- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Csontbrigád #33071 üzenetére
mert Magyarország Ubuntu mániás. Ha belejössz és akarsz vele kicsit foglalkozni úgyis lecseréled. Kezdésnek jó. MOndjuk lts verziót tégy fel.
A hardverrel nem lőttél picit túl? Hány klienst fog kiszolgálni? Ha csak otthoni célra kell, akkor olyan 1-2%-ot fog használni, a többi időben malmozik.
Én az ilyen home projektet integrált alaplappal kezdemén, kis méretűvel. Használtból is jó. Ramnak 1 giga bőven elég. Amikor még volt házi szerverem 2-3 kliens felé osztott médiát, meg letöltött és fájlt tárolt. Centos 6 volt rajta. Igaz, nem volt grafikus felülete, de a ram használata valami kb 100 megva volt.
Volt benne egy celeron d alacsony fogyasztású proci, azt ha egy kicsit meghajtottam a load felszaladt egészen 8 %-ig.
512 mega ram volt benne, ezt használtan vettem. használt ház, használt proci. Viszont új alaplap. Én így dolgoztam.
előtte is volt ilyen gépem, az p3 volt 128 rammal. Az is elég volt, csak elöregedett és kezdett nem bootolni.
Úgyhogy jóval alacsonyabb a hardver igény, mint ahogy gondoltad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Csontbrigád #33071 üzenetére
Hát, az igaz, hogy a csapból is Ubuntu folyik, de pl. nekik nincs rendes wiki oldaluk, így ha tudsz angolul, akkor valami olyat javasolnék helyette, aminek van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest