Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ALFA #60770 üzenetére

A Xorg-on fut a Mate, nem tudod kilőni, kell neki. Hacsak fel nem teszel egy Ubuntu 18.04-et vagy más Gnome-os disztrót, aminél Wayland-en futtatható a Gnome.

Egyébként a Xorg-nak nem kéne 0-2%-nál több CPU-t enni, ha tartósan görgetsz, meg ablakot mozgatsz, akkor is max. 10% környékére mehetne fel.

A képeden az látszik, hogy mintha valamelyik fül tekerné a procit, de a képernyőmentésen meg azt látszik, hogy fülek nélkül fut a FF. Tesztképpen tölts le innen egy Firefox Dev-et, csomagold ki valahová, majd indítsd el, hogy az is pörgeti-e a procit.

Ahogy nézem, a top-pal és htop-pal nálam is van valami, mert FF-ra 30-40 % CPU-t mutat összesen, pulseaudio-ra 10% fölött. Közben meg a Gnome System Monitor szerint Firefox összesen 6% körül eszik, a pulseaudio meg csak 2% körül. Ez így nem jön ki, mert hiába 4 szálas a procim, és a Gnome feladatkezelője (ezt mutatja az LXtask is) negyed-értékeket mutat, akkor sem stimmel. Szerintem az utóbbiak mutatják jól, mert a gép teljesen néma, nincs is beindulva a prociventi. Ha valóban ilyen 40-50% lenne, amivel a (h)top vadít, akkor felkapcsolna a venti, és egyre hangosabban pörögne, meg azt a gép pattogósságát is azonnal észrevenném, hogy fogja valami a háttérben. Így azt mondanám, hogy nézd tovább system monitorban meg lxtask-ban, ne grafikonon, hanem tasknézetben.

Új hozzászólás Aktív témák