- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekete.puma
tag
válasz
mcwolf79 #104280 üzenetére
Leírtan, hogy mi a problémáid, az alapján nem vágosd?
1 A Nobara fent volt már egyszer. Mi volt a gond a Nobara esetén, hogy dobtad?
2 Akkora user error mint egy ház, pl nekem még sosem volt olyan, hogy ha feltelepítek egy Linuxszot az ne indult volna el, ha ilyen van akkor ott valami vagy BIOS szinten pl a Secure Boot be van kapcsolva, vagy a letöltésnél, kiírásnál sérült a disztró.
3 Nincs olyan, hogy gamer Linux, előre telepítve vannak dolgok, attól még az nem gamer Linux.
CachyOS-nek vannak problémái stabilitás terén hanyagolnám, legalább is külföldi teszteket mikor néztem, nem dicsérték.
Edig hol voltál, nem akkor kellene jönni mikor elakadtál?CPT.Pirk
Mit javasolnál neki melyik disztrót, vagy hanyagolja a Linuxszot egy darabig RX9070XT kártya miatt? -
Vasti74
senior tag
válasz
Á, ne húzd fel magad...
Régen a linuxos problémákra a linuxos levelezőlistákon - fórumokon segítséget lehetett kapni, egy ideje meg "nem neked való" válaszokat.
És azért, mert nincs válasz!!!!
Van 100 disztribúció 500 variánsa (csak mondtam hasra ütésre két számot) , és pont arra a problémára pont azon a disztribúción nem lesz megoldás. Esetemben meg pl. már a 4.-5. disztribúció alatt sem. Majd kérdeznek kernel verziót, wayland verziót, mesa verziót, mindenféle verziót, de előbbre nem halad vele semmi, mert másnap egy frissítés után már más kombinációk lesznek, aztán ugyanúgy szívás lesz ;-)Érzésem szerint, bár nem mélyedtem el benne (mer nem akarok) a linux meglehetősen "szétesett", messze van a régi önmagától: illetve addig szép jó, amíg elfogadod, hogy ha nem akarsz semmi extrát, csak egy rendszert böngészni meg néha egy doksit megírni LibreOffice-al, addig kevés turkálással, vagy akár turkálás nélkül is megbirkózik ezzel a komoly kihívással ;-) Aztán ha ennél többet akarsz, akkor kb. megszívtad, tényleg jobban jársz gyakorlatilag bármi mással.
-
válasz
Nem, pl. azt szokás ezen érteni, hogy pl. drivereket letöltünk és kézzel telepítjük, ilyesmi. Meg hogy általában nincs next-next-finish, nem fog megcsinálni semmit helyetted.
"Amire én használom (játék, tartalom-fogyasztás, néha office cuccok) azokkal a világon semmi bajom nincs."
Nekem se LinuxonÉs nekem is akadtak ilyen bajaim, amikor Windowson kellett napokig túrni valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- One mobilszolgáltatások
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest