Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz CPT.Pirk #64959 üzenetére

Köszi, megnézem, ha lesz Ryzen. (Lehet kivárom a 3-as szériát).
    Most Debian lett ismét, testing (Buster). KDE-full-t feltettem egy szűz, 84 mega RAM-ot foglaló install-ra :) .. az alap videolejátszó CPU-ból tolja a vidiket, nem is nagyon lehetett mit állítani benne (Dragon Player). Tettem fel egy VLC-t, hozzá se kellett érnem és voilá, 10-15% CPU-ból megúszom ugyanazt a vidit.

Rájöttem egyébként, mi volt az önálló életre kelése a friss, pár héttel korábbi Debianomnak: standard telepítőt nyomtam, nem expert módot. Most az expert install-ban megkérdezett, hogy szeretném-e, ha a security jellegű frissítések automatikusan jönnének-e le és települnének, vagy magamtól majd manuálisan a régi módszerrel intézem őket. Manuált választottam. A nem-expert (tehát standard) telepítő aktiválja ezt, így a legváratlanabb pillanatban képes a gép egyszercsak frissítéseket lehúzni és telepíteni, ami szolídabb erőforrású gépet igénybe vehet, vagy éppen csak "pont rosszkor jön" a dolog.

Most kerek minden, szép a KDE Plasma, gyorsított a H.264 video lejátszás. Még W10-nél is jobb, mert arra már nincs AMD driver (11 éves NV710/HD4350), az M$-é pedig vacak.. a Linux alatti meg úgy látom, jobban kezeli. Öröm, mosoly. :)

Köszönöm a jótanácsokat, lejegyzeteltem amit szükséges. :R (Ez többieknek is szól).

Új hozzászólás Aktív témák