- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
válasz
Synaptic #74963 üzenetére
Sajnos a BIOS-os boot beállítás is megvolt, nagyjából az összes verziót kipróbáltam már.
Addig látszik egyébként BIOS-ban a Linux, míg el nem indítom a Windowst (a dual bootban nem választom a Win10-et).
Onnantól teljesen átveszi az uralmat a Win...Lehet, hogy tényleg kipróbálok egy másik Linuxot, mondjuk egy Mint Cinnamont.
Nekem végképp mindegy, milyen fajta van fent, míg ennyivel gyorsabb, mint a Win10. -
joci86
senior tag
válasz
Synaptic #74919 üzenetére
Csatolom a képernyőképet:
Egy merevlemez van a gépben, az van 2 partícióra szedve (C-n van a Windows, D-n pedig mindenféle adat, amit szeretnék ha megmarad na egy Win visszaállítás után is). A D-ből lett lecsípve 30 GB a Linux Lite-nak. Innentől mindent a telepítő csinált, kifejezetten azt jelöltem be telepítéskor, hogy dual boot legyen, tudjak választani indításkor.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
joci86
senior tag
válasz
Synaptic #74919 üzenetére
Köszönöm! Este csinálok egy screenshot-ot.
Egyébként egy merevlemez van a gépben, az van 2 partícióra szedve (C-n van a Windows, D-n pedig mindenféle adat, amit szeretnék ha megmarad na egy Win visszaállítás után is). A D-ből lett lecsípve 30 GB a Linux Lite-nak. Innentől mindent a telepítő csinált, kifejezetten azt választottam telepítéskor, hogy dual boot legyen, tudjak választani indiraskor. -
-
joci86
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Nem volt update, nagyon kezdő vagyok Linux téren. Olvastam az összefoglalót, de úgy tűnt, ha előbb van fent a Win, akkor ez nem feltétlen kell. Kipróbálom.Egy Mint is van olyan gyors, mint a Lite?
Ez tetszett benne, illetve hogy kb minden előre van telepítve, ami kellhet. :) -
joci86
senior tag
Sziasztok! Telepítettem egy Linux Lite 5.0-t Win10 mellé, és meglepően gyorsnak tűnik, szóval szeretném gyakrabban használni. De van egy kis gond... Szépen működik a dual boot egészen addig, míg a Linuxot válsztom, de amint a Windowst, felborul a dual boot rendszer, és onnantól csak a Win indul... Gyorsindítás kikapcsolva, a boot sorrend BIOS-van beállítva, de harmadszorra is ugyanaz a gond. Mármint 3x telepítettem a Linuxot, hogy elölről kezdjem. Régen még XP mellé fel tudtam tenni talán egy Ubuntut, ott indításkor tudtam válsztani, melyik rendszer induljon el. Most is ilyet szeretnék. Van esetleg ötlet, hol csúszik el a dolog? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Battlefield 7
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok