- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #96304 üzenetére
Utóbbi időben többször platformot is váltottam, hardvereket cseréltem és plasmának semmi baja nem volt, nem raktam újra oprendszereket. A poén, hogy még a windowsnak sem kottyant meg több éves pályafutása alatt, hogy félévente másik procit, ramot és lapot stb-t... kapott. Nem értem mit teszel, hogy ezek a hibák előjönnek nálad.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #96115 üzenetére
El kell engedni a buguntut úgy ahogy van, snap meg az ilyen hülyeségek végett.
Látom nagyon sokat szenvedtél vele, ami nem a te hibád, csak te vagy a károsult, mert nincs egységesítve.
Egy szó mint száz, ha ilyenbe ütközöl legközelebb rakj fel vm alatt rolling vagy másik distrot és ott működni fog a dolog. Sokkal gyorsabb mint egy csomag miatt ennyi időt rááldozni.
Archon leszedek valamit fut, frissítek, fut, ha nem leszedek másikat(yay segítségével) és az fut. A legnichebb kategóriától kezdve a legismertebbig sosem volt gond semmivel, ennyit az összes oprendszeremmel együtt nem kellett szórakozni mint neked a buguntus yt dlp-vel. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
growler #96046 üzenetére
Igen, meg tudja azért írta. Megnéztem a kiegészítőket és működnek, ahogy kell. Ez a pozitív.
A sok negatív pedig ott kezdődik, hogy ha bármi bonyolultabb dolgot mint amit pl. ő vagy én írtam fentebb akkor ott elhasal. Yt-dlp kb. több száz funkcióval bír, kinek mi kell éppen alapon. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #96037 üzenetére
Ha leszedik érte a fejem, ha nem ez így van.
Bruce Lee is így fogalmazott: "Nem attól tartok, aki 10 000 féle rúgást gyakorolt egyszer, hanem attól, aki egy félét 10 000x."
Legyen egyedi, meg testreszabott, de az alap az lehetne egyszerűbb és egységesebb. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
growler #96032 üzenetére
Nem csak a letöltésen van hangsúly. Pl. lehet rendezni, streamelni, kinyerni, változtatni metadata infot, beágyazni, földrajzi tiltást kikerülni és úgy leszedni valamit stb... Annyira sok dolgot tud, hogy nem igazán veszi fel a versenyt vele semmi. Nyilván ezeket a funkciókat ki is kell használni.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #96028 üzenetére
urandom0: Az összes ilyen függőségkezelésre építő szoftverterjesztés rossz. Windows-on nincs ilyen, MacOS-en nincs ilyen, Androidon nincs ilyen, csak Linuxon van ilyen, és elég nagy szívás.
Ez 100000% így van.
Hiába sokszínű, testreszabható és gyorsabb egyes műveletek végzésénél a linux, kompatibilitás és egységesség a legnagyobb hiány. Ez eddig is gond volt, az is lesz. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
sh4d0w #95999 üzenetére
Archnál egyszer, manjaronál többször. Egyetérték, hogy nem elfogadható.
Meg lehet előzni, nálam pl. több kernel van fent így ha elsődleges(ami tele van patchelve meg tweakelve) beszarik váltok másikra. Szerintem ez alap dolog annak aki archot használ. Ahhoz, hogy pedig egyik se bootoljon be valamit nagyon el kell rontani. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
sh4d0w #95985 üzenetére
Ha elrontják, frissítesz és nagy az esély rá, hogy már jó lesz.
Rosszabb esetben pedig vissza kell állítani valami csomaggal amit előtte már bekonfigolt az illető. Nyilván jobb megelőzni/felkészülni rá mint pánikolni ha megtörtént.
Amúgy teljesen igazad van, több éves linux használat mellett alap dolognak kéne lennie, hogy kell felrakni valamit, főleg, hogy azt az időt 1 ágon töltötte. -
PCProfessor
aktív tag
Ez számodra érdekes lehet. Archon működik.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
sh4d0w #95729 üzenetére
Van akinek fontos a bluray amit nem tud beszerezni fizikailag, torrenten pedig nem aktív, hogy letöltse; vagy videózik(legyen most csak 2k a példa kedvéért) és meg kell hagyni őket eredeti méretben, mert ki tudja mikor kell belevágni új klipbe vagy bármi más indok; emellett még sok más példa....
Nem mindenki tárolja a családi fotókat felhőben amit egy 10 éves telefonnal csinált és elfér, mert annyira rossz a minőség, hogy 4k-s tv-n már semmit nem látni belőle.
NAS-hoz nem biztos, hogy ért felhőre meg nem éri meg neki költeni.
Sajnos van ilyen, sajnálom aki emiatt szenvedni fog, mert fogalma nem lesz róla, hogy mi történt. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #95716 üzenetére
Dehogynem, cseszegetem a többit is. Nincs olyan megoldás ami mindenkinek mindig megfelelne.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #95671 üzenetére
Sok egérnél nem lehet megoldani ezt/hasonlót linux alatt. Egyetlen megoldás ami bármelyik egérnél működött;(ha az egéren a memória megjegyzi) átadni usb portot vm-ben és windows alatt beállítani.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #95638 üzenetére
Ubuntu, snap, flatpak. KEKW
Viccet félre téve, használj másik, egyszerre több böngészőt. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #95506 üzenetére
Discord, teams képernyőmegosztás vagy nincs vagy nagyon néha működik. Replaysorcery (windows-on amd relive replay, nvidiánál pedig instant replay néven ismert)waylanden kuka, billentyűkombók nem mindenhol funkcionálnak, színszaturációt(vibrant-cli vagy másik appal) nem lehet automatikusan elindítani; megasyncet is csak terminálból lehet elindítani, digitális rajztáblák nem teljes értékűen működnek; továbbá még sok más dolog ami nem ilyen gyakori vagy elég niche dolog.
Minél több, alap funkcióra lenne szükségem valamihez, wayland mindig keresztbe tesz. Sajnos az esetek 90%-ban pedig még alternatíva sincs, csak ha váltok x11-re. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
ubyegon2 #95482 üzenetére
Ha valami újat csinálsz, te is kérdezel/utánajársz valaminek és valami alapján döntesz, bármi is legyen az. Vagy ahogy írtad, "esetleg azt mondja, hogy jó köszi ez ennyi volt!".
A név pedig csak triggerelni van, ahogy az aláírás is. Sok embernek a vga szekcióban is eléggé fájt az igazság és csúnya beszéddel illetett, mert bosszantotta őket, hogy alaptalanul állítottak valamit és meg lettek cáfolva. XXD -
PCProfessor
aktív tag
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
ubyegon2 #95474 üzenetére
Jó, mert nem a mama kérte, hanem fiatalabb, általában középszintű angol tudással rendelkező ismerősnek az ismerőse is kért javaslatot linuxxal kapcsolatban, mert tudják, hogy a pingvines fazon én vagyok a társasági körben.
Btrfs a válasz, timeshift pedig a másik ha archról van szó. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
ubyegon2 #95456 üzenetére
Bőven jó a mezei felhasználónak is(btrfs vagy ext4-el, igen), végre egy distro amiben minden is benne van/ad lehetőséget váltani és mindent a lehető legjobban teljesít.
Ha abból indulok ki, hogy legtöbb ember asztali felhasználásra tart pc-t akkor ott bore a nyerő. Lehet csak én vagyok ezzel, de nagyon észrevehető ha bore van valahol, annyira smooth és gyors midnen, hogy hihetetlen.
Alapból annyira jól van optimalizálva az os, hogy bárkinek megmutatom/felrakom nagyon meglepődnek és nekik is olyan kell. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #95419 üzenetére
Jóvanazúgy, mindenki érti.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
5leteseN #95255 üzenetére
Hirtelen ez jutott eszembe, nem túl bonyolult. Azt viszont nem tudom, hogy működik-e még.
Mindenképp legyen nálad egy igpus proci vagy dupla gpus setup ha valami nem sikerülne. -
PCProfessor
aktív tag
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
RaZroX #95128 üzenetére
Davinci csak nvidia kártyával fog működni teljes értékűen. Amd kártyánál hiányzik h.264 és h.265 exportálási lehetőség.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
sicc_innen #95080 üzenetére
Amennyiben jó biost teszel fel csak áramszünet vághatja tönkre a frissítést.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #94923 üzenetére
Ez régebbi, könnyebb kezelni és szebb is.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
urandom0 #94861 üzenetére
1x fordult elő, hogy gpu váltás miatt nem indult. Át kellett írni a dolgokat, miután utánanéztem.
Windowson legalább felismerte, bootolt, bármilyen hardvert váltottam(ami elég gyakori). Akkoriban nem tudtam, hogy ezt linux nem úgy kezeli(beismerem félig user errornak).
A lehető legfrissebb dolgokon vagyok, patchelt, buherált csomagokkal. Évek alatt nem volt gond egyikel sem. Pedig nem olvasom arch fórumokat/nem naponta frissítek. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
bugizozi #94845 üzenetére
Leírásod alapján debian kde-t, ahogy előttem írták. Esetleg még opensuse leap.
Használtam fedorát, elég jó, stabil is, de lassan frissít.
Archot ne, mert ott nagyon sok frissítés van és néha bugos valami. Lehet stabilan használni azt is, csak sokat kell bütykölni.
Manjarot még végképp ne, mert hiába arch visszatartja csomagokat amikből lehet nagyobb baj is. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #94822 üzenetére
Steam, heroic a 2 kivétel, ahol viszonylag könnyű megoldani. Lutris, bugisoft, ea és a társainál már nehezebb, főleg lutrisnál. Multiplayerrel meg az a baj, hogy a legnagyobb játékok mint pl. warzone, valorant, pubg, fotnite stb... nem futnak és nem is fognak. Ameddig ezen nem változtatnak mi csak álmodhatunk arról, hogy ilyen egyszerű legyen válsztani, hogy gondol egyet az ember és linuxot használ windows helyett.
I02S3F: Igaz, kezdőnek aki novellákat vagy cikkeket ír officet használva tökéletes megoldás.
Ha pedig komolyabb dolog kell neki passthrough miatt, inkább elengedi. Relatív sok idő megtanulni, hibakeresni ha valami nem jó és az illető nem vesztegeti vele az idejét hanem folytatja a munkáját a megszokott rendszerrel. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
urandom0 #94815 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, hogy szerverfarmot nem fogsz windowsról kezelni. Főleg nem ingyen. Viszont az bőven haladó kategória, nem kezdő. Átlagfelhasználó programot, játékot telepít pár kattolással, ami linux esetében még mindig bonyolult(windowshoz képest, sztereotípia miatt). Értem én, hogy nem kell milliárd program, itt csak az a gond, hogy a legjobban ismertek( és ami mindig nem foss) a piacvezetők, alternatíva pedig ritka és ha igen esetek 70%-ban hiányos és lassabb/rosszabb.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #94810 üzenetére
Nem mondtam, hogy tökéletes. Azt mondtam, hogy egyszerűbb és sokkal, jobb, több elérhető dolog van arra a rendszerre.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Warton #94709 üzenetére
"Kezdő linuxosoknak az a baja, hogy energiákat kell fordítani abba, hogy megismerjék a rendszert, mert van egy tanulási görbe."
Ez részben így van. Hiába lenne általánosított distro, ahol nem 2 kattintás valaminek a telepítése és nem kell konfigolni; nem fogják használni. Addig a linux asztali felhasználásra pedig nem lesz opció ameddig minden játék nem fog legalább úgy futni mint windowson(anticheat pl.), mert ott van a legtöbb felhasználó aki átállna.
Párodnak meg valamilyen szinten igaza van. Linuxon ha van(egyáltalán) alternatíva, nem mindig olyan jó. Win mellett archom is van, davinci resolve(sem free, sem studio) mp4-et nem tudja használni, egyiknél nincs kép, másiknál nincs hang így konvertálni kell(nagyon sok idő ha veszteségmentes fájl kell). Shotcut, kdenlive stb... alternatívának van, de hiányzik 32435213 funkció és kb. 50-300%-al lassabb(igen, lebenchmarkoltam, többször) mint davinci windowson vagy macen.
Lutris vagy heroic, stb... pl. játékokra ott van, de valamelyiknél sokat kell konfigolni és nem mindig egyszerű összehozni.
Sajnos ez csak 2 példa a nagyon sok közül. Ameddig nem idiótabiztos a rendszer átlagfelhasználó nem fog hozzányúlni. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
sh4d0w #81529 üzenetére
Linuxon qemu/kvm alapot használtam virt-manager formájában, átadtam a dolgokat és a játékok legalább -10%-ot produkáltak fps-ben mérve. Renderelni is a megszokott fájlomat 5:10 alatt csinálta meg a natív oprendszerrel ellentétben ami csak 4 perc.
tordatibi:
Ne értsétek félre, nem hirdetem az általam leírt tapasztalatokat, csak megosztottam hogy egy opció ha már linuxxal is annyit sz@rakodik valaki. Nekem úgy jött ki, 5-15gb, hogy csak alapokat raktam fel mint a directx, C++ cuccok, java, böngésző stb... Az én számításaimban egyetlen program sincs belekalkulálva, mert mindenkinek más program kell és mindenkinek más-más a bloat fogalma. Pl. személy szerint nekem elengedhetetlen egy csomó adobes cucc ami már magában csak 30gb és akkor még nem is az összeset rakom fel. LTSC verziók is helytakarékosak, járható út szintén. Minimalista distrokon is ez dörgés, semmi nincs fent, hogy kevesebb helyet foglaljon és mindenki felrakja magának azt amit kell. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
thompherkins #81526 üzenetére
Virtuálisan sokat veszítesz teljesítményből, főleg ha csak az erőforrás egy részét adod át.
Még passthrough-val átadva procim, vga-m és ram 80%-át is 10-15% teljesítményvesztés van legalább. Ez játékok és programok terén nagyon észrevehető.
A másik rész nem releváns a kommentedhez, hanem ahhoz ami fentebb van. Milyen windowst raktok fel ami annyi tárhelyet igényel? Kipucolt win10-11 is csak 5-15gb helyet foglal(frissítéseket beleértve), 8-900mb ramot és a funkciók 90%-a elérhető, pont mint egy DE-s átlag linuxos rendszer. Ezzel ellentétben van distro is ami 30-40gb akár. Mikor ezt leírom mindig megtámadnak a biztonsági szájberszakik és időharcosok; kb. 30 perc/1 óra magadnak kitakarítani és még a kókányolt letöltés is opció. Xp óta teszteltem egy csomó(legalább 50) netes isot és 1-2 volt csak vírusos vagy miner. Szóval a biztonságra sem lehet kifogást találni. Aki pedig linuxra vált, különösen ha ezt először teszi jóval több időt fog tölteni a problémák kutatásával és megoldásával. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
sh4d0w #81315 üzenetére
Nálad valami gebasz lesz. Egyre több disztrot tesztelek mostanában és nem volt egyetlen gondom sem nvidiával. 470.82 és 470.85-ös driverek Manjaron, tumbleweeden, leapen, archon, kde neonon. 3-4 játék, videovágás és lejátszás az úgymond teszt ahol semmi nem crashelt ki. Green with envy is használható volt, mert bármelyik rendszer alatt lehetett oc-olni vele.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
peterattila #81267 üzenetére
Archfi is hasonlóan jól működött mikor ránéztem. Sőt, a svájci kopter is egy egyszerű guis arch installert mutatott be.
-
PCProfessor
aktív tag
Kezdőként alárírom időigényes persze. A telepítők meg hát, naa. Nem a legjobbak és gyakran eltérőek. Kiközösítésről szó nincs, viszont a linux világában nagyon gyakori az elitista útbaigazítás.
"Értesz, ha végigmegy ma már,
amikor 500GB-nál kisebb HDD nincs is… kit érdekel mennyit tesz fel?"
Sok embert érdekel mivel nincs ideje vagy net kapacitása. Az, hogy városban szimmetrikus gigabites nettel könnyen megoldható a tanyán nagyobb szenvedés lesz. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #81229 üzenetére
"A szabadság jelen esetben úgy értelmezendő hogy ha akarok csomót kötök az oprendszerre, belepakolok olyan speciális képességeket, funkciókat amikről egy zártabb rendszer esetében nem is lehet álmodni sem."
WAT.
"Miért nem? Mert NEM kötelező."
Nem kötelező megvenni oprendszert, meg a "speciális funkciók" sem megoldhatatlanok. Nem reklámozom de vannak olyan erőforrások is ahol ezeket ingyen vagy 95%-al olcsóbbat lehet megszerezni.
Tényleg nem kötelező de ha szenvedsz vele és elvesz akár csak 50 órát mire kiismered nagyjából a dolgokat azalatt lehet, hogy megkeresi a másik megoldásnak az árát 50x, mert az az Ő IDEJE és pénzzé vagy még több pénzzé tudja alakítani.
Nem fogom senki pártját, mert mindkét kommentben van igazság. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
Fred23 #81145 üzenetére
Lehet irreleváns info lesz de megnéztem én is superpositiont meg linux és windows alatt.
Win10 ki van pucolva, a többi rendszer pedig: tumbleweed, manjaro és vanilla arch volt. Sőt még linuxból futtatott windows vm-et is megnéztem és meglepő eredmény volt.
FHD minden maxon volt és sima win 10 tudott 4387 pontot(átlag 32,82fps). A leggyengébb szintén win10 volt, még pedig a vm verzió: 4000 ponttal(átlag 29,92fps). Összes többi linux a kettő között. Megnéztem még cinebench r23-at is sima windows és vm-es között, hasonlóan arányos eltérés. Ha lesz időm csinálok geekbench-el is, bár gyanítom a linux itt is lassabb lesz a sima windowsnál és gyorsabb mint a mv-es windows. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
urandom0 #81040 üzenetére
Szerverrel kapcsolatos dolgokba még nem merültem bele, mert windows még elég arra amire kell(2-3 játékszerót futtatni meg megosztást, hogy elérjem a fájlokat). Amint megtanulom azt is, valszeg ott is váltok linuxra. A kés másik éle pedig maga a játék ami miatt nekem jelenleg elengedhetetlen a windows. Szerencsére egy cpu/gpu-t átadós vm-et nem volt túl bonyolult létrehozni, egyenlőre ki van küszöbölve ez a gond is. Az 5% teljesítményveszteség pedig nem számít ilyen esetben. Gyorsabb mint a dual boot és mivel img fálj, ha másik anyarendszert rakok fel átpattintom és már mehet is.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
urandom0 #80956 üzenetére
Kezdőként a linux világa meglepően könnyű és zökkenőmentes volt ameddig csak az átlagfelhasználás köreit merítettem ki. Minden átlagos cuccra van alternatíva, csak meg kell tanulni beüzemelni és elsajátítani. Zene, videolejátszó van egy csomó, működnek. Böngészni, navigálni, dokumentumokat és egyebeket szerkeszteni valamint programokat instalállni sem egy diplomát igénylő munka mivel egy csomó "software center" van különböző rendszerekben.
Játékokkal kapcsolatban annyit említenék meg, hogy a legjobb akarattal is elégséges/ok az élmény. Ami plat és gold minősítésű talán hibamentesen fut majd. Limitáltak a lehetőségek ezen a téren, főleg ami multi.
A következő szegmens a streamelés, videovágás és audioval való munka volt amit magába foglal, úgymond ez a mérföldkő. Videovágás megoldható volt és a programok kicsit máshogy működnek mint pl. premiere pro. Meg lehet tanulni és effektívvé tenni ezek használatát is.
Audio szakasz azonban siralmas volt. Ami máshol plug& play linuxon nem működik, mert nincs támogatás sem alternatíva. Legyen az rőgzítőkártya, mixer és hasonlók. Pluginokat, drivereket nem is említem, mert nem léteznek.
Pár napos video ahol másnak is hasonlóak a tapasztalatai.
TL;DR van(sajnos elég sok) program illetve/felhasználási cél amire linux nem csak nem elég, hanem még alternatívát sem biztosít, mert egyszerűen nincs. Ez tutira változni fog, mert ami infot összeszedtem csak a játékokkal kapcsolatban szintén nem létező volt évekkel ezelőtt. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
#63718632 #80713 üzenetére
Maradt is arch. Sikerült átadással virtuális gépet is csinálni amit a napokban tesztelek és kiderül mennyire lesz helytálló. Egyetlen probléma amibe ütköztem az pedig nvidia driver. Ha lerötlöm, restartolok akkor fekete lesz a kép és nem tudok megnyitni semmit. Fórumokon írták, hogy chroot-al meg lehet oldani live-ből, hogy kernelt/drivert cserélek de úgy sem jó. Kde neonnal és fedorával is ugyanez a helyzet. Ha később frissítenem kéne drivert, hogy tudom kiküszöbölni ezt?
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
urandom0 #80714 üzenetére
Hát igen, hasonló a tapasztalat ilyen téren. Manjaron jól futott a játék, ubuntun meg nem működött a billentyűzeten pár kombó meg egér is sz@rakodott. A következő akadály amibe ütköztem az a periféria kompatibilitás. Mivel driverek nincsenek, kókányolni meg nem lehet így a megkerülős megoldások időigényesek az egyes funkciók eléréséhez.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Vasti74 #80709 üzenetére
Mire leírtam volna mi gondom akadt a buntukkal leírták előttem. Pl. firefox snapd-s volt és el sem akart indulni, pedig friss install volt. Mintet is nézegettem néhány napig de nem vált be, pedig sokan ajánlották. Itt az egyetlen dolog ami nem működött az a plasma. Pár widget, téma és testreszabási változtatás után crashelt állandóan vagy bugos volt. Mivel a legfőbb szempont a testreszabás volt számomra, a második meg a friss dolgok és a magam felépített rendszer így archot ajánlották. Értettem én, hogy nem lesz stabil meg nehezebb mint a software centerből kattintgatva instalállni valamit, de ha valahol megjelent/megjelenik amit hasznos dolognak gondolok nem várok heteket/hónapokat, hogy a stabil disztóba bekerüljön.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
ubyegon2 #80702 üzenetére
Persze, megnéztem párat amikkel (többnyire csak a) gond volt. Utána még meg fogok nézni többet, hogy azokkal is vesztegessem az időt.
Nem az újítások okoznak/okoztak gondot, mert a változás jó és kell időnként fejleszteni a dolgokat.
Akár ezer éves, akár nem, attól igaz(sajnos).
Kezdő vagyok én is, mert új disztró vagy más ág kipróbálása évek után kezdésnek számít?!
"Bocs, de ez ki a nyamvadt ragyát érdekli?" Nyilván önt/téged nem, mert a személyeskedés és előítélet megmutatkozott és problémát okozott a megadott névvel kapcsolatban. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
ubyegon2 #80693 üzenetére
A 3 hét(valójában már lehet, hogy 2 hónap kb.) alatt csak archot használtam, mert most kezdtem bele megint a linuxos dolgokba. Régebben használtam és ránéztem pár buntu változatra (kubuntu, lubuntu, xubuntu és telán elmentary ha jól emlékszem) szinte mindegyikkel csak gondom volt kivéve peppermintet. Már csak simán frissíteni meg alap dolgokat is. Most az új verzióval is ugyanez volt. Archot egyszerűbben tudtam kezelni még akkor is ha többet kellett választ után kutatni mint a buntu verzióknál. Arról ne is beszéljünk, hogy mennyi bloat van benne, és a gnome egy hulladék ami tönkreteszi magát idővel. Rákérdeztem ismerősöktől akik "nagy" linuxosok, fórumokon meg egyéb helyeken és mindenki kivétel nélkül meme-nek tekintette ubuntut meg a származékokat.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
peterattila #80652 üzenetére
Hát igen, linux alatt van akinek meg kell szenvedni nvidiával. Amúgy tök célratörő gondolatmenet.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
peterattila #80649 üzenetére
Mit csinálnál vele? Csak netezni, filmet nézni meg ilyenek? Esetleg más lenne a felhasználási terület?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xbox Series X|S
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest