Hirdetés
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
joecontra #27586 üzenetére
Sajnos előfordul, azért nem ajánlottam én sem. Ráadásul mikor a fordító dob ki hibát, akkor sokkal nehezebb kikeresőzni a neten, hogy konkrétan melyik csomag is hiányzik neki. Általában valami milliomodik lib vagy dev csomagnak van a rendszer híján, de nem írja ám, hogy hülye paraszt, ez-meg-amaz nevek alatt keresd a csomagot, de még csak a doksiban sem szokták leírni, hogy milyen függőségek fordulhatnak elő.
Egyébként meg csináltam már olyan manővert is, hogy Mint alatt kellett a aucdtect. Ez egy kicsi, 500KB-os parancssori szar, de sem forrásból, sem csomagból, sem semmiből nem telepíthető, csak egy rpm csomagot találtam (azt is valami régebbi archív oldalon eldugva a net legmélyebb bugyrába). Forrás az van hozzá, de egy teljesíthetetlen, elavult függőség miatt nem fordítható le, így csak az rpm csomag jött szóba. Szépen kibontottam Double Commanderrel, aztán a benne lévő másik archívumot terminálban cpio-val csomagoltam ki egy általam létrehozott mappába, és most is onnan fut nagy lelki nyugalommal portable módban, pedig már Kubuntu alatt futtatom. Tudom, maradjak az ilyen perverz dolgokkal csöndben, az ilyet élére fordított szívlapáttal kéne agyonverni
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Robogó, kismotor
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- OLED monitor topic
- Lexus, Toyota topik
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA CM 650W
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest