Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz fekete.puma #103553 üzenetére

Nem nézem meg a videót, elnézést, mert nem érdekel - a GYAKORLATBAN semmi jelentősége, és én sajnos gyakorlatias ember vagyok.

Egyszerűen az írásodból nekem az jött le, hogy szerinted a Debian-nak nem férnek bele ilyen-olyan okokból, hogy pl. codec-ek települjenek kapsából - pedig de, mert kapásból települtek. (Kapásból = tovább-tovább, ha jól emlékszem erre vonatkozó kérdés nem is volt, mert van olyan disztribúció, ami kérdez)
    Ezzel szemben pl. ha jól emlékszem (túl sok vackot próbálgattam mostanában) a Fedora 41 Plasma telepítése után nem kis meló volt a codec-ek telepítése, mert a google által talált 1-2 doksi akkoriban még egy régebbi verzióra vonatkozott, a 41-ben meg máshogy volt ez-az, aztán amikor végre lett codec, kiderült, hogy az "alapból" települt VLC sem tudja, amit kellene, telepítsem innen, meg onnan.

Szóval ez a gyakorlat: Debian: telepítés után azonnal lejátszotta a VLC-vel a NAS-ról a h265 4k videókat, de volt olyan (talán openSUSE) , ahol meg miután felgörcsöltek a codec-eket, aztán lecseréltem a VLC-t kiderült, hogy már csak a tűzfalat kell pl. letiltanom, mert annyira biztonságos, hogy ha engedélyezve van, akkor nem érem el a helyi hálózaton a dlna szerveremet :-)

Új hozzászólás Aktív témák