-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Félig-meddig elolvastam a levelet, meg a szálat is, ami vicces, hogy épp a Pythont hozzák fel példának. Én is úgy vagyok, mint az egyik hozzászóló, hogy ha valami úgy kezdődik, hogy pip install..., akkor hagyom a francba, mert tudom, hogy jó eséllyel úgysem fog működni.
Semmit nem ér, hogy lehet egymás mellé telepíteni eltérő verziójú Pythonokat, ha egyszer szinte minden Pythonos cucc a netről szedi a függőségeit - olyan függőségeket, amiket ezer éve nem tart karban a kutya sem, sok közülük nem is létezik már.És ez a történet valóban nem a Rustról szól, nagyjából minden nyelv és környezet ilyen manapság. NodeJS-ből is addig jó a 16-os, amíg nem akarsz olyan projektet fordítani, amihez legalább 18-as kell, és akkor nincs mit tenni, ha mondjuk Debianban csak 16-os van, akkor be kell szerezned valahonnan frissebbet. De mondhatnám a Go-t is, ugyanez a szitu. Vagy XY random nyelvet/frameworköt, az is ugyanez. Nem véletlenül mentek rá manapság annyira a snap/flatpak/appimage/docker cuccokra, mert azok az oprendszertől függetlenül tudnak frissülni (vagy épp verziót lockolni).
Egyszerűen el kell fogadni, hogy manapság a világ kurva gyorsan változik, és ami egy éve még friss volt, az ma már elavultnak számít, és sok esetben lehetetlen fenntartani a függőségi rendszert. Már én rászoktam a dockerre, pedig az elején utáltam.
Amikor elkezdtem Java fejlesztéssel foglalkozni, akkor is úgy voltam vele, hogy jó lesz nekem a Java 8 is, amíg támogatott, aztán majd átállok 11-re. Aztán már én is Java 21-nél tartok, mert a 8-as verzióval egy rakat cucc nem megy, a 11-es nincs normális GraalVM támogatás, és így tovább...A Rusttal kapcsolatban meg el kell fogadni, hogy egy új dolog, és sok minden messze nem eléggé kiforrott még körülötte. De amit írnak vele kapcsolatban, hogy a borrow checker nem ér semmit, az egy orbitális baromság. Lehet persze körkörös referenciákkal memleaket csinálni Rustban is, de a mostani toolok többsége az ilyet kiszűri, és egyébként meg oda kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest