Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz Rimuru #56504 üzenetére

Nagyon köszönöm!
    Akkor a swájci bicskagyártási munkahipotézisem a következő mostanság (kiterjedt linux ismereteim hiányában):
    Lesz egy kétpartíciós USB-s SSD-m.
    partíciói:
    /dev/sdb1 fat32
    /dev/sdb2 ext4
    Először yumival megcsinálom a multibootos "pendrájvomat" az sdb1-es partícióra beleintegrálván különböző live.iso fájlokat.
    Második nekifutásra telepítek egy 32bites linuxot az sdb2-re, a Grub2 természetesen az sdb-re kerül.
    Elindítom az sdb2-re telepített linuxomat.
    Ezután tartalékként telepítem a grubot egy másik kis pendrájvra az sdc-re is.
    Ezután megkeresem az sdb1-en lévő yumi által nyilván megcsinált boot mappát és a benne lévő grub mappa grub.cfg fájljából copyzom a nekem kellő iso fájlok bootolásáért felelős részletet és ezt pastézom az sdb2-n az igazi linuxom /etc/grub.d/40_custom fájljába.
    ezután:
    sudo update-grub
    Ezután remélem , hogy a tudás hiányában összeollózgatott kis swájci bicskám működni fog.

Ha újabb distrot telepítek a yumival az sdb1-re akkor az majd nyilván letúrja az sdb-ről a linuxos grub bejegyzésemet, de sebaj, mert az sdc-ről majd be tudom bootolni a telepített linuxomat és a grub újratelepítésével és a 40_custom file tuningolásával és megint egy update-grub művelettel a kígyó már a saját farkába harap és kész !

Van erre remény , hogy jó lesz ??????

Új hozzászólás Aktív témák