Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz sh4d0w #83326 üzenetére

Szerintem nem egészen.
    A flatpaknak kell egy futtatókörnyezet, azért olyan sok az első flatpakos csomag telepítésekor letöltött és telepített méret. Azután már használja a többi is ezeket. Írtad hogy az izolált környezetből könnyen ki tud törni, hát ezt nem tudom hogyan kellene megvalósítani egyszerűen, mezei módszerekkel mert nekem a flatpakos szoftvereim épp a borzasztóan lekorlátozott használhatóságuk miatt mentek a levesbe. Pl. a Viber nem látott ki a home alól, nem lehetett a másodvinyóról fájlt csatolni egyebek.

Amit linkeltél, ha jól értelmeztem ott is azt írja hogy csak lokálisan lehet kihasználni a sérülékenységet azaz kívülről nem csak ha a támadó a gép elptt ül és a tulajdonos be van jelentkezve. Mondom, ha jól értettem. Ha így van akkor nem mindegy? Persze nem teljesen mindegy de majdnem.

A Wines portable teljesértékű, és minden egyes portable program tartalmazza a futásához szükséges összes kiegészítőt. Vagyis nem hasonlít a flatpakra mert annak saját futtatókörnyezet kell, az pár gigabájt méretű is lehet. Én a Java , .net környezethez találom inkább hasonlónak.
    Ha Wines portable olyan engedélyeket kér indulásnál amik túlnőnek az egyszerű hozzáférési jogon, akkor felugrik az UAC és engedélyeni kell, egy mezei mp3 lejátszó nem de pl. egy regedit szoftver már kéri, ez teljesen érthető.
    Linuxon, mint a fórumtárs is írta az appimage áll legközelebb a portable programokhoz.

• growler

őstag

válasz sh4d0w #83326 üzenetére

Nem egeszen. :)
    A flatpak a snap-hoz hasonlit - mindkettovel telepitett programok kulon futtatokornyezetben (sandbox) futnak.
    Az appimage hasonlo a Windows-os portable app-hoz.

Új hozzászólás Aktív témák