- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz0tyi
tag
Jó eséllyel kezelni fogja, ha nem akkor max le kell töltened hozzá valamit. Persze ha kell valami, és megadtál telepítési helyeket, akkor a telepítő keresőjével, rá is tudsz keresni, csak ki kell választanod mire van szükséged. Nem tudom hogy hangzott volna ez gurunyelven, de gondoltam így félúton az abszolút laikus, és az formális analfabéta közt osztom már neked az észt. Amúgy mivel jobb a 9.2-es suse a 10.3-nál?
-
sz0tyi
tag
Az történt, hogy elkezdtem gyanakodni a memóriára, hát kikaptam az 512-est. Láss csodát megindult az élet. Közben kiderült, hogy a hely amit hagytam a Susénak piszok kevés (2.6G), szóval partícionálás következett. Ebből kifolyólag elszállt a wines partícióm, de már a szemem se rebbent, win telepít újra. Közben visszaraktam a gyorsabb eredmény érdekében az 512-es ramomat. Aztán bennefelejtettem. És elkezdtem felrakni a Susét. És felment egy szó nélkül -majdnem, de ez már más probléma volt.Szóval ennyi -hisztis a szentem.
-
sz0tyi
tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy linux mágus, de asztali gépen volt már fent suse. Egyszer azt hiszem elindult egy debian is. Szeretnék minél inkább átálni, de a notim valamiért nem szeretni.
Leírom a hibát, hátha akad egy kis sárkányfüve valakinek.
Először suse 9.3-al próbálkoztam. Betettem dvd-t, beállítottam a csomagokat a telepítőben, a partíciókat, és ilyesmiket. elkezdett települni, aztán aztán -most nem emlékszem pontosan mikor -megállt. Mikor újra akartam indítani a rendszert, winchester hibára hivatkozva már a bios elérése előtt leállt a rendszer. Burkolat le, cmos reset. Elindult, de a winem is újra kellett telepíteni, és a linux sem ment sehová.
Gondoltam úgyis szerettem volna akkor már inkább 10.3-at, hát leszedtem. Gondoltam telepítek, de ahogy a kernelt beolvassa a memóriába elsötétül a képernyő, és vége. Sehova tovább. Asus a9rp z94rp notim van. Ez alapból 256 rammal jött ki, raktam még bele 512-t. Egyébként eddig csak a tsst l632d írójával voltak gondok, de mióta kipucoltam, és kicsit megnyomkorásztam jó lett az is. Celeron-m420 van még benne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest