 😂
-
0xmilan
addikt
Tessek normalis password managereket hasznalni. Lastpass, 1Password, stb.
-
nagyúr
Ennyire nem lenne egyszerű a dolog azért sem felhő sem HDD esetében, de a lényeget nem árulom ám el! Ismerem a social hekker módszert is! Ami meg évek óta HDD-n van, nekem se annyira fontos, ha valaki megoldja a megszerzését, legyen övé. Ha itt a lakásban megtalálja és elbíbelődik a 6 millió képfájl között melyik az álcázott szövegfájl...... Felhóben meg egyes részeket behelyettesítettem, így tényleg elég titkos, még talán előttem is!
De amúgy ki a ragyának kellenének az én accontjaim? Email meg bank lenne gáz, de ahhoz elég kevés az, amit bárki megszerezhetne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
LFYA
Azt írtam, hogy biztos helyre, nem kis fecnire. 😂
Valami fájlban van, de hol.....lehet a polcon lévő HDD-n is.😁 De felhőben is van valahol, van kb 8 helyen accountom. Hármat tudok is ezekből.Már okosan jelszavazok, a főjelszó elé írom mindig, ami az adott oldalról eszembe jut.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
uby:
Félsz, hogy nem fogod tudni bekapcsolni legközelebb? - amig nem felejtem el a jelszavakat addig nincs gond. Vicces mert felejtettem el mar ugy root jelszot hogy honapokig nem kellett (ezt legalabb konnyu orvosolni), de volt mar olyan hogy boot particio jelszava az istenert se jutott eszembe (egyik reszletet konzekvensen szarul irtam be)... en is igy jarok ha valami csak fel evente kell.Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
Én nem értek hozzá (sajnos), csak kérdezem, hogy ilyen esetben a
telnet
nem használható?
Otthoni NAS elérésekor kafán működik az ilyen hülye-fájlnév átnevezésére, de távoli elérésre nem tudom, hogy mi. Szóval kiváncsi vagyok a megoldásra.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Windows 11