- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hővezető paszták
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mi történt azóta.Látok egy sda5 partíciót ami legutóbb még nem volt.Az új telepítésű valami,vagy testdisk progival nyerted vissza?
Most melyik partíció unallocated és melyik nem?
Az xp mit mond az ntfs adatpartíciódra?
Esetleg ezzel a progival tegyél egy próbát ha elérhetetlen [easeus],nem emlékszem,hogy használtam volna már,de más termékével már volt dolgom és nem volt panaszom rá.(#38518)lev258
Extended partíció elejéről lecsípett szabad hely winxp-vel való partícionálása után a logikai linux partíció unallocated lett.( + lehet,hogy a logikai adat ntfs partíció is,ez nem tiszta számomra) -
törölt tag
Lejárt a szerk.
Na szal akkor ha jól látom a linux -os partíciók tüntek el.Vagy ránézel az említett testdisk progivan (valszeg benne van szoftverközpontban) és helyreállítod a linux partíciót vagy újratelapíted a linuxot.
A grubbal ilyenkor nem tudom mi történt,vagy azt is az xp cseszte meg vagy a linux root eltünése miatt krepál be és ezért nincs - így viszont jelenleg az xp sem indítható ugye .(#38492) Shiku
Igen az is egy lehetőség,hogy a windows xp "loadert"(vagy hogy nevezik azt) javítod és akkor az xp indulni fog de erről nem nem tudok mit mondani.Nem értek hozzá.De bármit csinálsz jó ha mented előtte a fontos adatokat. -
törölt tag
Ó hát ott vannak a kis huncutoksztem akkor egy grub helyreállítás rendberakja a cuccost.
livecd - terminál -superuser-ként(sudo):mount /dev/sda6 /mnt
cd /mnt
mount -t proc proc /mnt/proc
mount -t sysfs sys /mnt/sys
mount -o bind /dev /mnt/dev
mount -t devpts pts /mnt/dev/pts/
chroot /mnt
grub-install /dev/sda
update-grubforrás [Grub helyreállítás]Ja neem bakker ,hülye vagyok az egész extended hiányzik tényleg !! Akkor tényleg a partíció helyreállítás kell!
-
törölt tag
Ehh ...winxp asszem nekem is okozott már ilyesmit nem is jutna eszembe azóta azzal partícióbütykölni,sajnos nem tudom volt-e és ha igen mi rá a megoldásom ilyenkor.
livecd alól mit mutat terminálban az lsblk parancs?
Úgy emléxem talán ezzel ügyködtem [TestDisk]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest