Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

LOGOUT blog

válasz tordaitibi #107240 üzenetére

De most akkor gamerekkel kapcsolatos statisztikákat nézünk, vagy általános desktop statisztikát?

Mert általános desktop kategóriában a Windows olyan 72-73% körül van van: https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/worldwide/

A MacOS 15% körül, a maradék Linux, BSD és Android, de az nagyon picike desktopon. A Linux olyan 3-3,5% körül van, de ez emelkedett az elmúlt években. És nem sok ugyan, de így is legalább 60-80 PC-t jelent.

Ez a statisztika pedig, ne is haragudj, hülyeség. Egyrészt, hogyan mérik? Mi alapján? Mert user agentben nincs disztró megjelölés. Másrészt milyen statisztika az, amiben nem szerepel a Linux Mint? :)
    Persze, valószínűleg egybe számolták az Ubuntuval. De azért ez így elég "érdekes"...

---

Ezt a digitális rosszlét csomagot pedig olyan szinten nem reklámozták, hogy sok szakmabeli sem hallott róla. Szinte nulla reklámot kapott, nem is csoda, hogy senkinek nem kellett. Aki hallott róla, az pedig jellemzően ért is hozzá, és nem azt fogja letölteni, hanem inkább egy Linux Mintet.

• aktív tag

válasz tordaitibi #107240 üzenetére

Jelenleg 2,68%-ot ír az aktuális Steam Survey Linuxra, 0,29% az Arch Linux, ami aligha lehetne mind SteamOS. Sőt, meglepne, ha egyáltalán azt takarná, ha már a Mint 22.1-et és 22.2-t is külön kezeli, ahogy más disztribúcióknál is disztingvál. Bár azt is kétlem, hogy mind natúr Arch lenne. Nem tudom, hogy benne van-e a SteamDeck, de ha igen, akkor nem látszik itt semmiféle egyharmad.

Egyébként nagy hírfogyasztó vagyok, de a DJSZA-ról marhára lemaradtam, és amikor a közelmúltban újra nekiálltam a Linuxra váltás projektjének, akkor sem futottam bele, mint lehetőségbe, és azóta sem, gyakorlatilag innen tudok a létezéséről, az algoritmus akkor se tolta nekem orrba-szájba, amikor más linuxos témákat igen.

Egyébként nem értem, miért ne kellene ennyire a "mezei Linux" sem, mikor éppenséggel inkább a többi disztrót használják a népek, az újonnan átállók is. Az ingyenesség hangsúlyozása sem világos, hiszen ez sem éppen egyedi tulajdonság.

Inkább arról van szó, hogy az átlag megkapja a windowsos gépet, és még azt se telepítené újra, nemhogy mást, amiről nem hallott. És egyébként is sokkal másabbnak hiszik a Linuxot, pedig nem más dimenzió, mint a Windows, de nyilván más OS. Anyám laptopjára Mintet tettem, nem érzékeli a különbséget a Win 10-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák