- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w #83326 üzenetére
Szerintem nem egészen.
A flatpaknak kell egy futtatókörnyezet, azért olyan sok az első flatpakos csomag telepítésekor letöltött és telepített méret. Azután már használja a többi is ezeket. Írtad hogy az izolált környezetből könnyen ki tud törni, hát ezt nem tudom hogyan kellene megvalósítani egyszerűen, mezei módszerekkel mert nekem a flatpakos szoftvereim épp a borzasztóan lekorlátozott használhatóságuk miatt mentek a levesbe. Pl. a Viber nem látott ki a home alól, nem lehetett a másodvinyóról fájlt csatolni egyebek.
Amit linkeltél, ha jól értelmeztem ott is azt írja hogy csak lokálisan lehet kihasználni a sérülékenységet azaz kívülről nem csak ha a támadó a gép elptt ül és a tulajdonos be van jelentkezve. Mondom, ha jól értettem. Ha így van akkor nem mindegy? Persze nem teljesen mindegy de majdnem.
A Wines portable teljesértékű, és minden egyes portable program tartalmazza a futásához szükséges összes kiegészítőt. Vagyis nem hasonlít a flatpakra mert annak saját futtatókörnyezet kell, az pár gigabájt méretű is lehet. Én a Java , .net környezethez találom inkább hasonlónak.
Ha Wines portable olyan engedélyeket kér indulásnál amik túlnőnek az egyszerű hozzáférési jogon, akkor felugrik az UAC és engedélyeni kell, egy mezei mp3 lejátszó nem de pl. egy regedit szoftver már kéri, ez teljesen érthető.
Linuxon, mint a fórumtárs is írta az appimage áll legközelebb a portable programokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest